![]() |
Program ram-a
Nisam znao bi li ovu temu stavio ovdje ali ipak jesam.
Moj comp troši 300 mb rama kad nije ništa upaljeno na njemu :grrr: a imam samo 512 mb rama pa me onda zanima ima li neki program spomoću kojega ću moći vidjeti što mi troši ram na compu. Neznam jeste li me shvatili ali ako jeste i ako znate odgovor odgovorite |
Task manager ? Process explorer ?
|
Ni ja na svom trenutno ništa ne radim,a zauzeto je 415 MB :p vjerojatno imaš puno aplikacija, npr. na informatici nema ništa i puno manje troši, ali 300 MB i nije puno ;)
|
Neznam baš jeli mi ti programi trebaju ja bi htjeo vidjeti što mi iskorištava moj ram a stim programima nemogu ili neznam to učuniti
|
|
Hakeru moj. Upaljeno ti je. Itekako. Windowsi su ti upaljeni majstore.
Računaj da ti XP kad se dignu, posisaju nekih 250-ak mb rama. Ja sam gašenjem raznoraznih servisa i spuštanja pozadinskih programa uspio smanjit "potrošnju" na nekih 180-190mb, ali to je u "idle-u". A kad prorade programi, diže se i potrošnja. Savjet? Kupi RAM-a. |
Citiraj:
66 procesa. Dobar si. Čak dapače, štoviše, odličan. ;) |
Windowsi u idleu i kad ništa nije instalirano troše oko 70 MB, a kad sve programe i drivere instaliram, popne se na cca 250-300 MB. Sad ne znam što sve imaš...
|
Hvala pomogli ste mi nisam vam ja neki stručnjak za računala dobro mi ide pravjenje web stranica ali o računalu neznam baš previše pa sam zato i došao na ovaj forum Hvala još jednom
|
E da i htjeo sam pitati da neotvaram novu temu ovo:
Star mi je comp oko 1 god pa htjeo bi nadograditi bar 256 mb ram-a i zanima me bi li to bilo lako za nać taj ram ili su več promijenili utore i sve pa da ga nemogu promijeniti |
Citiraj:
|
Piše ovakvo nešto u everestu pa jeli to to i jeli važno ovo sdram ili samo ddr i može li mi netko prporučiti neku trgovinu u kojoj bi mogao kupiti za moj comp ram ili baram recite jedan koji bi ja mogao uzeti
Sistemska memorija 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) |
Evo npr. bi li meni odgovarao ovaj ram
http://www.e-ponuda.com/product_info...7a5a442fcfcf51 |
Da, odgovarao bi ti. Ako možeš bilo bi dobro da kupiš memoriju istog proizvođača
|
ok hvala
|
a kako da vidim koji je meni proizvođač
|
U "Everestu" klikneš na matičnu ploču i onda klikneš na SPD, tamo bi ti trebao dati informacije o memoriji, proizvođaču itd...
|
Citiraj:
opera je bila najača s 160.000 k (konstatno je bar 3-4 downloada, 2-3 uploada i 10-15 stranica otvoreno u njoj) |
Ma ja ovo furam GRID na obje jezgre, pa imam uključeno 2 usera (Miško :D). Inače je 50 procesa, ali iskreno, ne dira me. Pa zato i imam memoriju da se troši...:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:09. |