![]() |
matsonic MS8308E
ovako imam ovu plocu matsonic MS8308E...ocu kupit novi hard disc al neznam koji kupit jer nigdje ne mogu naci koji podrzava ova ploca,dali s-ata,ata ili nest drugo???ako neko zna bio bi zahvalan...koje hard discove podrzava ova ploca???
|
Podrzava samo ATA (PATA, ATA100/133) diskove.
|
HDD HITACHI 250 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 8 MB cache-jeli bi mogao kupit ovaj disc mislim ako ide na maticnu????i dal uopce se mogu stavit dva disca na tu maticnu?
|
Nejde. Nejdu SATA diskovi. Ide ti recimo ovaj iz Ve-mila:
HDD HITACHI HDS722516VLAT80 160GB ATA100 7200rpm 8MB 422,93 Na tvoju plocu idu do 4 uredjaja, bilo opticka bilo diska. Nego, provjeri dali ti ploca moze ocitati puni kapacitet diska. Moze se dogoditi da prijavi velicinu diska od 127GB i gotovo, neovisno o velicini diska (160, 320 ili koliko vec GB). Stvar se vjerojatno moze rijesiti nadogradnjom BIOS-a. |
kupit cu u sub i probat pa javim sta ce se desit nego trgovac u ducanu je rekao ako imam slabije napajanje da ce se mozda komp resetirat stalno,pa da cu morat kupit neko novo napajanje jer neznam kolko je ovo koje imam ???W...znaci na tu plocu idu 4uredaja sad imam 3 gorje dvd-rom,cd-rw i hard 40gb...znaci jos ovaj hard novi bi mogao ukopcat ne?
|
Tako je, jos mozes ukopcati ovaj disk. Pazi da dobro podesish master/slave jumpere. Moja je preporuka ovako: Stari disk na primary master, novi disk na primary slave, cdrw na secondary master, dvd na secondary slave.
Sto se napajanja tice-probaj pa vidi, nema tu neke sigurne metode. Ako se bude komp rusio, znamo do cega je pa bumo ti onda preporucili napajanje :) |
Otvori racunalo i pogledaj koje je napajanje.
Ako je neko lose imas povoljnog fortrona za ~230kn. Tih je i ok, a nije ni cijena pretjerana. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13. |