PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Waterblock for vga (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60053)

Alen43 11.02.2007. 17:11

Waterblock for vga

Zanima me GBT blue eye... Kaže da se ne može spojiti na ništa ispod 5xxx od nvidinijih grafulja. Moj komp pogoni Titanijumka 4600 ali mi se čini da je waterblock istih dimenzija kao moja grafulja(doduše chipset nije okrugao al mislim da to nema veze),Dijagonalni razmak izmedju onih dviju rupa za učvršćenje bloka na mojoj gpu je 8 cm a sad ako neko ima GBT blue eye pa da mi kaže koliko je udaljenost kod novijih nvidia chipseta. Ne razumijem zašto ne bi pasalo. Ajd uživajte. Ili blue eye ili univerzalni od thermala u ve-milu. Ako imate još koji link...stavite
http://img144.imageshack.us/img144/4...0590eo9.th.jpg

MadBoY 11.02.2007. 18:51

Mene zanima kakav je onaj TT u Ve-Milu. Mislim da bi okej hladio moju grafu. Ne trazim da ima nize temperature, vec sto manje buke. Al onda ostaje problem hladit memoriju. Stavio bi one plave male pasivce, ali nemam nikakav vent da puse preko njih :( .

Alen43 11.02.2007. 19:13

ja ga mislim uzet u slučaju da ovaj ne paše. Pa šta će ti za memoriju? misliš clockat? Meni je malo dignut a mem. ....hladna.

iveumag 11.02.2007. 21:55

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 642241)
Mene zanima kakav je onaj TT u Ve-Milu. Mislim da bi okej hladio moju grafu. Ne trazim da ima nize temperature, vec sto manje buke. Al onda ostaje problem hladit memoriju. Stavio bi one plave male pasivce, ali nemam nikakav vent da puse preko njih :( .

Ako biš uzeo taj blok moraš po meni obavezno hladit blok sa bilo kojin ventom da ti nebi došlo do kondenzacije jer onda adio mare : hello2 : a taj vent ti uspud hladi i memoriju

Alen43 14.02.2007. 00:27

Ima li ko ideju kako da se riješi problem razlike oko promjera cijevi i plug connectora? Npr. onaj u ve-milu od TT-a za vga. Kaže da ide na 6.4mm ID (1/4”) i 9.5mm ID (3/8”) cijevi, a meni treba na 8/6".Sumnjam da bi takve stvari imali u željezarijama i gdje se već kupuje za vodu navoji i sl.

Drugo pitanje odnosi se na spajanje... Je blockove spajat serijski ili paralelno? Npr. iz pumpe granat na cpu block i northbridge block ili jednostavno serijski da ide prvo jedan pa drugi.

TomRi 14.02.2007. 01:01

Citiraj:

Autor Alen43 (Post 644890)
Ima li ko ideju kako da se riješi problem razlike oko promjera cijevi i plug connectora? Npr. onaj u ve-milu od TT-a za vga. Kaže da ide na 6.4mm ID (1/4”) i 9.5mm ID (3/8”) cijevi, a meni treba na 8/6".Sumnjam da bi takve stvari imali u željezarijama i gdje se već kupuje za vodu navoji i sl.

Drugo pitanje odnosi se na spajanje... Je blockove spajat serijski ili paralelno? Npr. iz pumpe granat na cpu block i northbridge block ili jednostavno serijski da ide prvo jedan pa drugi.

ja sam naručio baš taj od TT-a što ga spominješ, tu u Rijeci, nemam pojma za rupe ni velicine uvodnica, ali pripasat ce se nekako vec. : goood :

ja mislim, a to je netko cak i na ovome forumu napisao, da je bolje prvo vodu na CPU pa onda u seriju GPU ili NB sto vec spajas... i onda u pumpu pa cooler, tako da drito s coolera ode na cpu...

posto GPU inace radi na visim temp pa mu ne smeta tih par C(ako i toliko) sto mu zagrije CPU.

a pumpa ide prije coolera jer i ona malo zagrije vodu, iako je to zanemarivo.

sumacija: pumpa - cooler - cpu - vga - opet u pumpu.... :)

Alen43 14.02.2007. 13:00

Ja ću ići sad prije škole vidit. Odnest ću im komad svoga crijeva pa da vidim šta se da napraviti(ofkors ako ga imaju). Ako ne onda drito u Slo.
Inače vidio sam da se spaja prvo cool-pumpa-cpu-gbu(nb)-cool, al dobro spojiti cu oavako kako kažeš. a je*emu kupio sam već t nastavke al nema veze,nek stoje i skupljaju prašinu.

@ TomRi : A kad ga dobivaš? Ako nije problem da se nadjemo (ako budeš u Ri) da vidim samo dal paše. Ako danas odem iz ve-mila bez info...što je vrlo moguće pošto ne znaju niš reći. Inače ja sam uzeo u linksu sustav aqua-computer s crijevom od 8/6" pa je bed.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:14.