![]() |
ABIT, s. AM2, Fatal1ty AN9 32X, nFORCE 590 SLI
Dakle kupio sam ovu plocu u HgSpotu neki dan i stvarno je ok ploca ali me jedino malo smeta buka koju stvaraju ona dva ventilatora na njoj:(...
Neznam kako da rijesim problem i jel se ta dva ventilatora mogu zamjeniti nekim tisim ili nekako drugacije.Kad smanjim voltazu onda je ok ali ipak postoji li neka opcija da ih zamjenim tisima ako se uopce i mogu skinuti...mislim da je malo komplicirano.Neznam ima li netko iskustva s time... Mislio sam stavit u kuciste jedan ali to nije rijesenje jel da dva mala ventilatora navodno izbacuju topli zrak van i smjestena su direktno kod chipa na kojem je pasivni cooler i izbacuju topli zrak van...e sad imate neki pametan prijedlog???? Hvala unaprijed svima! To je ova ploca:http://www.xpcgear.com/abitfatan932x.html |
Pasivni HR-05 SLI bi bio ok ali nabavka 2 takva mi se cini potpuno neisplativim jer to ti je onda nesto vise od 300kn...
|
Mislim da to možeš mirne duše maknuti, AN9 32X vulgaris nema toga. Također, ako imaš bilo kakav pošteniji CPU hladnjak (tipa Freezer isl.) on će puhati i po heatpipe čipset/mosfet hladnjaku
|
a jel imas mozda mogucnosti na kuciste staviti neke ventilatore koji bi puhali po tim pasivcima na chipsetima??
|
Mislio sam staviti zalmanov cooler za cpu i to model Cooler ZALMAN, CNPS 9500AM2, Cu (socket AM2)...i jos jedan za kuciste ali sad koji mi vi preporucujete a da je tihi i kvalitetan i da svijetli.????
|
Taj Zalman ti nije baš najbolje rješenje, za te novce imaš puno bolje i kvalitetnije coolere, tipa BigTyphoon (cca 300kn) od skupljih te Freezera 7 Pro (cca 200kn) od jeftinijih...
U vezi ventova u kućištu, uzmi Glacialtechove ili Xilence (ako ih nađeš :D) ventove... |
Šta ne možeš u BIOS-u podesiti broj okretaja za te ventove?
|
nemoj uzimat tog zalmana jer zalman nije vise sto je nekad bio...
gledaj Big Typhoona i Scythe Ninju jer to su 2 najbolja coolera a da su ujedno i tiha. sto se tice ovih ventilatora s ledicama pogledaj si sharkoone u linksu (neznam kojih boja ima i koje velicine trebas...) EDIT: Razer me pretekao :)) |
Gdje doticnih ima za kupiti?Moj procesor je athlon 64 dual core 5600+.ovaj zalman kad bih ga namjestio pirio bi bas i na onaj pasivni na maticnoj pa mi je zato bolje rijesenje a neusporedivo je bolji sigurno u odnosu na serijski.Zar ne?
|
TT BigTyphoon - 298kn, ADM
Scythe Ninja Plus - 338kn, Links Zalman jest bolji od stock coolera, ali je lošiji od ovih gore navedenih... |
...
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:04. |