![]() |
Napajanje
Jel netko kupio kakvo "opako" napajanje od 500W za 200-300kn? Zanima me kolko daje na 12V. Trebal bi za upogonjenje peltija.
|
onaj frendov pelt je 226w (sim tam) i kaze da treba oko 17-18A na 12V lajni...i nije ziher da ce mu ikoje od tih jeftinih dati dosta posto imaju do 18A u najboljem slucaju...
|
Ma znam ali ja bi koristil to napajanje samo za pogon peltija i ničeg više.Pa nek đubre da 15A i to bi mi bilo dosta.
|
nije ti dosta jel pelt treba 17-18A..
|
MS400W ima 16A na 12, ako imaju 500W model ono je vjerovatno taman negdje 18A....
|
Napajanja od 200-300 kn 500W su usrana.Ja imam od 300 W jeftinjaka pa znam!:(
|
Citiraj:
|
U najgorem slučaju se napajanje može pregrijat i izgorjet. Peltiju nebi smjelo ništa bit jer sam ja jednog isprobaval u svim meteo uvjetima. A i ak zgori napajanje to je mali iznos uraca.
|
izdzalo bi ako napaja samo pelti.....
|
pa spoji serijski jedan potenciometar, pa neka radi s manje snage, pa ti nece vuc 18A. Mislim da ti ne treba 230W.. Ili sam u krivu?
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nadam se i dovoljno brzo.
|
Probao sam izvest simulaciju dotične stvari. Matična gasi cjelu stvar u roku od sekunde i pol tak da nebi smjelo bit problema oko pregrijavanja.
|
Citiraj:
|
ali nije ;)))
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dok sam španal Celeronku sa peltijem znalo mi se desit da mi prestane delat napajanje za pelti ali mi se nikad nije proc skuril jer se matična uredno gasila. Jebga ako se nešta skuri onda mi ne gine učlanjenje u klub pržioničara krumpira! |
Citiraj:
|
Frend mi radi u kućnoj radinosti trafiće i punjaće za akumulator.
Ovo kaj tražiš nema, ali ima dva trafa malo jača 12V 50 Ampera i 24V 50 Ampera. Cifra 400 Kn, a sigurno bi i nekaj spustil. Problem je kaj ima 10 kila. S tim spojiš cijelu kuću i usput anlasaš auto, ak ti je crko akumulator. |
Citiraj:
|
Nek crkne dok je pod garancijom, ak misli crknut.
|
Citiraj:
odjednom se sve zgasilo,a ja samo slušo mp3-ce...:D |
Samo se je odjedamput smrzlo i onda sam ga restartao i onda je bio mrak.
A šta ste radili? Pisao sam u wordu. Ali znate on se je i prije znao smrznuti, a ja sam mislio da nešto ne valja sa drajverima. |
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:01. |