![]() |
Dugoročan problem
Pozdrav svim članovima pc ekspert foruma, javljam vam se zog jednog problema koji mi je neriješiv već pola godine, stoga vas molim da mi pomognete, odužit ću se nekako :)
Konfiguracija: Intel P4 1,6 GHz 512 SDRAM HDD1: 40GB Western Digital 7200rpm HDD2: 80GB Hitachi 7200rpm Graf: Ati Radeon 9600xt 256 MBO: D845HV Zvuk: Audigy 2 ZS Dakle, problem je mrljanje slike i titranje te konstantno refreshanje, nekad radi, nekad ne radi...(windowsi podizani preko 20 puta, jucer formatirani svi hardovi, skinuti novi driveri od svega - znaci sve regularno napravljeno) Nosio sam monitor kod prijatelja, nosio sam i graficku kod njega - isprobano sve radi, Napajanje je 400W novo - kad je lega kupovao komp je dobio uz kuciste to napajanje i meni ga dao.. kupio sam novu graficku, stara je par mjeseci ta atijeva Evo par primjera kako to izgleda: 1. http://img168.imageshack.us/img168/5...1hs2gl1.th.png 2. - ovo se desi kad neki prozor s mišem vučem po desktopu http://img168.imageshack.us/img168/5...2ct8pb5.th.jpg o igricama da nepričam Pliz pomagajte |
Lega, ajd drugi puta stavi slike u thumbove, može? :)
Kažeš da si mjenjao napajanje i grafu, a prvo bih na to posumnjao. Kolike su temperature grafe? Ajd probaj malo spustit taktove grafe, recimo 300/400 MHz efektivno će bit OK. Koju grafu si imao prije i da li se s njom to događalo? Pozdrav i tebi. ;) |
Meni ovo izgleda kao da je grafa clockana.
Ili se pregrijava. A možda je u banani. |
ja mislim da je zato što njegova grafa podržava samo 8x a matična 2x i 4x standard!
vjerovatno je zbog toga takva slika a na drugom kompu radi normalno! ili mjenjaj matičnu ili uzmi neku slabiju grafu! |
Nema to veze, AGP 4x i 8x su međusobno kompatibilni, a i piše da prima samo 1.5 V kartice što 9600XT jest.
|
ma imao sam istu tu karticu prije, i sve je super radilo, kad je pocelo s problemima otisao sam i kupio istu graficku... cim sam ju stavio opet isto :(
kak da spustam te taktove graficke? užas, sorry sto nisam stavio thumbove edit: koju bi uopce maticnu mogao stavit, a da ne moram kupovat novi procesor, rame, itd... jel moze biti problem u hard diskovima? |
probaj neku slabiju grafu kod sebe na kompu!
a koje marke je to napajanje koje si probao? može biti da je slabo za tu grafu! makar piše da je 400w ne mora biti da je! |
skini si atitool i tamo imaš frekvencije meme i proca grafe...spusti obje za 20-30mhz-i aplly...pa pogle jel isto.....ali ako veliš da si stavio grafu i kod frenda i da je sve ok mislim da nema potrebe to radit....Al prvo što sam pomislio da bi moglo bit je monitor ili grafa....Kad si stavio grafu kod frenda jeste li instalirali drivere za dotičnu?????
|
Ste instalirali drivere za maticnu? pitam reda radi. Meni se cini da ti je agp utor u banani ili mema. Pogledaj napon u biosu na kolko ti je stavljen za agp.
|
i ja mislim da mu je agp riknio!
zato i kažem da stavi neku staru grafu pa ako i dalje muti onda je agp ošo na vječna lovišta Citiraj:
ja sam nekidan prodao svoju staru za 100kn a imala je za ddr i sd rame utore! |
ma grafu sam probao kod lege i stavio drivere, pokrenio PES6 i warcraft.. sve radi bez problema.. a i monitor isto kod njega
probat cu naci neku staru graficku, jel znate koja bi maticna odgovarala, da ima agp 8x i da joj odgovara ovaj procesor i rami? napajanje je 400W - marke Maxpower od maticne sam stavljao original s cd-a drivere i probavao nove s intelove stranice bas za taj model |
onda je ošo agp!
a što se tiče matične, ja sam imao asus p4s533x imala je 2ddr i 2sdram utora! jedino što ima agp 4x ali to nije problem! pogledaj malo na prodaju pa vidit šta ti se sviđa. |
dajte molim vas ako netko zna di mogu kupit bilo koju s.478 da na nju ide SDRAM
pliz javite mi |
Danas više nema nigdje za kupit takvih novih ploča, jedino polovno...
|
Meni je ovaj problem poznat, al na troduplo starom racunalu.
Naime problem je bio u driverima za AGP utor, kolko god to blesavo zvucalo al starije ploce su morale i to imat. Probaj zato isceprtak neke drivere bilo na CDju od maticne ili na netu ak najdes, ak naravno ima za tu maticnu. Ak pak to nie slucaj, onda mora da je oso agp, il maticna je na samrti... |
pogledaj tu na forumu!
tu se zna naći dosta takvih ploča! jedno vrijeme ih je bilo puno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:08. |