![]() |
PROBLEM S 8800GTX ili ?
Moj prijatelj ima abit KN8 ULTRA ploču i do neki dan je imao 7600GT sve je bilo ok, kupi sad 8800GTX i radi između 5500 7900 poena 3DMark 2006 , donese karticu kod mene 10800 bodova , sve je reinstalirao probao sve što pada na pamet pomoći nema!!!
|
Koje drivere koristi?
Obavezno staviti drivere od matigne. I da, on ima AMD koliko vidim po ploči, a ti Core2 :) |
da ima 4200 X2 , drivere stavi ,naravno sve najnovije
|
Koliki mu je GPU score, a koliki CPU score naspram tebe i njega.
Možda je gpu ok, ali cpu hebe |
e neznam ali nemože tolika razlika bit
|
Znam da ne može... treba vidjet i kako mu je memorija namještena
|
ma ima GEIL 4 komada na 400mhz i to je sve probavao , čudno je za poludit
|
A ostali testovi tipa superpi za CPU i memu i recimo cinebench za grafiku i cpu i memu?
|
Nije ništa radio , jer kako rekoh na 7600Gt rezultat je bio 3700 u 3Dmarku 2006 što je sasvim OK!
|
Rekoh da probate te programe, pa da vidiš da nije možda stvar samo u 3dmarku
|
Nemam GSM signala već sat pa nemogu javit!
|
To je sasvim normalno jer on ima A64 a ti imas C2D i to jos na 3.2GHz, a razlika u 3dmarku06 je upravo oko 2000-3000 bodova jer taj 3dmark ne mjeri pravu snagu grafe, vec sustava u cjelini, dakle nista cudno.
|
Dobro "kor tu duo" je trenutno najbrži proc pa je zato sigurno i nastala razlika. A tko će ga znat možda bi sa jednim SD 4000+ letilo bolje ;)
|
Citiraj:
|
Odvrtite 3dmark 05
|
meni je 8800gtx na athlonu 4600 radila 8400 bodova. a sad na c2d 11850
|
uh nije dobro za Athlon
|
Za***i synt testove - to je više onako, sebi za dušu ....
Odvrti igre koje igrate, možeš benchat sa FRAPS npr., pa vidite razliku. Iako će i dalje kod tebe raditi bolje i brže zbog proca koji je koliko vidim dobro OC-an. |
ali mogu ti reć da kad staviš grafiku na 16xaa 16xaf v-sync, max quality onda nema razlike između athlona i c2d. ali zato svaka čast c2d kod rippanja u divx i mp3 skidam kapu stvarno
|
JA sam bio na AMD-u od 1600+ pa sve do pojave C2D i onda sam se dvoumio dali AMD X2 ili C2D izgleda da sam opet dobro nanjušio!
A grafičku čekam 8600GT s 512mb to će biti prava stvar za solidnu lovu! Dok mi se ove 8800 čine dobrim , ali prevelike su i papaju previše struje, a to mi se još od 6800 ne sviđa! |
Ma ne papaju one toliko struje koliko je sve to napuhana priča. Evo, ja imam 550W napajanje (brand, ali nikako ne neko vrhunsko) i nemam nikakvih problema s time da bi meni uz moju konfu prema xtreme wattage calculatoru bilo dovoljno 410W.
Priča je napuhana da bi se prodavala napajanja od 600+W, a i da bi se oni ogradili. Da su velke, stoji, ali opet... kako sam malo ispao iz štosa s grafičkima (imao sam dugo 6600GT), dođem u dućan po svoje komponente i vidim na polici 7950GT i 7900GTX i bogme, nisu ni to male kartice. |
Citiraj:
|
A griju se one dobro , opeći se možeš bez problema to sam osjetio!
|
Citiraj:
|
Na koje mjesto stavljaš ruku!
|
Pa u kućištu provučem ruku iza napajanja, tamo sa suprotne strane venta. Tamo je najtoplije... ostatak je kao kućište izvana.
Govorimo, o napajanju, dakako. Grafulja se solidno grije, to je jasno. Najviše prema prednjem dijelu, dakle, nasuprot venta. Odozdola, naravno. |
A sory ja mislio da kažeš da se grafulja ne grije!
A grije se za kavu skuhati! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:57. |