PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   tv kartica - pomagajte ljudi - hitno (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61586)

Dule 24.02.2007. 02:12

tv kartica - pomagajte ljudi - hitno

eo taman sam spojio ovu novu tv katricu iz linksa PixelViewPlayTV 300DVB-T. Kazem ja liku da cu ja to spajat na obicnu antenu. Kaze on pogledat cu, nesto gleda po kompu, kaze moze. ja uzea.

danas ukljucia u uticnicu u zid (zgrada), signala nema : stoopid
nit jedan program. da li ta kartica uopce prima analogni signal ili samo digitalni??

iako zivim u zg ja bi bio savrseno sretan sa analognim signalom.

google nista ne izbacuje. pomagajte ljudi hitno mi je da znam sta cu s njom do sutra :( :(.

Vejita 24.02.2007. 09:54

Daj pogledaj dali su ti uopce driveri instalirani u device manageru jer meni 6/6 ( koliko sam puta stavljao win ) instaliram drivere preko cd-a i kada hocu pokrenuti kaze da fali uređaj , a u device manageru mi ostane 4 stvari za staviti drivere koje on ne instalira ( Malo glupo pitanje ali .... )

Dule 24.02.2007. 10:52

Citiraj:

Autor Vejita (Post 656266)
Daj pogledaj dali su ti uopce driveri instalirani u device manageru jer meni 6/6 ( koliko sam puta stavljao win ) instaliram drivere preko cd-a i kada hocu pokrenuti kaze da fali uređaj , a u device manageru mi ostane 4 stvari za staviti drivere koje on ne instalira ( Malo glupo pitanje ali .... )

ma da, instalirao je on 6 drivera, ali nema veze , zamjenili su mi za hibridnu uz nadoplatu. ovim putem se zahvaljujem deckima u linksu ;)

moze delete/lock.

mat 24.02.2007. 13:54

sto ti to znaci da zivis u zagrebu ali bi bio zadovoljan s analognim signalom? zar mi imamo digitalni? meni nista to nije jasno s tim digitalnim/analognim signalom, koja je fora..?

Dule 24.02.2007. 13:58

Citiraj:

Autor mat (Post 656479)
sto ti to znaci da zivis u zagrebu ali bi bio zadovoljan s analognim signalom? zar mi imamo digitalni? meni nista to nije jasno s tim digitalnim/analognim signalom, koja je fora..?

koliko ja znam veci gradovi kao zagreb, rijeka i sl. imaju digitalne odašiljače.

choby 24.02.2007. 15:05

na linksovim stranicama ne nalazim tu karticu, ali ako je dvb-t, onda je u principu samo za digitalni signal

zagreb je pokriven sa digitalnim signalom, hrt1, hrt2, nova i rtl se mogu gledat digitalno

Blue Spirit 24.02.2007. 16:26

Nista cudno, ja sam spojio svoju DVB-T karticu na antenu (riblju kost koja je na jarbolu) koja je spojena na pojacalo i isto nije bilo signala. A kad sam je spojio na obcnu antenu ljepo hvata 100% signala. Jos jedna stvar antenu ako ces kupovati kucnu stavi sto blize prozoru.

buljo je isto imao problem sa signalom ali je bilo do kucne antene, kupio u hg-u kucnu i nije bilo signala, zamjenio - dobio istu i signal 95 % .

domy_os 24.02.2007. 19:16

Ja na kablovskoj nemam digitalni signal... : stoopid

mat 24.02.2007. 20:24

sto znaci digitalni signal? kako hvatam digitalni signal? koja je prednost digitalnog signala nad analognim?

