![]() |
temperature procesora na laptopima (T5500)
baš gledam danas temperaturu u full loadu, u pitanju je core 2 duo T5500, i penje se na nekih 70C, izgleda malo previše?
|
Pa nije baš mala... imaš li u biosu mogućnost podešavanja ventilatora ?
|
vent je podešen da uvijek radi... tak da nije stvar u tome. noramlno je da se prijenosnici zagrijavaju više, ali 70C mi izgleda to hot.
|
Ma znam za temp u laptopima no mislio sam dali možeš ubrzati vent ? Možda je u nekom tihom modu...
Vidi ovo : http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SL9SH Kaže 100 no šta će biti kad ljeto dođe ako je već sada na 70 !? |
pa tak baš i mislim kaj bude kad dođe ljeto...
konkretno radi se o hp-u, tak da tu neke "fine" regulacije vrtnje venta nema, osim opcije -Fan Always on while AC Power- što je normalno uključeno. |
HPovi inace imaju malo losije rijeseno hladjenje.
Probaj vidit da li ima koji novi bios. Na NW/NC serijama sa CD procesorima bio je problem C1 state (uvijek bi radile 2 jezgre, cak i na bateriji). A možeš se pozabaviti i s underclockanjem i undervoltanjem procesora. |
Citiraj:
koliko vidim lenovo n100 serija kod max opterečenja ne diže voltažu preko 1.0V, a ovaj hp ide do 1.3v s kojim programčičem da undervoltam to čudo od proca? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |