PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   D-Linkov DSL-G684T router (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59447)

archangel264 05.02.2007. 20:34

D-Linkov DSL-G684T router

nedavno sam ga dobio, pa jel bi mi mogao netko objasniti postupak otvaranja porta i sveka sta treba za pristup serveru preko terminal servera. hvala

Nikky 05.02.2007. 22:37

Sudeći po ovome, u pitanju je TCP 3389 port. Ovdje pri dnu stranice imaš primjer kako "otvoriti" taj port. U primjeru je opisano za drugi D-Linkov uređaj, ali kako im je software rađen na istu "šprancu" dovoljno da se snađeš gdje što i kako.

Bull 07.02.2007. 20:45

Da ne otvaram novu temu, tu ću postavit pitanje. Nek pokretač ne zamjeri.

Kakav je ovaj D-Link - ov router, u odnosu na Siemensa 555? Mogu si nabavit jednog od ova dva, s tim da bi Siemensa morao čekat, pa me zanima koji je bolji.

Po funkcijama mi se D-Link čini bolji, al` ne razumijem se pretjerano u routere, tako da to što se meni čini, ne znači ništa :)

Nikky 07.02.2007. 23:23

Uređaj dolazi od renomiranog proizvođača što bi trebao biti plus. Obzirom da je isti friško na tržištu, tek će vrijeme pokazati stabilnost i kvalitetu. Netreba zaboraviti da u službenoj distribuciji uređaj sa posebnim firmware - om s podrškom za IPTV.
S druge strane SE555 ima par poznatih "štoseva" u firmware verziji za IPTV (koji su ispravljeni u novoj non-IPTV beta verziji) i poznato je kako problem rješiti ili zaobići. Uz to ima podršku za USB koji se može upotrebiti kao file sever, Web server ili print server.
Presuda se tek oćekuje

Darth Vader 07.02.2007. 23:30

JA bi se prije za Siemensa odlučio, s njim znaš na čem si, meni baš ovaj d-link i ne uljeva povjerenje, ali vidjet će mo, vrijeme će pokazati....

Bull 07.02.2007. 23:47

Meni je dvojba prvenstveno zbog toga što je ovaj D-Link tek došao na tržište pa sam malo skeptičan, a i USB priključak na Siemens-u mi se čini jako koristan, a s druge strane D-Link - a mogu odmah dobit, a Siemensa moram čekat.

Nije mi problem u čekanju, već u tome što najvjerojatnije Siemensa više neće bit...

EDIT: IPtv me ne zanima, pošto ne gledam tv.

Nikky 07.02.2007. 23:56

Citiraj:

Autor Bull (Post 638526)
IPtv me ne zanima, pošto ne gledam tv.

Onda nema frke, stavi origigi firmware (imaš u Sticky - ju) i guštaj. Opaska vrijedi za oba uređaja.

Amdejac 02.04.2007. 00:20

Mislim da je ovo najstariji post o ovom ruteru pa me interesira kako se ponaša u radu. Vaši utisci i dojmovi.

Zanima me jer imam Zyxel 660 koji je u banani pa neznam za šta zamjeniti.
Siemensa 555 nema, a ovo mi se čini OK.
U svakom slučaju sve je bolje od Zyxela.

danij3l 02.04.2007. 00:51

Citiraj:

Autor AMD (Post 690352)
Mislim da je ovo najstariji post o ovom ruteru pa me interesira kako se ponaša u radu. Vaši utisci i dojmovi.

Zanima me jer imam Zyxel 660 koji je u banani pa neznam za šta zamjeniti.
Siemensa 555 nema, a ovo mi se čini OK.
U svakom slučaju sve je bolje od Zyxela.

izgleda da OpenWRT ima djelomicnu (nisam sve citao) podrsku za ovaj router, sto znaci da stvari mogu samo na bolje :goood:

P.S. postoji i podrska (UNTESTED)za zyxel 660 :D , pa ako neznas sto ces s njim ... :fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:14.