PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Phillips SDVD8821 slim ne radi kako bi ja htjeo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60405)

Xedni 14.02.2007. 12:32

Phillips SDVD8821 slim ne radi kako bi ja htjeo

Imam Acerov laptop, seriju Aspire 51xx
u njemu je Phillips SDVD8821 DVD przilica.

Prilikom prženja sa bilo kojim programom... ( isprobano bar 5 verzija nere , clonedvd, alcohol, roxio ) meni je procesor na 100% i ne mogu apsolutno ništa raditi...
ne mogu ni start bar otvoriti dok mi prži DVD...

pri bilo kojoj brzini, puni DVD treba 15 minuta da snimi...

prvih 7 minuta snima na 2X ( isprobano traxdate + i -, verbatim + i -, benq -, phillips +, arita + i - a onda ubrza so max 5x

računalo ima ML50 procesor i iste stvari radi sa 1 GB DDR2 667 i sa 2 GB DDR2 667

isprobao sam Windows XP, MCE, Windows VISTU, te kubuntu, backtrack ( temeljen na slackwareu ) i svagdje isti rezultat

Ne mogu ništa raditi 15 minuta nakon što stavim DVD snimat
također sam nakon početka snimanja probao smanjiti prioritet nere na normal, ali tada prženje ne bude uspješno...

Firmware za dvd ovog laptopa ne postoji, jer su se taki dvdovi prestali proizvodit i ugrađivat...

što da radim? da kupim LGev slim DVD u vemilu ili da idem u HGspot i da se žalim...

najveći je bed što mi laptop treba svaki dan, tak da max što bi ga mogao ostaviti je 1 dan u hgspotu, a oni bi mi ga sigurno držali duže...

Mar 14.02.2007. 12:43

Jesi pogleda na rp1.org za firmware?
Da ti prža slučajno ne radi u PIO modu?
Update storage/chipset drivera?

Xedni 14.02.2007. 12:46

heh, radi u DMA modu, firmware ne postoji... pržilica je discontinued. bios ima najnoviji firmware... chipset najnovije drivere

igorba 14.02.2007. 19:50

Koji ti je točno firmware, i koji točno model (ima li kakvo slovo iza 8821)? Problem bi mogao biti u nedostatku "struje". Probaj isključiti bilo kakvu tehnologiju za štednju energije, uštekaj laptop u struju i probaj nešto snimiti. Moguće je da takva tehnologija unatoč snimanju uspori procesor i da zbog toga šteka. Glede vremena snimanja, slim-type snimači su nešto sporiji od svoje desktop braće, ali bi na 8x trebali snimiti za cca 10 min. Na 4x oko 15.

Ovdje imaš nekakav firmware (verzija EX31), ali nisam 100% siguran da je potpuno isti model u pitanju, pa eventualno flashanje radiš na vlastitu odgovornost!

A ako je pod garancijom, žali se onima u HGSpotu, nek isprobaju drugi snimač u laptopu da se vidi jel problem u laptopu ili snimaču... A ne da kupiš LG-ja i ispadne da je laptop uzrok problema. :)

Xedni 14.02.2007. 20:47

laptop nije uzrok problema... probao sam na mnogim operativnim sustavima, smanjene struje na laptopu se ne događa kad je on na punjaču...

i smanjenje frekvencije je moguće jedino ako imam soft od acera za to...

probo sam sve moguće kombinacije..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:45.