![]() |
The system has recovered from a serious error
Naime, kanta normalno radi, bez obzira kaj se radi i kako, i onda odjednom: mrak...restart....scandisk....i error je tu.!?
U zadnje vrijeme dogodilo se nekoliko puta. Piše:Error signature: Bccode:1000008e BcP1:c0000005 Bcpr: Bf87030e BcP3: FQA137A0 BcP4: 00000000 OsVer: 5_1_2600 Sp:1.0 Product:256_1 a pod technical information abaut the error: The following files will be included in this error:ž c:Windows\minidump\mini 100803-01.dmp c:Docume~1 choroDJ\LOCALS~1\emp\wer1.tmp.dir00\sysdata.xml Ma,,, koji je to k.....? Da nije možda posljedica to sto sam prije otprilike istog vremena od kada se to pojavljuje promjenio napajanje (stavio sam MS 400W) ? Da nije napajanje u k ? Ili nešto drugo ? Šta? Dalje sve normalno radi sate i sate,,,,, frka se pojavi obično nakon kratkog vremena od kad se upali (cca 30-90 min). hvala na svemu s čime bi se toga riješio-ZAUVIJEK. (naravno) |
Re: The system has recovered from a serious error
Citiraj:
Otvoriš fino onaj šugavi SmartGart pa ga isključiš... Ako je to to. A na to baš smrdi... |
Nažalost nisam sretni korisnik atija, nego imam Gforce 2 mmx 64mb s tv outom, i amd 1800 Throg. gigabyte mbo, sve radilo do prije dok nije prdnulo napajanje bez frke. Sad stavio novo napajanje 400w ms-ovo, i još upiknuo 256 rama ddr-a kingmax 2700 na 333mhz i sad malo malo gašenje TJ.restart.
a popizdiš. Nego, postoji li neki lagan način da ja prvjerim to napajanje, ili ??? Sugestije........=??? |
Tja...meni je davao tu grešku zbog ili FW-a, modanih drivera ili postavki memorije u BIOS-u.
Ovo zadnje me je bilo ispizdilo skroz:D E da-znao mi je delat slične probleme kad sam imao jedan Samsung/dvostrani/ keks i dva jednostrana,ovaj prvi je odletio van i sad je ok. |
Citiraj:
|
Napajanje mi je bilo riknulo, pa sam onda stavio novo (400w MS) i upiknuo novu kingmax MPMB62D-38KT3R-PEA (podaci od aide32), a poleg te kartice su još dvije "stare": jedna hyundai MYMD232 646A8J-J i (mislim) Hynix isto od 256mb-a PC 2700. Do frke kad nisam mogao uopče upaliti komp sve je normalono radilo.
Nemam pojma, a sada to sranje s gašenjem. Mislim da sam otprilike skužio kad se dogodi to gašenje:(a i žena je istog mišljenja-a to več nešto znači, ne? Dakle, dok neko vrijeme ne radim na kompu, i otprilike bi se trebao upaliti screen sever: onda se ugasi. Ne uvijek, u tome je frka. Da nije grafulja, ili nešto s glupim driverima za nvidiju. Imam 43.45 detonatore. |
Možda ti ne gine jedan lagani re-instal:D
|
onky-donky, nije ni to največi problem. Ali ostaje pitanje: Zašto to raditi ako nemam pojama kaj je u banani.
Lagano ču probati ubaciti origigi detonatore sa cd-a od grafulje, mislim da su tamo negdje oko broja 30, pa ču polako dalje i dalje i dalje sve do ?? nemam pojma gdje je kraj. Naravno, Vaše cijenjene ideje i sugestije su i dalje više nego dobrodošle, ssiguran sam da će se na kraju ipak naći pravo rješenje, ma kakvo ono bilo. bokac, ma gdje bili........:clap: :clap: :clap: |
Danas se ista stvar dogodila na drugom kompaču, koji je potpuno nov, instaliran win xp, sp1 i mala količina raznih programčića. Napravio sam konekcije za internet i malo surfam kad se za nekih 20-ak min "stvar" ugasila, scandisk i eto ga ponovno.
Po tome ispada da i kod mene nije pitanje u hardveru, nego ga izgleda prca win xp !!! Moguče ??? Hmmmm.... Kaj god, pa dosad nije bilo takvih, da ne kažem, pizdarija. Ideje ??? Sem, naravno, reinstalacija. Nešto prije toga.... |
Zvući interesantno :D
Sa Bug/Vidi/PC chip CD-a instaliraj Win XP SP1 Nakon toga skini sve zakrpe za WIN xp - možda pomogne - meni je :beer: |
Probat ću još i to, išao sam par puta na skidanje zakrpa, no nudi mi cca 30-ak mb raznih sranja, a ja bi to sa svojom vezom (max 46.6) skidao jaaaako dugo, pa nikad nisam sve poskidao. Več imam instaliran SP1, kaj ovaj noviji ima nešto drugo u sebi, pa da ga samo "provučem" preko ? Dosad je sve bilo normalono, da nije prdnuo instalacijski ?? Ili da nije SP1 u banani, pa zajebava.
