![]() |
BENQ DVD-RW 1650
INTRO (Nova Ves - kod Kina) - 1 kom na stanju (jučer) - 360 Kn (got)
Tko voli nek se požuri...... |
Skupo, bez obzira na kvalitet. LG H1x se nađe za 100kn manje, a on nije za bacit.
|
kao vlasnik 1650, da napomenem nezadovoljni od dana kad ga imam, preporučio bih baš ovaj gore navedeni model. točnije lg h12L
ne samo da imam sitnih problema s njim već na primjeru, 1 dvd, sa šest epizoda neke serije, na svakoj od njih cyclic bla-bla, cd check kopirao sa errorima. donesem kod frenda, ubaci on u svoj h12N i bez beda iskopirao sve. ja poludio, jer je taj dvd moj benq nasnimao. kupio sam ga u linksu i mislim da ću ga pokušati vratiti jer ovo je previše, ide samo na gore. |
Čuj, inače je to odličan snimač, ali uvijek se potkrade neki "škart" primjerak. Inače je taj pogon baš pravi all-round pa je rijetko tko nezadovoljan njime. Više je ljudi recimo nezadovoljnih LG-jem jer ga kupe kao jedini optički pogon i iznenade se kako sporo ripa (ima riplock). Kad bih morao birati samo jedan optički pogon (za čitanje, snimanje, ripanje...) odabrao bih baš tog BenQ-a (ili LG-ja s maknutim riplockom). A ako baš stalno pravi probleme, vjerojatno je riječ o poluispravnom primjerku.
|
Meni je taj riplock skroz OK jer mi je tišina na prvom mjestu, ali šteta što ga nema i za CD medije nego samo DVD. :( Da li se može to nekako sredit?
|
Može. Nero Drive Speed. :D Ma riplock je i meni OK, ali su na nekim modelima malo pretjerali (4.8x - to je maksimalna brzina, prosječna bude oko 3.5x). Modeli s Panasonic čipsetom i Renesas modeli s Hitachi firmware-om imaju riplock postavljen na 8x (to je ipak malo humanije). Nešto sam načuo da H42 ima po defaultu 8x riplock, ali nisam stigao provjeriti. Samo da nađem neki DVD Video i bacam se na posao.
|
Nažalost, Drive Speed ne radi... :(
|
Ne? Jel medij unutra? Ubaci medij, stisni dugme Stop da zaustaviš spin up, odaberi brzinu sam ili klikni dugme Silent i provjeri.
|
Zašto meni nece izbaciti ono disk quality kad dođe do kraja uvjek mi je 0???
|
Citiraj:
to kaj loše čita, eh.... možda se promijeni stanje sad kad stavim novi proc, matičnu i ddr. toplo se nadam. zadovoljan sam, jer ipak imam benq 1650 :) onaj problem, što je svaki snimljeni dvd, prepoznavan kao dvd-rom i zatvoren dvd. mislim, da je to bilo do alkohola 120, sve sam maknuo s komp, ostavio samo nero 7, poweriso, imgburn. sad sve snima bez problema --- možda je dvd loše nasniman, ali daj malo jasnije objasni što te zanima, jer ne moug skužit što je pitanje :D |
Citiraj:
|
Pa snimam u neri,odem na ono CD/DVD speed i odem na disk quality i onda stisnem start, i normalno mi se pojavljuje ona amplituda, on radi i sve al nece mi pokazat ono na kraju quality, jel mogu po tom znat dal je cd dobro spržen??
|
ajd, postaj screenshot
|
Evo slike:
http://img241.imageshack.us/img241/6...tledcl1.th.jpg E da jos me zanima di mogu nac firmware za svoju pržilicu, na službenoj stranici nisam našao, našao sam po nekim forumima neke al nisam siguran jesu to noviji ili stariji od mog.Radi se o Benq DW 1650 |
Na ovom screenshotu ti je izbacio quality score, samo je on 0 jer imaš maksimum od 83 PIF greške (dozvoljena granica je 32 ako se skenira BenQ-om), a imaš i 172 POF greške (njih uopće ne bi trebalo biti). Medij je očito jako loše snimljen. Možeš to dodatno provjeriti pokretanjem transfer rate testa (F2), po mogućnosti na nekoj drugoj prži ili čitaču, pa ako je krivulja loša ili ne može pročitati, onda je 100% sigurno da je medij jako loše snimljen.
