PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Slušalice otvorenog tipa - koliko su glasne za okolinu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59019)

tomasini_ 01.02.2007. 02:09

Slušalice otvorenog tipa - koliko su glasne za okolinu?

Kuća u kojoj živim jaaakoo je slabo izolirana i brinem se hoće li se, pri relativno glasnijem slušanju, čuti u drugoj, susjednoj sobi (dijeli nas zid)?

SeaMan 01.02.2007. 04:05

Šansa da će se zvuk ćut u drugoj sobi je po meni samo teoretska...
Ako pak živiš sa noise freakovima onda bi najbolje bilo da slušalice poslušaš pa sam doneseš zaključak :)

Btw o kojem se modelu otvorenih sluša radi?

musso 01.02.2007. 08:14

Kroz sami zid se sigurno nece cuti jer van izlaze samo vise frekvencije, koje se izvana cuju kao neko krestanje. A one se vise odbijaju nego da prolaze "zidove" kao bas. A ako imas otvorena vrata od te sobe i od druge sobe a vrata su jedna do drugih tad je moguce da bi se culo u drugu sobu.

tomasini_ 01.02.2007. 12:00

Citiraj:

Autor SeaMan (Post 633389)
Šansa da će se zvuk ćut u drugoj sobi je po meni samo teoretska...
Ako pak živiš sa noise freakovima onda bi najbolje bilo da slušalice poslušaš pa sam doneseš zaključak :)

Btw o kojem se modelu otvorenih sluša radi?

Razmišljam o HD 515 ili HD 555. Za njih znam da su mi udobne, a višesatna udobnost mi je vrlo važna tako da sam se ograničio samo na njih.

musso 01.02.2007. 12:19

Evo ja imam 595, komentari su suvisni ;) Uzmi 555 bez daljnjeg ako biras izmedu ta 2.
Pocele su mi "radit" ok tek nakon 4 dana konstantnog slusanja. Treba im malo da se usviraju. Tako da racunas na to da ce ti kasnije bolje svirat. Prvo zvuk bude malo meksi i maljaviji, prostor cudan. Kasnije bude precizniji i odredeniji.

Imagine 01.02.2007. 13:16

Prostor?

ti u slušalicama čuješ prostor / nekakvu pozornicu ? :confused:

SeaMan 01.02.2007. 14:52

Nije prvi koji u kontekstu slušalica spominje sound stage.... Ni meni ta dva pojma nisu baš bliska :)

musso 02.02.2007. 22:08

Citiraj:

Autor SeaMan (Post 633745)
Nije prvi koji u kontekstu slušalica spominje sound stage.... Ni meni ta dva pojma nisu baš bliska :)

Ja neznam kakva vi imate iskustva, no evo. Ovisi o kakvoj snimci se radi. Ako je dobra evo primjer 4 Non Blondes: Whats Up kako se cuje i gdje tko svira, vokal u prvom planu, nekako u sredini gore, solo gitara odmah lijevo a ritam iza malo desno, kao da netko svira akusticnu i sjedi na stolici, bas izmedu lijeve solo gitare i pjevacice no isto iza i nize kao solo i bubnjevi jos iza pokrivaju cijeli stage.
Naravno da nije tako dobro kao na zvucnicima, a i sami zvuk na njima mi je poprilicno bolji od ovih sluski. (Skuzio bi i amater) No uzete su iz potreba i sluze odlicno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:35.