![]() |
Sharkoon 300W - zamijeniti ili ne?
Dakle, radi se o Sharkoon 300W napajanju (konkretno SHA300-8P), koje dura vec oko 3 godine. Trenutno napaja:
|
Ma i ja sam se lomio da deltu mijenjam tim pnf fortronom ali sve je to bezveze. Taj sharkoon je oke napajanje...i obzirom da sve radi, nemas imho potrebe mijenjat.
|
Ma to i ja mislim, ali planiram (to sam zaboravio napomenuti) burazu u neko dogledno vrijeme upiknuti kakvog dvoglavca (4xxx+). Kako bi stvari stajale u tom slucaju? I dalje vjerujem da nebi bilo problema, ali mozda se nadje netko ko bi mogao iz prve ruke iznijet iskustvo sa slicnom situacijom :)
|
Kupi multimetar i istestiraj railove pod punim opterećenjem i overclockom. Jedino tako ćeš znati da li ti je stvarno potrebno jače napajanje.
|
pa ak buš kupovo kaj od novih komponenata, onda ćeš biti primoran kupiti novije napajanje (seasonic će biti dostojan nasljednik ovoga jer znam da je ultra-silent)... 13a na 12v rejlu je ko da imaš auto kupljen kešom, a ne kreditom - znači vrijeme mu dolazi :)
|
13A na +12V svakako nije za pohvalu (kako uopće tako malo?; kaj je to, 156W na +12V). U pravilu dvoglavci ne troše ništa više od single core, barem po onom TDP-u, što ne ?
A i nije da ima malo stvari priključeno na kompu...Bome, ja bih se isto malo zamislio. Jel vrišti ovaj Sharkoon, da se muči :)? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Wolv, Sky - vasa misljenja? :beer: |
ma to je brijem najtiše kaj sam ikad čuo... jako sam zadovoljan bio sa tim šarkunom, ali eto stvarno nije future-proof što se snage tiče (a da ne spominjem duljinu kabela).
|
ako odlucise za promjenu napajanja, ce sharkoon u prodaju mozda? :)
|
Citiraj:
Ja bih iskreno, ostao na tom napajanju samo ako se nema nikakvih novaca za napajanje. Mada je bilo priče oko onog Enermaxa 300W da drži sve bez problema, ovih 13A mi izgleda zastrašujuće. |
ja bi to ostavil. sad davat cca 300kn za 50w više mi i nije neki posao, ovo je mozda malo na knap al ipak to je brand i mora to pogonit bez problema......
|
Citiraj:
Razlika je ipak veca... |
Da, taj Fortron me u stvari najvise zagolical :) Recimo da bi ovog Sharkoona dal za ono 100chn (rendula si cul) :) I dodal kolko treba za tog Fortrona i bili opet (i ja i buraz ciji je komp) mirni :beer:
|
Citiraj:
Rijesi tog sharkoona sto prije (cak i kupca imas) i pikni Fortrona. A kada piknes i dvoglavca onda ja piknem tog tvog vinceka ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:43. |