PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Izgubio podatke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59217)

aski 03.02.2007. 14:22

Izgubio podatke

Jučer sam radio defragmentaciju i izgubio podatke (gle peha sve slike i clipove od F1). Dosad sam defragmentaciju radio sa Perfect diskom, ali jučer ne, nego najobičnije. Već sam vidio stariji thread, ali mi nije jasno koliko scan triba trajati. Veličina particije je 97 GB, slobodno je još 60 GB. Jutros u 9:16 sam pokrenuo R-disk ali još nije završilo. CPU usage mi je 100%, to me ubija, a imam drugog posla na kompu : hitthewa
Eni savjet ;)

Matijac 03.02.2007. 14:34

Mislil sam da se defragmentacijom nebreju podatki zgubiti, ili moreju?

tor 03.02.2007. 14:35

O, zna to trajati. Zavisi koji table sistem na disku, kako su podaci izgubljeni, vrsta oštećenja diska ako je bilo itd...Pusti ga da završi, mislim da bi sad najgore bilo da ga prekidaš.

Big Guy 03.02.2007. 16:53

ja koristim UltimateDefrag
sviđa mi se jer ima opcije kao što su
- koliko % proca nek koristi
- vidiš što radi (ima grafički prikaz kako premješta podatke po disku)
- ima opcije za optimizaciju diska za brži rad
- više načina defragmentacije
- prekinuo sam ga već bar 10 puta i nisam izgubio podatke niti preformanse

koristio sam win defragmentor ali tamo se ništa ne vidi, nemaš pojima što točno radi itd

RAK 04.02.2007. 12:09

Podatke nisi izgubio defragmentacijom nego zato jer je disk oštećen. Kada si već pokrenuo R-disk neka dovrši posao. Ne zato jer ćeš zbog toga izgubiti podatke nego na disku na kojem imaš podatke za spašavanje ne smiješ raditi ništa.

Korištenje 3rd party programa za formatiranje i defragmentaciju diska mi nikada nije leglo kako treba. Mislim da windowsi najbolje znaju na koji način žele da se virus instalira i pokreće.

tor 04.02.2007. 12:33

Citiraj:

Mislim da windowsi najbolje znaju na koji način žele da se virus instalira i pokreće.
Nego...:D

aski 05.02.2007. 20:35

Dobio sam goli k : bonker2: hitthewa
Look : stoopid
Još vijesti, sva sreća pa sam danas kući donio pola toga što je bilo na informatici, i sutra ostatak donese frend i super : goood : a ja kreten zaboravio na to : hitthewai sinoć skreso prometa... : hitthewa

Don_Vito 08.02.2007. 23:52

da imao isto problem ali s 300 GB HDD,samo nisam defragentirao vec me je kod nove instalacije win trazio formatiranje, R-disk i RecoverMyFiles mi radili 48 sati bez prestanka,ubilo me to, sve rjesio s File Scavenger 3.1 brzo i jednostavno

aski 09.02.2007. 22:38

Citiraj:

Autor Don_Vito (Post 639669)
da imao isto problem ali s 300 GB HDD,samo nisam defragentirao vec me je kod nove instalacije win trazio formatiranje, R-disk i RecoverMyFiles mi radili 48 sati bez prestanka,ubilo me to, sve rjesio s File Scavenger 3.1 brzo i jednostavno

Khm hvala jako dobar programčić, no nakon traženja sam uspio naći samo jedan video :smoke:: hello2 :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:50.