![]() |
dajte savjet
Posto san ispa iz đira sa kompovima i da se ne za***en u odabiru molin za vasu pomoc. ovo san planira kupit a vi mi recite sta, kako i zasto.
Intel Core2Duo E6600 ili E6300 Gainward Bliss 8800GTX ili neka koja se da njabolje OC INTEL BAD AXE 2 ili ASUS P5B Deluxe RAM (2x1024Mb)- e to mi je sad misterija CREATIVE LABS X-Fi Xtreme Audio OEM Cooler SCYTHE Infinity ili Hladnjak THERMATAKE SonicTower E sad u vezi napajanja iman ANTEC True550P koji mi je isa na IC7-max3 e sad me zanima oce li moc ic na gore navedene MB ili cu morat kupit novo. Naravno komp je za igrat i bit ce OC. Naravno da cijena ne prelazi 10000 bez PDV-a |
Ako namjeravaš uzeti e6300 upari ga sa Asusovom P5B Dlx ili jeftinijom Gigabyte DS4 počom (koja može tjerati viosk fsb), a ako misliš uzeti e6600 upari ga sa Intelovom BadAxe2 pločom. Inače moj prijedlog bi ti bio da uzmeš, po meni ''zlatnu sredinu'', e6400 u kombinaciji sa BX2...
Cooler za procesor - Sonic Tower je odličan, samo malo skup i, ako se ne varam, teško dostupan, tako da bih ti preporučio Artic Freezer 7 Pro U vezi grafičke...Razlike između proizvođača nema, tako da možeš uzeti onu koja nudi najviše garancije... U vezi memorije, moj prijedlog bi ti bio 2x1024 Kingmax 667... Napajanje koje imaš će ti biti dovoljno za sve navedene komponente... Samo, nisi naveo jel trebaš hard disk, optiku i kućište... |
Samo, nisi naveo jel trebaš hard disk, optiku i kućište...[/QUOTE]
Ne treba mi nista od toga. ostaje mi od starog kompa. |
Ok, evo jedne iz Linksa...
Procesor: Intel C2D E6400 - 1758kn Cooler: Artic Freezer 7 Pro - 180kn Matična: Gigabyte GA-965-DS4 - 1245kn Memorija: 2x1GB Kingmax 667 - 2x774 - 1548kn Grafička: BFG 8800GTX - 5161kn Zvučna: X-Fi Xtreme Audio OEM, bulk - 400kn -------------------------------------------------------------- UKUPNO: 10292kn sa PDV-om, sve iz Linksa... Bez PDV-a to izađe dosta jeftinije, pa odluči želiš li ubaciti e6600... Jedina stvar je što trenutno u ponudi nema ploče koju sam ti preporučio prije u tekstu Intel BadAxe2, pa sam ti ubacio DS4... |
E6600 + Intel Bad Axe 2 ili Asus P5W DH Deluxe, a E6300 s Asus P5B Deluxe ili Gigabyte P965 DS3, kao što je i Razer primjetio. Za memoriju bih ti preporučio Super Talent CL5 800MHz (u www.adm.hr 1800kn), ili CL4 (2100kn). Obje memorije su odlične, dobro se overclockaju, i mogu se namjestiti dosta niske latencije. Ako ne tu memoriju, onda Kingmax. Druge skuplje memorije ti se IMHO ne isplati uzimati.
Ako već imaš to napajanje - bit će ok, a ako hoćeš novo ubodi neko od ovih: Sesonic S12 430W / Seasonic S12 500W / Corsair HX 520W / Silverstone Element 500W. I mislim da ti je dovoljno uzeti Freezer 7 Pro. Hladnja radi super, a dosta je jeftiniji od drugih hladnjaka sličnigh performansi. |
Ako ti nije bas bitno da sve bude kupljeno na jednom mjestu imas 8800GTX i za ~400kn jeftinije nego ova u linksu. http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4040
|
znan vidija san
|
Napajanje NEĆE biti dobro !
Kako znam ? Imam ga :D Naime BA2 kao i sve i975 chipset ploče traže dodatno napajanje - u vidu 24+8 i prošireno za napajanje proca ( ubi me ne znam kak se zove - žuto / crne žice ) Anyway - napajnje mi veselo raid na Abit AW9D Pro - samo kaj Intelove ploče NISU kompatibilne s takvim napajanjima starije proizvodnje. Ako baš inzistiraš na Bad Axe 2 - ne gine ti novo napajanje. |
pa neznan bas. ja san kupija onaj adapter 20 =>24 i onaj 2x2=>2x3 i sve mi radi normalno. samo jos necu nista OC dok si nesredin drugo napajanje
|
Tako sam čuo iz raznih izvora - možda griješim. Pojma nemam - jerbo nemam Bad Axe.
Međutim malko sam po stranim forumima nabasao i na to da Intelove ploče imaju problema sa neadekvatnim napajanjem. Meni radi Abit po defaultu i lijepo se clocka ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:52. |