![]() |
odabir monitora, help
Razmisljam o kupovini novog monitora vec duze vrijeme, al kako sad slazem novi komp sam mislio uzeti i neki solidan monitor. Prvo sam gledao Samsunga 971P bijelog jer je bio drasticno jeftiniji od svog crnog brata, ali ih u meduvremenu nestalo iz msan-ove ponude.
Sada sam pregledavao ponudu malo boljih monitora sto se jos nude i rekoh idem pogledat i sto hp nudi, makar su nekad bili opako skupi za to sto su nudili. E tu sam naletio na LP2065 za pristojnu cijenu od 3700kn. Reviewi po netu su ok, ali nisam nasao bas po forumima meni poznatim misljenja ljudi i slicno. Kakav je zaista taj monitor i ima li sto slicnog cjenovnog ranga da je bolje od toga? dijagonala i omjer stranica mi nisu presudni, najvaznija je kvaliteta prikaza koja se dobije za novac! Na zalost do necega tipa nec 20wgx2 o kojem ima informacija ko u prici i cinjenica je da je odlican se ne bi mogao rastegnuti jer to je vec 50% vise od prvotne planirane cijene za onog samsunga... |
HP LP2065 je jako dobar monitor za svoj cjenovni razred (jedan od najboljih 20" 4:3 modela), definitivna preporuka. E sad, taj monitor bi trebao koristiti S-IPS matricu, što je naravno jako dobro, ali izlgeda da postoji i verzija sa S-PVA matricom (što nije tako strašno, ali S-IPS model je daleko bolji). Prije kupovine bi definitivno trebao provjeriti koju verziju dobijaš, a to možeš napraviti na sljedeći način:
[cut] 1. Turn off the monitor 2. Press and hold the leftmost “menu” button and push the power button 3. Release the power button. 4. Release the menu button and then press it again 5. The OSD menu will come up and the 5th item from the top will be previously hidden "Service..." 6. Select "Service..." to see the panel info. [/cut] Trebao bi se s prodavačem dogovoriti da ti omogući takvo provjeravanje. Ukoliko za 3700kn možeš dobiti HP LP2065 sa S-IPS matricom kupuj bez razmišljanja (btw to je puno bolji izbor od prvotnog Samsunga). |
Ok, hvala, morat cu otici pogledati to, neki ce se valjda naci sa S-IPS matricom negdje :)
A generalno kak stoji stanje s tim "isprobavanjem" monitora kod nas u trgovinama, da li je ekipa susretljiva kod toga ili bas i ne vole da ih se gnjavi? Da se znam pripremit na najgore.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:12. |