![]() |
jeftini htpc
Ovak, stari me svako malo kolje s tim da hoce gledat divxove na kompu, ima neki laptop al taj mu je od firme i ima samo CD citac tak da nemre gledati nista na DVD-ju.
Prije par god je kupio neki shrtoni dvd-snimac da mu zamjeni VHS medjutim to je sporo ko krepala macka, ne cita divx, przi u nekom formatu koje samo on cita i tako, a posto ja imam flat sve to sto je on snimio se da naci u daleko boljoj kvaliteti .. ;) sad, on bi nabrzaka neki divx player za 400kn pa da moze gledat sta oce, al mi je nekako to bezveze ako se onda za svaki novi format koji izadje (blu-rej itd) mora kupovat novi uredjaj sto na kraju krajeva izadje vise nego da jednom uzme neki polovni HTPC i onda samo citac zamjeni. Dakle, zanimalo bi me neki jeftini htpc da s njim moze vrtit divx/xvid/hd-dvd divx/slusat mp3 i tak. Imam tu coppermine-a a 733mhz koji mi skuplja prashinu, mozda da ubodem neku plocu za njega sa integriranim zvukom, negdje 128 SDrama neku jeftinu agp grafu sa tv out i vozi.. sto se tice kushista, ne namjerava dati nikakvu grdu lovu za to (desktop kuchista) tak da ce to upogoniti moddani soprano (moj bivsi), tv kartica mi zasad ne treba, al vijerojatno bude isla sa nadogradnjom (kolko ona dodje? Jel se preko tog daljinca sto dodje onda mogu upravljati softverom da mi netreba tastatura/mish? Cuo sam negdje i da se moze snimati sa telke direktno u divx (ili mpeg.. zaboravih) tak da bi neki hdd od 20-40gb bio okej, dakle samo snimi kompresirano na hdd i nakon toga zaprzi na dvd. sto mi sve treba? |
samo mali osvrt na ovo vrćenje hd sadrzaja. koliko sam ja shvatio tu cijelu pricu hd je poprilican zderac sistemskih resursa. vise o tome
http://www.microsoft.com/windows/win...tshowcase.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/WMVHD |
Ma dok on odluci nabavljat HD-DVD telku (prije 3god je kupio novu, znaci do nove preostaje jos samo 27god :p) hd-tv ce bit zastarjelo jer cemo svi ici u holodeck :D tak da mi to i nije tako bitno, telkac je sony trinitron 72cm. Ima 2 skarta i 1 chinch (zuti,bjeli,crveni)
|
malo OT, mozda ti je alternativa rabljeni XBOX , cita sve bitnije formate, a na HDD svasta stane...
|
E u tom slucaju (nema HD sadrzaja, iskljucivo reprodukcija) ti je ovaj coppermine zvijer... Ako ces ici snimati, trebat ce ti neki slabiji P4, recimo do 2ghz (ili athlon xp, celer, sempron, kaj vec...). OK, mozes i kupit (skupu) karticu s HW mpeg-2 enkoderom i vozit copperminea, ali se IMHO ne isplati, za razliku u cijeni TV kartice kupis jaci proc i plocu.
P.S. Uzmi ATI grafu, radi kvalitete TV-Outa. |
Hm a kolko kostaju te tv kartice sa ugradjenim enkoderom?
Za sada me zanima samo reprodukcija filmova/divXova (i da se u buducnosti moze nadograditi sa nekim jeftinim HD dvd ili blu rej citacem, ovisno sto bude in :D da i to moze citati..) tv kartica mi netreba za sad. dakle sto sve trebam (bez kucista?) I ja se slazem za ATi, nezelim vise nikakvu nevidiju niti forceware.. :p |
:eek:
najjeftinija je Yuan za 330kn u vemilu...samo je pitanje kvalitete. Pogledaj u HGspotu, cini se da ima par kartica s HW mpeg-2... Trebas plocu, proc, ram, disk, grafu, tv karticu, optikanera, napajanje, coolere i event. daljinac ako ga ne dobijes s tv karticom. |
e ajde preporučite neki daljinac...
i recite mi što se mora srediti u s vezi softwerom...? Može li običan xp ili? I tim daljincima jel mogu upravljati apsolutno svime ili? Ajde molim vas,fala |
onaj za 30kn iz peveca ili ovak nekaj i projemnik koji za sicu i pola sata sam napravis. dijelove imas u chipoteci, a shemu tu:
http://www.alldiy.info/serial.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:57. |