![]() |
firmware za LG gsa-h12n??
na prži je trenutno firmware UL01, skinio novi UL02 međutim zbunio me text uz skinutu datoteku koji kaže:
"This firmware update is for drives with original firmware versions below UL01. The drives must be original LG branded drives with the DVD Writer model number GSA-H12N(no OEM units)." Budući da je kod mene UL1, znači li to da ne bih trebao flashati? |
Loš prijevod s korejskog, situacija je ista sa svim LG pogonima. Trebalo bi glasiti "version UL01 or below". Imaš u biti dvije mogućnosti, staviti UL02 ili Hitachijev fiirmware UJ12.
|
Citiraj:
btw. prža je nova, 2.g. garancije pa pretpostavljam da gubim garanciju ako stavim hitachijev.. onda možda bolje UL02? |
Da, gubiš garanciju ako staviš, iako se može staviti natrag oriđiđi. Jedina razlika što se strategija tiče je ta da UL02 (malo noviji) ima 3 strategije više za -R DL medije, a inače je osnovna razlika što Hitachijevi firmware-i imaju automatski bitsetting +R medija, dok je kod LG firmware-a to potrebno ručno podesiti u softveru za snimanje (npr. Nero), i još se nakon reboota mora ponovno podesiti. Oba firmware-a su UDMA-4 tj. snimač će ti raditi u UDMA-4 modu. Stavi UL02, pa ako ti bude smetalo ovo za bitsetting onda probaj UJ12. Nisam doduše 100% siguran moraš li svaki put nakon reboota ponovno podešavati to, jer mislim da Nero pamti postavku, pa ako uvijek snimaš s Nerom... Probaj to provjeriti, ja sam sad na Hitachi firmware-u, a sa starim LG-jem je Nero pamtio.
|
o.k, flešnio sam UL02, bude on radio svoj posao. :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:00. |