![]() |
Kako doći u BIOS od prastarog servera??
Nabasao sam na neku staru konfu - server ili workstation...
To je Compaq P75 ali ima samo SCSI disk koji ne dela iako se komp uredno diže, no kad stavim P-ATA disk ne vidi ga, vjerojatno jer ga moram prijaviti u BIOS-u... Del, ili F1-F12 tipke ne daju nikakav rezultat.... Kako ući u BIOS, pa da se malo igram?? |
probaj tab, f8 ili f10. uostalom probavaj nema tako puno tipki :D
|
Postiskao sam sve Tab+F1-F12 i nikaj....
Isto tako Ctrl+F1-F12 pa Alt+..., Shift+.. Desni Alt+...., i desni Ctrl+... I dalje bez rezultata |
Citiraj:
|
Space?
|
jesi siguran da ti radi tipkovnica, recimo meni niuopće nereagiraju tipke od F2 do printscr :D
|
Citiraj:
|
A tipkovnica ti je na ps2?
A kakav ti se pojavi boot screen, na mojoj Intel or840 se ulazi sa enter i u biosu se radi sa mišom. |
Ne dolaze u obzir nikakve USB đinđe tastature nego normalna PS/2 tastature,a u BIOS se ulazi po slijedećoj proceduri:
Računalo mora biti ugašeno, upališ i dok kursor blinka u gornjem desnom uglu i vidi se crveni Compaq logo pritisni F10 (mora biti pritisnuto u okviru 5 sec). |
Mozda bi prosao clear cmos, nakon toga te sam pita za bios ili f1 pa dalje :)
|
Pa nemrem bulivit.....
Tastatura je PS/2, jumperi za clear cmos ne postoje, bilo kakvo duže držanje tipki javlja grešku - keyboard error. F10, entre, space shift..... ne daju nikakvu aktivaciju BIOS-a Zadnji Bios date je 30-09-1996... Još koji prijedlog? |
Ima li možda koja fora sa recimo nekakvim programom na disketi koji bi ušao u BIOS? Folppy radi i kad stavim Win98 startup disk on se pokrene, ali naravno nemogu iz DOS-a doći do ATA diska jer nije prijavljen u BIOS-u
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:25. |