Dule 24.02.2007. 21:13

Citiraj:

Autor mat (Post 656917)
sto znaci digitalni signal? kako hvatam digitalni signal? koja je prednost digitalnog signala nad analognim?

ja ti nebi znao reci osim da medjusobno nisu kompatibilni i da digitalni ima bolju sliku :D

Blue Spirit 24.02.2007. 21:40

Evo C/P sa wikipedije : Sve one smetnje koje bi inače imali sa zemaljskom su uklonjene. Nema više "snijega" nema duplih slika, nema miješanja kanala, slika je dok god je signal zadovoljavajući vrhunska i besprijekorna. Zvuk također. Zadovoljavajući signal znači da morate imati minimalno toliko signala da se kanal može gledati bez prekida.Do sada je sa analognom televizijom za pristojnu i odličnu sliku kvaliteta signala morala biti iznad 80%, no digitalna televizija omogućava praćenje kanala u boljoj kvaliteti i pri jakosti i kvaliteti signala oko 50%, a ponekad je potrebna manja jakost signala ukoliko imate visoku kvalitetu istog!

Pogle skrinšot reklame za aquafresh koji sam snimio Fraps -om

http://img89.imageshack.us/img89/589...3256fc3.th.jpghttp://img89.imageshack.us/img89/233...7968fi9.th.jpghttp://img89.imageshack.us/img89/574...5512wi8.th.jpg.....................http://img468.imageshack.us/img468/5...7293zg5.th.jpghttp://img468.imageshack.us/img468/2...1741uf5.th.jpg

Skrinšot -i su napravljeni FRAPS -om koji sprema slike u BMP formatu a ove koje vidite su degradirane u JPEG. Ovakvu kvalitetu u večini slučajeva imaju samo reklame :grrr: .

mat 24.02.2007. 22:05

pa dobro daj mi reci kako ja mogu hvatati digitalni signal?

Blue Spirit 24.02.2007. 22:14

Pa moras imati DVB-T karticu ==> za komp ili DVB-T Reciver ==> za TV http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60851

mat 24.02.2007. 22:35

interesantno... no mislim da ne vrijedi truda!

LAcy 25.02.2007. 15:08

Citiraj:

Autor mat (Post 657036)
interesantno... no mislim da ne vrijedi truda!

Što je tebi da si tako skeptičan? Ako gledaš tv, a još bitnije ako snimaš onda je DVB puno bolje rješenje od analogne TV. Niti opterećuje procesor dok snima jer nema kodiranja, niti ima smetnji kao na analognoj, rezolucija je kao i na DVD-u, slika vrlo blizu istom (4-5Mbps), možeš koristiti time shift puno lakše nego na analgnoj, snimati više programa u isto vrijeme sa jednom karticom...

choby 25.02.2007. 20:42

Citiraj:

Autor LAcy (Post 657534)
...snimati više programa u isto vrijeme sa jednom karticom...

ideš...kak je to moguće sa jednim tunerom, kakve god on signale primao? to mi zvuči čudno

LAcy 25.02.2007. 21:52

Citiraj:

Autor choby (Post 657846)
ideš...kak je to moguće sa jednim tunerom, kakve god on signale primao? to mi zvuči čudno

Zato što DVB prenosi više programa na jednom kanalu/frekvenciji u jednom transport streamu, samim tim je moguće snimati te programe istovremeno. Recimo MP TV server od nedavno ima tu mogućnost, istina još u beti i nestabilan ali radi. Neki programi koji dolaze sa TV karticama isto to omogućuju. Kod nas je DVB-T u tesnoj fazi i svi programi (HTV1, HTV2, RTL, NovaTV i u Osijeku Slavonska TV) idu na jednom kanalu. Naravno ako su programi na različitim kanalima onda bi trebao barem još jedan tuner.

buljo 26.02.2007. 08:17

Citiraj:

Autor LAcy (Post 657534)
snimati više programa u isto vrijeme sa jednom karticom...

Za to ti treba 2 tunera.

Citiraj:

Autor choby (Post 657846)

Sa jednim nikak, sa 2 da, ali to samo 2 programa odjednom, ma da više od 2 tunera nije potrebno.

Zasad jedina kartica koja ima 2 tunera i može se kupit kod nas je TerraTec Cinergy 2400i DT, PCI-E.
Kao što vidite pažnja za sve koji se odma zagriju za ovako nešto, kartica je PCI-E a ne PCI.
Vlasnik sam dotične i zasad večih zamjerki nemam.;)

LAcy 26.02.2007. 08:22

Ajd pročitaj moj post iznad svog :) NE, ne trebaju dva tunera kod DVB-a.

buljo 26.02.2007. 12:51

Ok onda po tome se može u isto vrijeme snimat jedan program i gledat drugi sa običnom DVB-T karticom?

