![]() |
Thermaltake Kandalf vs. Coolermaster Stacker
Ovako, mislim si uzeti novo kuciste, koje je jako veliko, dobro hladi, i koje
ima puno opcija(vodeno hlađenje, itd....). Gledao sam po forumima i čitao review-e i dosao sam na ova dva. Cini mi se da je Kandalf bolji, ali kosta 500 kn vise nego Stacker, a ne zelim bacit pare bez veze, ako je Stacker bolji. Sta biste mi vi preporucili? Hvala unaprijed |
Stacker. definitvno.
|
Slazem se. Stacker.
|
Kandalf nije bolji niti jeftiniji. Stacker !
|
Citiraj:
pa nije niti napisao da je jeftiniji : roller : |
Citiraj:
Ja sam samo rekao da su dva razloga zašto ne Kandalfa - jer je Stacker obradom i materijalom puno bolji, sa više prostora i bolje sređenim hlađenjem, a još je i jeftiniji (kako je i napisao gore, za 500kn). Da je slučajno Kandalf jeftiniji (a morao bi biti puno jeftiniji) tu bi imao jedinu prednost. No nije, zato sam i to napisao... I opet pitam, gdje je problem? |
Imam Kandalfa i jako sam zadovoljan. No osim jako dobrih performansi, uzeo sam ga velikim djelom zbog dizajna koji je nenad***iv, a da ima puno boljih kućišta za iste ili manje pare, ima.
|
Kao ponosni vlasnik Stackera, jednostavno moram rec: STACKER
|
Baci pogled na Thermaltake Armor.To ti je jeftinija i manje kičasta verzija Kandalfa. Osobno bi radije uzeo to nego Stacker.
Doduše, o kojem stackeru pričamo - normalnom ili 830? |
Stacker sigurno. No mogao bi razmisliti i o Antec P180, ili pak nekom Lian Li kućištu (njima bi definitvno dao prednost). Lian Li ima opakih mrcina od kućišta, samo su dosta skupa. Računaj 1500-2000kn za neki veći Lian Li.
Ovdje imaš ogroman thread s fotkama raznih Lian Li modela: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=703539 Kao što ćeš vidjeti, hrpa ljudi ih koristi za vodeno hlađenje. Kućišta su predobra, sljedeće kućište koje ubadam je obavezno Lian Li :) |
Citiraj:
Zakon kucista. |
Citiraj:
|
OK,hvala. Uzet cu CM Stacker. A jeli mozda znate ako ima negdje bocnih stranica za Stacker sa pleksijem?
|
Thermaltake je jeftiniji od coolermastera! Nekih 100-tinjak kuna! A za 300 kuna više ima isti i sa vodenim hlađenjem!
|
Citiraj:
|
rofl za "nedostatk istih" :D
složio sa xy i stackera i armora i kandalfa... stacker. |
Citiraj:
Sve u svemu, Armor mi je općenito više user friendly što se tiče montaže i meni osobno bolje izgleda. |
Evo ja sam vlasnik stackera i mogu ti reći koji meni malo smeta.
Diskove stavljaš posebno u rack koji zauzima 3*5,25" slotova. Da bi stavil diska unutra moraš skinuti prvo bočne stranice, otakačiti zakvačke koje fiksiraju rack. Zatim maknuti 3 prednje maske za kaj ti treba odvijač sa -(ravnim) vrhom. Nakon toga vadiš rack van mičeš sa njega dvije stranice, i nakon toga odvijačem oslobodiš diskove. Proces izmjene diskova je bolan i dugotrajan kod Stackera i to je po meni najveća mana. ALI baš zbog toga je prednja maska od 11 5,25 slotića Zgodno je kaj je na tom racku 12cm vent i ne moraš se brinuti za hlađenje diskova uopće. U rack stane 4 diska. Dobra stvar u Stacekru je kaj matična nije skroz pozicionirana do doljne stranice već i dolje ima mjesto za jedno napajanje ili kao što je kod mene radijator. NAJBOLJA stvar su mi KOTAČIĆI!!!! e to mi je da se ubiješ ps Ako stvarno često vadiš diskove preporučam ti da uzmeš neko drugo kučište jer samo postupak vađenja meni traje oko 3min. I takav đumbus napravim kaj da neznam kaj delam.... Edit: u kompletu dobiješ jedne adaptere sa 5,25 na 3,25 za flopija koji također možeš koristiti za diskove ali ih moraš dodatne kupiti. S tim bi izmjenu diska(jednog) skratil na oko minutu. |
stackera nisam koristio,
ali zato imam Kandalfa LCS pa mogu reci da je kod njega to s diskovima totalno jednostavno. osim sto ih mozes staviti sprijeda (9 mjesta) di su usput hladjeni sa 3 venta po 12cm mozes staviti jos 3 harda i u odvojeni dio odiza, di je meni sada hard. (pogle sliku, pa odiza gore lijevo u kucistu) koji se vadi bez alata van! samo rukom stisnes kopcu i sve izadje van. oni su takodjer hladjeni svojim odvojenim ventilatorom. http://img206.imageshack.us/img206/8...0030bx2.th.jpg http://img260.imageshack.us/img260/3...0031js7.th.jpg pored toga je jos 1 12cm vent na straznjoj stranici (ovaj plavi) koji ispuhuje zrak van te jedan na gornjoj stranici. sve origigi, bez kemijanja :) |
Da to sam videl da ima i napred rack za 3 diska (LCS) i još ovo dodano
Za ovaj rack pretpostavljam da isto treba vremena da se disk zamijeni. A ovaj iza je ko napravljen da ak oćeš staviti neki disk, recimo dođe frend sa filmovima, nabrzaka da ne moraš pol kučišta rastepsti. Sad ja imam pitanje za LCS. Da li onaj 12cm fan napred se drži na racku ili ga slobodno možeš pomicati gore dolje? |
Citiraj:
i zajedno se s njim otvaraju u vidu prednjih vrata... ili mislis na onaj koji hladi 3 prednja diska? on ima svoje mjesto u tom racku i ide skupa sa ta 3 diska van... ne mozes ga seliti odvojeno. ali to mu je i namjena, posto sprijeda mozes seliti diskove po visini gore dole kroz 9 utora.. i di su diskovi, tu on hladi. :) dok ovaj sto hladi straznje diskove ostaje fixiran na kucistu, a vadi se samo rack za 3 diska posto se straga ne moze seliti rack gore dole. |
Citiraj:
edit: ovi lianlii su preyebeni... jel neko zna di ima za nabavit slicnih blokova za vodeno ko na tim slikama? |
sad kad sam cuo misljenje vlasnika Kandalfa,nisam si vise siguran u stackera.
