![]() |
GDDR4 na 4 GHz!!!
Samsung je danas predstavio svoju novu GDDR4 memoriju koja bi trebala raditi na 40% većem taktu od predviđenog za GDDR4. Memorija bi trebala raditi na naponima od 1.4V do 2.1V, a na 4 GHz je radila na 2.0V. Takva memorija na 4 GHz troši više od današnjih primjeraka, ali i daje više :)
Više OVDJE |
mhm,ddr3 nova ploča ddr 4 isto ili će biti isto pinska ko ddr3??
|
ako kupim sada 8800 gtx, na kraju godine bi moja grafa bila smeće jer je nova grafa bar 10 puta brža :(
malo previše oni žure s novim stvarima (dobro je da se brzo razvijamo, globalno naravno, samo tko će svakih pol godine dati 5000+ kuna samo za novu grafu a da ne zbrajamo ostale komponente i to sve da ima neki dobar pc koji je u stanju pristojno pokretati trenutne igre):grrr: |
Citiraj:
|
Citiraj:
imaš pravo,ja odamh pomislio ram.: stoopid :beer: |
Citiraj:
btw, ovo je tema o memoriji koja ide na grafu, ne na matičnu |
a svejedno ce jednom ici i na maticnu, svaki ddr je svoj zivot poceo na grafickama a zavrsio na ploci, samo gledajuci cijenu kartica s manje i vise dd3 (dakle isti modeli potpuno osim memorije) ispadne da 128mb dd3 memorije kosta oko 250-300kn. kako vec najavljuju upotrebu ddr3 kao sistemske memorije zivo me zanima tko ce si moci priustiti recimo 4gb toga iduce godine ili vec kad ono treba zazivjeti :)
|
Mogu mislit kolko će onda koštat te GDDR4 grafe a kamoli tek GDDR5 kojeg su najavili za godinu-dvije...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:54. |