![]() |
AMD X2 5000+ AM2 i ploča?
AMD Athlon64 X2 5000+ BOX, dual core, SckAM2
Zanima me koja bi ploča isla za dobar OC što se tiče ovog proc.? Ja ciljam na ovu? Jel to ok? Gigabyte M59SLI-S4
|
Bez ljutnje, ali taj procesor se nikako ne isplati kupovati. Preskup je za ono sto nudi. A i sumnjam da bi daleko dogurao s njim, mozda do kojih 3 GHz. Bolja varijanta je ici na neki C2D :)
|
Citiraj:
sad imam C2D ali jednostavno nisam zadovoljan, neda se clokat, idem do 339FSB i neda dalje samo se resetira. A kad sam imao AMD Athlona 64 3000 s njim sam dogurao do 2,65Ghz,a sa 4200 X2 sct.939 - > 2,9GHz |
Čekaj jel ti to nisi zadovoljan sa E6300 ili je to za nekog drugog. Ako ciljaš na X2 uzmi najmanje 3800+, može se i taj fino naclockati :cool:
|
Prijatelj mi ima taj proc na DFI ploci, i mogu ti reci da nije nesto extra dosta slabe OC mogucnosti, kako je SU rekao bolja ti je varijanta bila neki jaci C2D.
|
Citiraj:
Pa nisam zadovoljan, kad napravim OC ide maxim do 2,35Ghz ;) ili da si uzmem jačeg C2D npr. E6600 |
Citiraj:
|
Cak i sa box se mora dobit bar 2,8GHz.
|
Citiraj:
moj jedan kolega je digao sa box coolerom na 3,2Ghz |
Citiraj:
|
Legendarni, glupo ti je kupovati tog AM2 kada ga ovaj tvoj, iako slabo OC-an dostigne OC-anog (znači, i jedan i drugi OC-ani).
Mislim, AM2 rijetko koji idu preko 3Ghz-3.1Ghz i tu udare u zid (pretpostavka zbog memorijskog kontrolera u AM2). Ja bi prije isprobao zašto tvoj neće ići dalje od ~2,3Ghz... |
Da, mora postojati neki (banalan) razlog. :)
|
pa da bezveze ovo ti se totalno ne isplati.Taj tvoj E6300 na "mizernih" 2.35GHz pojede tog X2 5000+.Eh ta današnja dijeca samo bi klokala:D.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
izgleda da ću ja ipak zadržat C2D,može lock! I svima hvala na komentarima ;)! |
Citiraj:
Evo baš sam gledao skorove na tommyu (5000+ vs 6600 na 2400MHz ) i uopće tu niko nikoga ne jede, c2d 6600 čak nije niti bolji u svemu, ni približno... |
bio test u BUGu, E6400 je kao X2 5200+
p.s. gdje se nalaze ti noviji vodiči za OC , spominjao se neki od masnog, a znam da je i Vuco slao neke, de pošaljite meni koji |
Citiraj:
Oni suckaju totalno... EDIT: @ Blablu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32432 kak OC-at na Asrock Dual-SATA-i, uglavnom se može primjeniti i na sve soc.939 a i ostale AMD-ove. Pa čak i na intela (uz par korekcija) |
Citiraj:
|
Citiraj:
znam, ali jednostavno nekužim zašto neželi više!? jel treba bolji hladnjak,više mem...?? neznam |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:09. |