Vidio sam interesantan post kako se tipu komp sam gasi i resetira, to je slično i kod mene. U čemu li je frka ?' :confused: |
Poskidao ja prelo-nekoliko zakrpa raznih veličina i naziva, ali.....
sranje se i dalje događa !!!!!! Kaj dalje? |
Izvuci jednu memoriju pa drugu. Vidi kako radi samo s jednom. Mogu biti obije ispravne pa da se kolju.
|
Kako sam več prije i bio napisao, imam ukupno 3 kartice, istina različite, zadnju sam stavio kingmax; možda ne trpi hynix i hyundai sve po 256mb ddr 2700.
Probat ću, jedino mi nije jasno kao se to dogodi jednom eventualno dvaput za recimo čitav dan rada, i nikad neznam što je eventualni razlog tome. |
eto, danas ujutro sam izvadio kingmax iz kompa na nagovor frenada, ostale su dvije:Ime modula Hyundai HYMD232 646A8J-J
Serijski broj 806552446 Kapacitet modula 256 MB (1 rows, 4 banks) Tip memorijskog modula Unbuffered Tip memorije DDR SDRAM Brzina modula PC2700 (166 MHz) Širina modula (bit) 64 bit Napon na modulu SSTL 2.5 Metoda otkrivanja pogreški Nema Brzina osvježavanja Skraćeno (7.8 us), Self-Refresh Najviša CAS latencija 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz) 2. Najviša CAS latencija 2.0 (7.5 ns @ 133 MHz) Podržano od strane memorijskog modula Early RAS# Precharge Nije podržano Auto-Precharge Nije podržano Precharge All Nije podržano Write1/Read Burst Nije podržano Buffered Address/Control Inputs Nije podržano Registered Address/Control Inputs Nije podržano On-Card PLL (Clock) Nije podržano Buffered DQMB Inputs Nije podržano Registered DQMB Inputs Nije podržano Differential Clock Input Podržano Redundant Row Address Nije podržano i druga:I nformacije o memorijskim modulima Kapacitet modula 256 MB (1 rows, 4 banks) Tip memorijskog modula Unbuffered Tip memorije DDR SDRAM Brzina modula PC2700 (166 MHz) Širina modula (bit) 64 bit Napon na modulu SSTL 2.5 Metoda otkrivanja pogreški Nema Brzina osvježavanja Skraćeno (7.8 us), Self-Refresh Najviša CAS latencija 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz) 2. Najviša CAS latencija 2.0 (7.5 ns @ 133 MHz) Podržano od strane memorijskog modula Early RAS# Precharge Nije podržano Auto-Precharge Nije podržano Precharge All Nije podržano Write1/Read Burst Nije podržano Buffered Address/Control Inputs Nije podržano Registered Address/Control Inputs Nije podržano On-Card PLL (Clock) Nije podržano Buffered DQMB Inputs Nije podržano Registered DQMB Inputs Nije podržano Differential Clock Input Podržano Redundant Row Address Nije podržano Podaci dobiveni od aide32. Dali je moguče da se ne slažu na ,gigabyte GA/VAX-1394 u kombinaciji sa kingmax. Još eventualno da sutra probam staviti samo kingmax pa da vidim. Jer se danas od ujutro pa do sada nije restartao, radi normalno. Ideje ? |
Citiraj:
p.s: opce poznata stvar je da se Kingmax zna dosta često klati s drugim memorijama! |
Halleluyah!
Ja mislim da sam riješio svoj problem. Kad pomislim da sam to mogao i ranije uhvati me jeza. Prebacio sam memorijski modul (256 Mb DDR) iz jednog slota u drugi i eto radi već dva dana bez restarta. Probaj to, a ako ne onda stvarno ne znam!:clap:
|
Kako i sam kažeš, cijela je frka oko memorije: kod mene se ne trpe one dvije stare kartice (hyundai & Samsung ili hynix-neznam točno jer ne piše) i nove kartice-Kingmax. I ja sam prvo izvadio kingmax-komp je radio dva dana bez problema, pa sam onda stavio samo kingmax i "stvar" opet radi bez frke več cijeli dan i eto do sada. nemožeš vjerovati da se kartice ne trpe, ali tako je.
Kako mi je kingmax novi, budem prodao one dvije stare i kupit ću još jednu od 512 kingmax, valjada nebude frke. (nadam se) Bokac |
Re: Re: The system has recovered from a serious error
Citiraj:
|
Re: Re: Re: The system has recovered from a serious error
Citiraj:
|
...
Ok
I di se to ukljucuje i iskljucuje? |
Citiram PINSLU:
Ajmo pretpostaviti da si sretni korisnik ATI-ja koji ima uključen FW Otvoriš fino onaj šugavi SmartGart pa ga isključiš... Ako je to to. A na to baš smrdi... BTW: meni se to iskljucuje / ukljucuje u BIOSU |
...
MA nemam ja nikakavih problema nego samo pitam zato sto imam ati karticu.
Ali jelc mi je to vec stavio na off. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:11. |