![]() |
Novi golijat iz ATI-ja
Isuse, kartica je ogromna. Prevelika i preveliku potrošnju ima, treba ve nekve testove počekati kaj vidimo kakva bude, al mislim da bu se preveč grijala i nekome niti v kučište nebi stala.
EDIT: pardon, nisam niti videl. Evo. Ove nove kartice s R600 jezgrom. Piše da bu se najvjerovatnije zvala 2800XTX, ova najjača s 1GB DDR4 memorijom. |
link neki, bilo kakav podatak o kojoj se kartici radi? lol
|
Citiraj:
http://www.overclockers.com/articles1411/ |
core, odi na home page PC Eksperta i pogledaj pod novosti i sve će ti bit jasno
e Matijac, gledo sam negdje na netu, nisam točno siguran di, najave kak će ti testovi bit, ne sjećam se ni igre, al dobro. 8800GTX dobije 166 FPS-ova, Dual x1950xtx dobiju 173 a 2800xtx 179. Sad ako je taj podatak točan... |
Ne kuzim ovo s OEM i retail vezijama, zakaj je OEM dulja i rastrosnija :confused:
|
Ha, jedna od teorija je ta da su naštancali određeni broj PCB-a koji su namijenili za prvi krug proizvodnje, a nakon toga nešto promijenili u cijeloj priči, smanjili veličinu ali zbog troškova neće povući tu prvu turu, nego je poslati OEM sastavljačima računala.
|
Stvarno nisu normalni, retail verzija je velika, a kamoli OEM... Pa to će odvalit PCI-E slot, hebote...
|
Kako i po stranim forumima pišu, mislim da neće ići u serijsku proizvodnju s takvim coolerom...prije izbacivanja na tržište će vjerojatno smisliti nešto drugo, jer je ovo zbilja previše...najviše od svega me zanima cijena te zvijeri...
|
Citiraj:
|
Mogli su jednostavno uzeti onaj cooler kao što je imao 7900GTX, cini mi se dosta dobar.
P.S. Pa uvijek imamo Gigabyte sa Zalmanima :D |
Stvarno pušiona..čini mi se da bi trebao izbušit tower naprijed da stane..ma ni tada..cijena od 5000kn no comment..ali doći će to na svoje,kao i sa 8800tkama..sve je to laganini prema 2000kn..evo primjer sa 320mb 8800GTS oko 2300 krznaša...neloše,dapače..
Valjda briju na veličinu..: lol2 : : lol2 : ..nisu valjda zaboravili pritome na tehniku...: flyingey |
|
No, nisu testovi nego "Rumored Specs & Benchmarks" da netko ne bi pomislio da je to službeno...
|
dobro jeeeeeeeeeeeeeeeeee sva sreca da imam lcx pa opet nebi stala....
cini mi se da ce nvidin "david" malo razapeti atijevog "golijata" kako po zagrijavanju tako i po cijeni i performansama... naravno nemora biti ali moglo bi biti :D |
Citiraj:
|
Evo i slike retail kartice od 9 incha
Cini se da ce i ova imat 8pinske naponske prikljucke http://www.vr-zone.com/?i=4649 |
Kartica je fakat ogromna, al kaj ja znam, čini mi se da su ju mogli malo skratit i proširit.Nekak mi je dugačka a uska, pa su možda mogli...
|
Katafakinstrofa... m8, it's just too big...
Kaj se dobije i hrčka uz to da vrti ovaj hladnjak? Zato ima onu opciju open-close, da ne bi slučajno pobjego, a za toplinu njegovog doma brine se novi R(radijator)600 uz neobilazne zvukove i vibracije drum'n'base venta. |
bezveze za 10 fpsa vise platit soma vise--> gg za takvog idiota :D
al tko voli nek se igra s time :) |
evo 12novih grafa koje če izači ove godine
http://forums.techpowerup.com/attach...0&d=1171377285 |
Hoce to ici u laptop? :lol:
|
Je, jedino ako 4 lapa spojiš u SLI na jednu takvu grafu.
|
Navodno će čak i ići "u laptop". ATi radi na externoj verziji grafičke baš zbog laptopa. To me baš zanima kakvo će biti :D
|
Ati-u padaju cudne ideje na pamet od kada ih je AMD kupio : lol2 :
|
ROFL externoj verziji LOOOOOL poanta laptopa je da je prenosiv :D
|
Citiraj:
ok, i meni je ideja externe grafičke bolesna, ali imalo bi smisla za igre po doma...kad si na putu, posluži i ugrađena grafa. i laptopi kojima baterija traje sat vremena su glupost... |
Citiraj:
To je, ali ima ljudima kojima bi i laptop bez baterije bio dovoljan. Znaci samo da ga nosaju na mjesta di ima struje, a da nose obican komp bas i nema smisla. |
Citiraj:
a dobro, razumijem to. no kad smo već liberalni, neki ljudi drže komponente izvan kućišta, pa im ni R600 nije nikakav problem...:gringo: nije problem, svatko si nađe ono što mu/joj paše, no da su pretjerali sa gabaritima i potrošnjom, jesu i to jako, makar je kartica više za "držanje koraka" sa konkurencijom... |
Vec vidim topic.
New York zabranio prodaju nove ATi graficke kartice jer moze posluziti kao hladno oruzje. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:02. |