LAcy 26.02.2007. 12:59

Citiraj:

Autor buljo (Post 658420)
Ok onda po tome se može u isto vrijeme snimat jedan program i gledat drugi sa običnom DVB-T karticom?

Da, mogu ti i dokazati kad dođem doma.

buljo 26.02.2007. 13:04

Aj može, to me baš zanima kak bi radilo, jer sam vidio da je moguće "gledat" 2 programa sa 1 tunerom ali sa tim da se jedan program refresha svakih 3-4 sekunde a ovaj glavni koji se gleda zatrza svaki put kad se prvi refresha.

Btw. Koji program koristiš sa gledanje?

Jer kod mene je stvar da kad nešto snimam i prebacim na drugi uredno mi piše da jedan tuner "snima" a drugi "gleda", bacim sliku kad dođem doma.

LAcy 26.02.2007. 13:24

DVB emitira u transport streamu više kanala u isto vrijeme, kartica samo izdvoji onaj program stream koji želiš gledati. Koristim Media Portal TV server, još je u debeloj beti, koristi MS SQL, .Net, nije baš stabilan, ali kad radi, radi jako dobro. Uredno snimam recimo dva programa, dok treći pa čak i isti gledam.

buljo 26.02.2007. 13:38

Znači to ovisi o programu a ne o tuneru?

Zašto meni kad snimam i prebacim na drugi program automatski mi se pali drugi tuner?

LAcy 26.02.2007. 13:48

Nebih znao, pogotovo jer nisi naveo software koji koristiš.
Eh da i svi programi rade normalno sa 25 fps-a, jedino zna malo trznuti kad recimo gledaš jedan i proradi schedule za neki drugi, nakon što proradi snimanje opet sve radi glatko.

buljo 26.02.2007. 13:50

Terratec Home Cinema, a isto je bilo sa programom koji sam dobio uz karticu (koji je više HTPC program) ali se sad nemogu sjetit imena.

LAcy 26.02.2007. 13:57

Citiraj:

Autor buljo (Post 658482)
Terratec Home Cinema, a isto je bilo sa programom koji sam dobio uz karticu (koji je više HTPC program) ali se sad nemogu sjetit imena.

To mi se najviše i nije sviđalo kod MP što je MC aplikacija, ali sa ovim novim TV serverom ne mora biti dignuta da bi snimao. Digneš MP koji je klijent, odrediš schedule i zatvoriš ga a server sam pokreće snimanja u pozadini. TV server je malo megalomanski zamišljen, ima mogućnost streamanja preko mreže za više klijenata.
Inače MP kao MC aplikacija nije loš, radi mi daljinac, svira sve živo, reproducira filmove, prikazuje slike, vrijeme, mogu se mijenjati skinovi, WEB EPG... jedino što je malo spor zbog tehnologije u kojoj je rađen. Uostalom već sam pisao o njemu pa pogledaj screen shotove i kako obiti EPG.

buljo 26.02.2007. 23:21

Evo došo doma i evo slike:

Na jednom programu timeshift uključen a drugi gledam

http://img168.imageshack.us/img168/3...atecam4.th.jpg

LAcy 26.02.2007. 23:26

Jbg, ja sam danas zaboravio uhvatiti sc, a srušio vistu x86. Sad sam pod vista x64 na kojoj me nešto zeza tv server. Jedna sam instalirao driver i to ne od moje kartice več od kworld, ali sa njom radi super MP samo nešto server zeza.

mat 27.02.2007. 01:28

lacy nisam skeptican, jednostavno mi se u onom trenutku tako cinilo. ali sada si me zainteresirao..
najvise me zanima sto si mislio pod tim da nema kodiranja dok se snima? kako nema? mislim ako snimam u divx, mora kodirati? osim ako dakako ima u sebi hw enkoder.

ako je slika stvarno tako dobra kao sto kazes, moga bi i isprobati.
i daj mi reci, jel mi treba kakva antena ili dobim sve potrebno za lovit signal s karticom?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:31.