![]() |
komp mi se ruši
imam problem da mi se komp ruši
izgleda kad se zagrije da ima manje problema tj. vrlo često odmah čim se boota, a evo sad tipkam ovo normalno ploča: dfi infinite, sc.939; venice3000 ati x800 hdd - WD 80GB napajanje chieftec i ne čita mi pržilicu (nova LG), nikad nije dobro radila, osim kad sam instaliraval windowse ima ko kakav prijedlog? -memorija nije ziher, grafička sumnjam, ploča je nova, disk dvje godine star, |
Provjeri možda se čipset na ploči pregrijava! To je boljka DFI ploča bila nekada! Koliko je snage taj chiftek? Ištekaj tog LG pa vidi dal će se onda rušit!
|
Da li možda instaliraš nVidijine drivere za IDE kontroler? Ako da, nemoj ih stavljat nego ostavi Microsoftove.
|
Citiraj:
dal ih mogu maknut? ....chiftec je delta, mislim 360W, novi komp se rusi i bez przilice, a radi bolje kad se zagrije pa sumnjam da je pregrijavanje |
napravio sam rollback drivera i vratio microsoftove (mislim da jesam:) )
komp si i dalje gasio, al bio je napredak jer se pri paljenju i loganju pojvila ikonica da su windowsi našli novi hardware i cd-rom(pržilicu) koja je opet odbijala radit sad sam je isključio, al idem doma pa ne znam dal će se zgasit opet, javit će mi sestra. |
što se tiče pržilice ajd probaj start-control panel-system-hardware-device manager-IDE/ATAPI-advanced-DMA if avaliable
što se tiče rušenja, provjeri temperature s speedfanom ili everestom testiraj memoriju s memtestom |
memorija nije jer sam donio svoje od doma i opet se ruši
pogledao sam ovo u deviceima, stavljeno je na if available a zagrijavanje ću provjerit sljedeći tjedan jer sam za vikend u Rijeci na karnevalu u međuvremenu ću i saznat dal su pomogli kaj driveri od microsofta za IDE, za svaki slučaj provjerit napajanje, a možda i ponovo reinstalirat komp |
Stavi nove windowse ako ti nije problem...pa češ odma vidjet jeli problem u softweru.....pogledaj malo i grafu...da nije ona u pitanju!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:36. |