![]() |
Kabel ili Bluetooth
imam 6288 i sa njom sam dobil kabel sa kojim spojim mob sa kompo,, i sa me zanima dal bi i bluetooth radio isto brzino kao i kabel??
i dali se moze prek bluetoth se ko i na kablu,, ondak da stavljam u foldere ili moram to poslje sa mobom jos premjest? |
kakve će ti bit brzina to ti ovisi o BT dongle-u no obično bude tu negdi ko i sa kablom
a dal će pospremat u foldere opet ovisi o softwa npr ako ćeš koristit isti software sa bt-om koji si korostio i sa kablom onda ćeš imat iste opcije nper ja imam SE i koristim MyPhoneExplorer i potpuno mi je svejedno koristio kabel ili bt za povezivanje. |
Ali ja netrebam opce nikakav program,, samo stavim na mobitelu pohrana podataka i on sam stavlja sve na karticu,,,
a brzina ima veze dali ja 2,0 ili 1,1??? koliko je razlika izmedu ta dva standarda?? |
bluetooth ti je sporiji od kabla, a kabl je sporiji od card readera. ja imam svo troje, pa ti govorim iz iskustva ;)
|
da ovisi ti o V1,1 ili V2,0 (osjetna razlika)
ako je 2,0 obično nećeš osjetit neku veliku tazliku između kabla i bt-a ako ne trebaš soft onda ti nebi smejlo bit nikakve razlike kod uploada i spremanja |
Moze neko reci kolika je brzina 2,0 a koliko ide na 1,1,,
koji od ta dva standarda ima nokia 6288? |
Imam SE K750i i brzine preko bluetootha je oko 45kB/s, a preko USB DCU-60 kabela oko 320kB/s. Ograničenje brzine bluetooth-a je do software-a mobitela, tako npr. K750 hardwarski podržava bluetooth 2.0, ali ne i software-ski. Ukoliko se u njega stavi software od W700 dobije se bluetooth 2.0, ali se gubi kamera.
|
na starijim SE mobovima je BT bio puno brzi (i do 6x) nego sa original kabelom... sve ovisi koji mob i koji kabel.
|
Kod mene - Sony Ericsson K750:
Bluetooth (Epox DG05A, bluetooth 1.1 usb dongle, spojen na usb 1.1 hub) - oko 25 KB/s USB kabel - oko 250-300 KB/s |
Citiraj:
|
kabel .
|
Evo, vidjevši brojku 45 KB/s preko bluetootha kod Dr. Beasta, malo mi je bilo čudno pa sam se sjetio da je 25 KB/s bilo kod K700, a bluetooth dosad nisam ni koristio s K750 jer imam kabel. Uglavnom, sad sam izmjerio - 44 KB/s preko bluetootha sa K750. Dakle, ovisi i o mobitelu, a zasigurno i o bluetooth adapteru (odnosno o tome koju verziju standarda podržava).
|
Kabal svakako, osim bržeg prijenosa podataka, nudi ti se i updateanje softvera što Nokia od nedavno daje besplatno. :)
|
evo meni npr.: kabel k700 3-7KB/s, a bluetooth sa najnovijim firmom 55KB/s
|
ja kad prebacujem podatke uvijek koristim usb jer je ocigledno puno brze. sinhronizacija i generalna upotreba mobitela dok sam za stolom se obavlja preko bluetootha..
|
ja za instalaciju softwarea koristim bluetooth i za ovakve sitnice poput melodija i slicno. za koristenje NSU koristim kabel i ako moram backupirat memoriju telefona isto kabel. za mp3ice, cijele divx filmove i slicno, tu je card reader najbolji i najbrzi.
kupio sam jedan za cca 60 kn u autronicsu i super je,obavlja svoj posao i ja zadovoljan. |
Dobio ja taj bluetooth i sad,, nisam dobio iz trgovine nego onak,, sad me muci kak da otkrije koji je to standard ,, ja mislim da je 1,1 jer je to užasno sporo,,naspram kabelu,, radi se o: generic bluetooth radi i drugo nist ne pise na toj stvarcici,,,
jako mi se dopada to kaj nema žice,,, samo se jos nadam da je to 1,1 i da postoji brža verzija toga,,usput dali 6288 ima 2,0 standard? |
|
Citiraj:
a sta prebacujes preko bluetootha? koliko "teske "fileove i koliko traje? |
perbacil sam 5mb,mp3 i islo je 2 min,, i to ispadne nekih 50kb/s, ako se ne varam??
|
nema to smisla ako stavljas glazbu na mobitel koji ces koristiti kao walkman. neznam koja je tocno brzina ali definitivno nema nikakvog smisla. kabel i peri
|
Citiraj:
ja sam prebacivao mp3ice preko kabla i poludio sam. imao sam oko 600 MB pjesama na mobitelu i non stop sam mijenjao njih nekoliko s novima i dopizdi ti s vremenom. kabel je fora, ali je i dalje prespor za ista preko 80MB. card reader rula : goood : |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:04. |