E sad, kako to izbjeći? Pod uvjetom da je BenQ ispravan (za snimanje i skeniranje) možeš smanjiti brzinu snimanja i/ili promijeniti vrstu medija. Preporučam isprobati drugu vrstu medija (Verbatim, Sony...) i snimiti ga na drugoj najbržoj brzini (npr. 12x). Zatim to testiraj, pa ako opet ne valja, onda je vjerojatno prža dala svoje i sprema se za mirovinu... |
Evo ovu mi grešku baci kad stisnem F2 u DVD čitaću(samsung):
http://img511.imageshack.us/img511/2...tledfd0.th.jpg Ali taj CD mogu normalno očitati kad ga stavim u komp,evo sad sam probao testirati drugi koji je snimljen na toj pržilici: http://img525.imageshack.us/img525/5...led1gg3.th.jpg NA ovom cd-u je quality score bio na 92 sve do nekih 80% i onda je opet pao na 0 Koliko smije biti najviše PI grešaka??? Al dosta mi se frendova žali da nemre očitati neke dvd-e koje ja snimim,a prža mi je još pod garancijom pa sad kak da budem siguran jel otišla ili nije?? |
Čuj, ako u više čitača mediji ne mogu biti očitani, uključujući snimač u kojem su sprženi, pa to još u kombinaciji sa ovako groznim skenovima kvalitete, rekao bih da je nešto definitivno otišlo kvragu s pržom. Pod garancijom je? Hmm, najgore je što ona nije riknula nego radi (samo loše). Svejedno, probaj iskoristiti prava iz garancije i zamijeniti za drugu pržu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ali ne ona uvjek ocita odlicno taj dvd koji je na njoj spržen,al nije mi jasno zašto su mi tako loši rezultati??A najgore mi je to i da je odnesem na servis oni kad ce je isprobavat sprzit ce na njoj neki dvd i onda ce ga ic ocitat isto u njoj, ali kako sam napiao to radi odlično.Sad neznam ni sam kaj da više radim.Kaj vi mislite??Hvala svima na pomići.
Koliki bi trebao quality score biti da mogu rec ovaj dvd je dobro snimljen??? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Po meni, minimum za koliko-toliko pouzdano skeniranje kvalitete je DQ test u jednom snimaču (najbolje LiteOn, BenQ ili Plextor, može poslužiti i poneki Samsung), te Transfer Rate Test u drugom snimaču ili čitaču (može i u 2-3 različita). Ako je DVD Video u pitanju, onda i testiranje čitljivosti u DVD playeru (reprodukcija, premotavanje...). |
Hvala svima evo jucer sam pržio na 8x i score je bio 92,i evo sad sam probao na drugoj najbržoj brzini(12x) i score je 90, testirao sam odma nakon što sam spržio.Sve se kod mene cita bez problema, i u pržilici i u citacu, ja neznam zakaj drugi nemogu onda, cak i kad video snimam linisli playeri citaju bez problema.I kakav bi trebao biti transfer rate da bi to bilo OK snimljeno, neznam kaj trebam gledati?
http://img527.imageshack.us/img527/9...tledou3.th.jpg I još samo jedno pitanje na kojoj je brzini obične cd-e najbolje snimat?? |
Ako nije ništa previše bitno, druga najbrža brzina (40x), a ako su podaci dosta bitni ili ako je audio CD, onda 16x.
|
Ok hvala puno, samo mi još reci kaj mi je bitno gledati kad pokrenem taj transfer rate??
|
Krivulja što pravilnija, bez padova brzine. Brzina čitanja ovisi o pogonu kojim se čita, najčešće je 12x ili 16x, ponekad i niže kad je riplock u pitanju, ali bitno je da je pravilna. Sitniji padovi brzine (uzrokovani ponekad radom u pozadini ili zrncem prašine) nisu zabrinjavajući, ali ako pogon naglo uspori snimanje znači da je imao razloga, a to je razlog za brigu.
|
Kak misliš uspori snimanje, pa on niš tad ne snima neg samo očitava il ja neš nisam dobro skužio?I di mogu provjerit tu krivulju snimanja???
|
Čitanje, ne snimanje, lapsus. :hitthewal:
|
Ok onda sam sve skužio hvala ti puno, naučio sam sad puno toga.Hvala svima još jednom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:10. |