Ja namjeravam stavit LCS za jedno pola godina, sta ce mi sve hladit(cpu,vga,.....). Koji od kucista je bolji za LCS? Cijena nije vazna izmedu njih dvoje(500kn) |
Citiraj:
ne stanu, ovi su 2.5 cm http://img186.imageshack.us/img186/3840/111ol6.th.jpg http://img186.imageshack.us/img186/9743/2222ew1.th.jpg ali mislim da nema potrebe za mijenjanjem ventova, posto su ovi fakat tihi, kad otvoris vrata vise cujes strujanje zraka po uhu nego njih da se vrte... uostalome, uzeo sam thermaltake hardcano jer nije uopce ni potrebno da se vrte na max, posto i na minimumu izvrsno hlade overklokani proc na 3.8 GHz, (temp je 2 C visa od sobne, sto je nista, a sve na minimumu ventovi podeseni) http://img261.imageshack.us/img261/4572/333xw9.th.jpg ma kandalf LCS je tak napravljen da zaista ne znam sto mora unutra kuhati da bi to kuciste gubilo borbu s temperaturom... a sve plug and play, bez kemijanja :) |
Bum ti sutra (danas jer je već pola 2) poslikal svog štekera i kak sam sredil vodeno. Bilo dosta zafrkancije ali se isplatilo. Čini mi se da bi sa kandalfom
imao manje posla. Dobiješ lijepo vodeno, riješen problem OGROMNOG RADIJATORA i blok za cpu te pumpu i rezervar. Jedino mu fale kotačići :). I meni fali prostor na dnu kak ima šteker između doljne stranice i početka di je doljni rub ploče. Sutra slike, ali nažalost slikane sa mobom. |
Citiraj:
jos jedno pitanje: jel se moze ta mrezica sprijeda skinut bez da se strga? ako moze to mi ne bi smetalo:) |
Gle ja bi uzeo Kandalf.
|
Ne znam ništa o Stackeru ali imam Kandalfa silver big tower i nenad*ebiv je, ai i izgleda sexy. Water cooling ready, window, blah blah...
Uzeo sam ga primarno zbog hlađenja jer u starom kućištu uopće nisam imao fanova i sve mi je sada 15-20 stupnjeva hladnije! CPU (overklokiran) npr. sa 58-59 na 42-43 stupnjeva full load. Zrakom 'lađeno. Mrak! |
Evo ga opet... Kandalf...Stacker....Kandalf....Stacker...
Ja velim uzmi Antec P180 :D A između ona dva uzeo bi definitivno Stacker jer mi se osobno čini kao puno bolje kvalitetnije i ljepše kučište |
Sorry, upravo sam skužio da govorimo o Kandlafu, ja imam Armor. Sorry.
Dugo sam se dvoumio između crnog Kandalfa i srebrnog Armora i odlučio se za potonji, ljepši mi je a i laganiji (neki to smatraju prednošću, neki nedostatkom), oko 8-9kg, dok Kandalf ima 18! Kažu da lagana kućišta vibriraju, ali to se kod Armora ne dešava. Iako Kandalf lijepo izgleda od naprijed, iritantna postanu ona vrata ako svako malo moraš nešto pržit, stavljat CD-e i sl... Siguran sam da nisam pogriješio što sam uzeo Armor preko Kandalfa. Inače, sem izgleda prednje stranice po svemu drugom gotovo su identični. I crni Armor ima cca 17-18 kg... PS: Wolf ima rezona, ako ti nije toliko bitan izgled i ekstravaganca uzmi Anteca. Solidno. A i Rebel 5 Value Edition npr. je dobar a jeftin ali to nije sada tema... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:06. |