![]() |
malo pitanjce-cijene ddr400 memorija u trgovinama
Naime, dugo nisam pratio cijene memorija, bar ne u dućanu. Prošle godine, cca 3. mjesec kupio sam u ADM-u jedan keks od 512MB Rama, Corsair Value Select CL2.5 za 320 kuna.
Danas gledam na njihovim stranicama, isti taj keks sad košta 450 kuna. Da je u godinu dana cijena meme porasla za 40% mi nikako nejde u glavu.: bonker : A i samim time cijena meme preko oglasa su po meni čista nebuloza... Isto tako sam preko oglasa prošle godine, cca 2. mjesec kupio 2×256MB DC TwinMos (obični) rama za 250 kn. Da ga danas prodajem, dao bi ga bez beda za 200kn. No, kako mi treba, i dobro radi, nebum prodaval....al vidim da bi ista ta mema, kad bih danas stavljao cijenu za taj RAM mogo bez problema reć 250kn i da bi prošlo...znači na toj memi prodajom nebi izgubio ni lipe?! Mislim, ko tu koga **be, i kaj se događa sa tim cijenama!?: bonker2 : Machineg |
Isto kad je stigao DDR - SDRAM se prestao proizvoditi i samim time je poskupio za sve koji ga trebaju.
Sad je DDR2 na tapeti i postao je mainstream - daklem tvrtke rade DDR2 jerbo se na njemu najviše može zaraditi, obzirom da se traži daleko više nego danas zastario DDR. Cijene su normalne i očekivane, jerbo se defacto više ne proizvodi, ali i dalje se kupuje ... |
vec sam ja komentirao cijene...
ah da zaboravio sam, tko bi trosio search koji traje 3 sec kad je lakse napravit guzvu (inace samo budale koriste search--npr. ja:rolleyes:).... http://forum.pcekspert.com/showthrea...ght=cijene+ddr |
Ispričavam se na ponovnom pokretanju teme, ali budući je forum u banani, nisam bio našao.
Uglavnom isprika, i može LOCK! |
LOCK
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30. |