PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   odabir ploce za c2d (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58781)

svaboxxl 29.01.2007. 14:04

odabir ploce za c2d

ovako,znam ima sto pitanju koju plocu uzet za c2d al meni treba ploca za c2d e6300 koja prvenstveno treba biti stabilna ko stijena!
OC nece biti,sli nezelim-netreba,sve extra điđe miđe nebitne,samo stabilnost i dobra suradnja sa doticnim procom!
P.S: to mi je za starog komp a on ce na njemu obrađivat muziku i malo surfat i to je to,uglavnom treba mu za obradu muzike a ostale stvari su njemu nebitne!
Thx

buljo 29.01.2007. 14:09

Ajde malo pogledaj forum, ili tamo gore u desnom kutu imaš ono Traži ako si lijen da sam pogledaš..

Takvih tema ima milijon pogotovo za c2d proceve, nema potrebe da svatko isponova otvara novi tread. NHF.

Mod lock...

gorluk 29.01.2007. 14:55

Ovako, prije nego što ti preporučim ploču samo ću reći kako mislim da je glupo odbaciti C2D mogućnost, pogotovo uzimajući u obzir koliko se dobro ponašaju i koliko ih možeš nabrijati bez ikakvog diranja napona. Čak i ako te trenutno ne privlači OC, mislim da je bolje uzeti ploču koja ima ok OC potencijal, pa makar i to ne iskoristiš odmah. Mogao bi naprimjer za 2 godine podići E6300 s 1.8GHz na 2.8GHz (za takav OC ne bi trebao imati nikakvih problema) i tako "podebljati" komp - kao da si napravio upgrade u biti. Aplikacije za obradu muzike traže sve više i više procesorske snage (ne znam koje koristiš, ali ako radiš s Logic-om ili Cubaseom, te hrpom VST instrumenata svaki MHz ti može biti od koristi - recimo imaš u Cubase-u otvorenom nekoliko instanci Reaktora s nekim kompleksnijim ensembe-om - procesorska snaga će ti itekako koristiti). Npr. ja koristim Luxology Modo (3D modeler + renderer), i na E6600 @2.4GHz stock mi se određena scena renderira 1 minutu, a kad nabrijem E6600 na npr. 3.3GHz (što nikako nije max. OC za taj proc) ista scena se renderira 40 sekundi - kao što vidiš, razlika je ogromna.

Ok, kad smo to riješili, preporučio bih ti Intel Bad Axe 2 - ploča je rock-stable, nema điđa-miđa, ima jako dobar OC potencijal i sveukupno je jedna od najboljih ploča za C2D procesore trenutno.

Druga ploča koju bih ti preporučio, ako si stvarno 1000% siguran da nećeš OC-ati (još jednom - mislim da je glupo oduzeti si tu mogućnost) je Asrock ConRoeXFire 2x eSATA. Ploča je jako povoljna (~600kn), a ima i dva eSATA porta, što je jako korisna stvar i uskoro će postati standard (već sada neke bolje ploče dolaze s barem jednim eSATA portom).

Eventualno bi mogao uzeti i neku P965 Intelicu - sigurno će biti stabilna (iako je većina C2D ploča trenutno na tržištu stabilna, to te ne treba previše zabrinjavati) (samo također zaboravi na OC).

beroland 30.01.2007. 11:25

Citiraj:

Autor svaboxxl (Post 631627)
za c2d e6300 koja prvenstveno treba biti stabilna ko stijena!

Zaista ti ne mogu puno reći pored ovakva dva znalca koja su prije mene postala, ali imam feeling da otprilike tražiš slično kao što sam i ja tražio pred cca 2 mjeseca i zaista mi je ekipa ovdje puno pomogla, pa možda moja sugestija barem malo pomogne tebi.

Ja sam prvenstveno tražio stabilnu ploču jer sam OC amater i na kraju uzeo sam ploču Intlel D975XBX2 bedaxe2 i zaista sam zadovoljan. Uzeo sam je na preporuku članova ovog foruma i nije mi žao. IMHO, mislim da je vrlo stabilna i da nema problema s kompatibilnošću rama te da je C2D na njoj pravi mali strojčić koji stabilno radi, ali i mogunosti OC-anja, ako kada poželiš, su vrlo dobre koliko sam čuo od gurua na forumu koji su s njom probali ocati. Po forumu ima nekoliko novijih postova o tome da ju je trenutno teško naći pa bi to mogao biti problem. Inače cijena nije previše niska, ali nije ni strašno visoko - oko 1600 kn. Dosta detalja o toj ploči imaš na Reviewu kojeg je napisao Phoenix. Eto, to ti je moja skromna preporuka, pa možda da razmisliš o tome i pogledaš po dućanima ako ju je moguće naći. Ako sam i malo pomogao, baš mi je drago.

nino 30.01.2007. 11:36

Kako sam vec naveo, ja sam nedavno, prije cca 10-tak dana uzeo Asus P5B vanilla, nista delux, ubo dvije razlicite memorije, testirao svim i svacim, nema ama bas nikakvih problema sa stabilnoscu, niti XP niti Vista.

Sve u svemu, ovisi o financijama a naravno i o faktoru srece. Slazem se sa ekipom da je Intelica i opcenito kombinacija Intel+Intel mozemo reci najstabilnija.

svaboxxl 30.01.2007. 18:35

Ok hvala na prijedlozima,sto se tice OC-a da je to komp za mene definitivno bi uzeo badaxe2 ili tako nesto al je to komp za mog starog koji stvarno nece ocati a posto stari ne zivi samnom niti mi je blizu (on je crikvenici) stvarno mi je malo zao dati tolko para za plocu kada znam da OC-a definitivno nece biti! Usput stari se malo isprsio pa ce ici gore e6400 jer njemu u njegovoj glavi mora proc biti preko 2ghz! Uz to ce ici najvjerojatnije 2x1gb kingmax 667mhz,7600gt gigabyte ona silent! Mozda bi onda ova asrockica bila za njega taman ili mozda neka intelova tak da je on ziher da ce to bit stabilno na stock frekvama!

Razer 30.01.2007. 18:47

Ako je tako, onda je Asrock ConroeXFire za 582kn, ploča za tebe :).

svaboxxl 30.01.2007. 19:21

Ok momci hvala am puno!

gorluk 30.01.2007. 19:25

Tako je, uzmi mu Asrock ConRoeXFire i gotovo. Samo stvarno mislim da mu nema smisla uzimati 400kn skuplji procesor, dobitak na performansama IMHO ne vrijedi toliko. Njemu će i E6300 biti samo takva mrcina.

svaboxxl 30.01.2007. 20:02

Ma znam to mu i ja govorim ali je on nedokazan ko konj!! On je jos uvijek u starom intel svijetu kada misli da su ghz=brzina i snaga procesora a ja mu nemrem dokazat da to nije vise slucaj! Ma briga me njegovi novci... :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:00.