![]() |
posljedica farbanja?!
danas sam cuo da ako je kuciste pofarbano stradava maticna...da se stvara nesto kaj se talozi na maticnoj i da maticna pregori,dal je to istina ili blamaza,molio bi nekoga ako zna nesto o tome da napise zato sto sam sad zabrinut malo...
OT:sad sam otkrio da sam otvorio 2000 temu=) ajmo proslaviti :beer: |
Glupost. Jedino ako ne prefarbas sa, da prostis, govnima pa ti se razviju kolonije kojekakvih nametnika u kucistu :D S cime si prefarbao kuciste?
|
iznutra sa crnim mat spreom
|
ajde molim te kak neko more na takvu glupost opće pomisliti
e da mi je videti toga kaj u to veruje oprostite ali moral sam nekaj napisati |
ja sam samo pitao zato kaj nisam znao,ja sam to cuo i zabrinuo sam se zato kaj mi se neda opet kupovati nova maticna....
|
Ovako, da objasnim nešto pošto mi je samo djelomično to struka, iako se bavim puno otrovnijim i eksplozivnijim bojama.
Naime, svaka boja je manje ili više toksična ili zapaljiva. Pri nanošenju boje isparavaju u određenoj količini, a njihovo sušenje na površini ovisi o nanosu i vrsti boje (u biti razrjeđivača koji je opasniji od same boje). Međutim, boja isparava nekoliko minuta/sati (ovisno o boji) i tada je moguće da, uslijed nedovoljnog provjetravanja okoline dođe do eksplozivno/toksične koncentracije opasne za ljude. Ali, ljudi moji, ovo sam naveo za nanošenje epoksi boje u velikim količinama, nanešene špricom u zatvorenom prostoru koji se cijeli boja. A mi pričamo o bojanju kućišta kompjutera iz spreja, bojom koja je nekih 518,23% puta manje otrovna i zapaljiva. I k tome, u kućištu se tijekom rada stvara toliko minorna temperatura, da je isparavanje osušene boje sa stijenki kućišta, nemoguće. Osim ako ti se u kućištu ne stvaraju temperature od nekih 200-300°C, a i onda ta temperatura nije u cijelosti prenesena na stijenku. Mogao sam bit i kraći, pa napisat bojaj i ne brini. :D |
e puno ti hvala!meni je to neki lik reko,pa sam se malo zabrinuo,sad mi pao kanmen sa srce!pozdrav,sazno sam kaj me zanima,pa moderator radi kaj oces sa ovom temom!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:41. |