![]() |
Wireless repeater
može li netko pojasniti sve o tome i kako to radi, što treba napraviti da bi radilo itd..? sve, baš sve u detalje..
|
koji uređaji su u igri ? treba ti 2 AC-a recimo linksys WAP54G (jedan kao AC a drugi kao repeater) i par jednostavnih klikova mišem ....
|
zasto 2x WAP54G, kad se to može srediti jako dobro i sa jednim WRT54GL... odlično štoviše :)
ali da, miiicek, daj malo detalja... |
ovako..od opreme imam 2 siemensa se555, oba sa stavljenim konektorom i jedan D-Link 2000AP+, kantenu, jednu omnicu 5dBi, drugu 12dBi s 3m LMR195 i jednu sat kantenu..i sad slijedi cijela priča:
Trebam se spojiti sa dva frenda i da svi stalno imamo net, znači ICS ne dolazi u obzir (makar je to sadašnja situacija)..moja kuća je u sredini, a frendovi su od mene udaljeni oko 150 m, svaki na jednu stranu. LOS-a nema tak da smo morali tražiti neku drugu soluciju koja bi dala svima jednak signal..budući da se pored nas nalazi jedno brdo na kojem ja slučajno imam vikendicu odlučili smo gore staviti ap..na njega 5dBi omnicu, malo ju nagnuli tak da puca na nas i to je bilo to..a doma svatko ima Canyon WF-511 (u početku su to bile zvjeri od D-Linka DWLG520, al smo onda zamijenili) i na krovu kuće sat kantenu s oko 15 m kabla svaki (ipak je to krov)..i sve je to super šljakalo, jedan frend 60%, drugi 90%, ja 100%..:) da, i sad smo uzeli ADSL, al problem je u tome kaj je taj router kod mene, ja se uredno spojim kablom na njega, preko kompa uključim ICS i frendovi imaju net. No, to nije rješenje, jer moj komp mora biti stalno uključen tak da ta priča više ne važi..zato smo nabavili još jedan siemens se555 i na njega stavili konektor za antenu..i sad, ono kaj mene zapravo zanima je kak složiti da jedan radi u router modu (ja se spojim na njega kablom), a drugi gore u vikendici umjesto D-Linka u repeater modu tak kaj bi se frendovi mogli spojiti na njega i da imaju net? Kak podesit opcije u njima? probao sam uključiti WDS na jednom i drugom, u jednog MAC od drugog i obratno, al ne šljaka mi baš..ak to nejde sa siemensima, koji ap je najbolji za repeater mod, ili koje mi još rješenje preostaje? možda bridge? kak se to napravi? Gore još ide server tak da računajte i s tim da moram i njega imati kam uštekati.. PS signala ko pljeve, budući da uskoro umjesto 5dBi omnice na vikendicu ide 12dBi, tak da to nije problem...i da, hitno mi je... |
@miiicek
molim u buduće bez otvaranja duplih threadova |
sorry..
|
hmm, nisam radio sa Siemensima, pa ti nemogu pomoći šta se tiče postavki.
Eh sada, najbolji način za povezat dva AP-a je preko WDS-a, probaj prvo stavit bez zaštite, jer WDS i WPA zaštita znaju radit probleme. ja doma radim sa WRT54GL-cima i rade ko beba, wds ko podmazan, nikad problema. |
kolko košta takva stvarčica?
|
čuj, ne znam zašto ste nabavljali tolko šaroliko društvo AP-ova i sve te opreme, bez da ste se konzultirali prije, jer nisu to ni mali novci...
Linksys WRT54GL |
trebam neki ap koji dobro radi u repeater modu sa brzinom 108..kolko košta takav i koji točno?
opreme nikad previše, a i to gore navedeno nije sve..ima toga još..npr.usb adapter, dva D-Linka 2100, itd..: CoolRamb |
Citiraj:
|
WRT54GL ili neki Buffalo.
Cjene su ti ispod 600 kn. Dovoljna ti je brzina od 54 Mbit jer ćeš to rijetko postići i sa kopiranjem fileova sa kompa na komp. Ako hočeš da ti dobro radi ili kupi Siemens c-010 ili stavi Siemensa u bridge mod koji će se spojiti na Linksysa, a s njega na vikendicu. |
a zašto umjesto toga WRT54GL ne mogu staviti D-Linka kojeg već imam? isto ima repeater mod, samo ili ja ne znam podesiti, ili on zeza..
OPREMA: 2X Siemens SE555 i D-Link 2000AP+ (ili 2100 radi brzine)... antene nisu bitne, zanima me samo kak podesit da mi radi repeater sa tim što imam? nitko nema 2 siemensa da isproba? :( |
Nemaš frke s tim.
Pa staviš ih u bridge modu ova dva siemensa, znaci siemens doma, siemens u goricama, u bridge siemens <=> siemens. I onda preko LAN portova spojiš siemensa i D-linka, i D-link ko AP. Još k tom ak ide server gore, ak je neki "noviji" ima integriranu mrežu, pa dodaš još jednu mrežnu karticu na njega. Ubiti ovak: Ti <=> siemens a - kablom siemens a <=> siemens b - wirelessom siemens b <=> server - kabel server <=> D-link - kabel D-link <=> frend_1, frend_2 - wirelessom siemens a i siemens b u bridge, d-link AP mod i to je to. |
eto..ovakav način mi se više sviđa..cijenim to..:)
e da, al nije mi jasno zašto treba AP uopće? kaj ne mogu nikak stavit drugi Siemens (b) u WDS mod i da se spaja na Siemensa kod kuće (a), a frendovi na njega? a server u Siemensa (b) kablom.. i da, ak stavim oba siemensa u bridge mod, kak se bude spajal na net kad onda nije uključen PPPoE i Always On? |
Pa ne moraju biti striktno siemensi na "linku" vikendica <-> kuća. Ak se :argue:, malo kombiniraj. Može al, heh malo je igrarija s postavkama i zna biti , moš i tako, al ak vec imas D-linka, pa da ti ne stoji : bonker :doma, da se iskoristi. Nek bude sa braćom gore pa nek zajdeno : cheers2, ak budu stvarali probleme samo ih : DualWielu šumi, da mu niti pigtail od neznam čega ne pomogne ;)
|
ok, thanks! budem nekaj probal iskombinirati..al nisi mi odg: ak je siemens u bridge modu kak se bude sam spajal na net kad nije uključen PPPoE i Always On? jer kad ga stavim u bridge mod onda se moram spojiti prek konekcije na kompu...taj dio mi je još malo mutan..thanx anyway..pozz
|
Citiraj:
U routeru upišeš Username, pass i sve ostalo. |
router=siemens?ili? jer kad ga stavim u bridging više nemam kam upisati user name, pass, itd...
samo nemoj reći da trebam još neki router...: hitthewa |
Citiraj:
Sory ali okani se čorava posla. Nađi si u nekoga tko se kuži u to, napravi roštilj u goricama i to će ti složiti. :beer: |
D-Link nije router
|
Citiraj:
što je onda d-link? |
Citiraj:
A znam da imaš na tavanu. Ali objasnit ću ti. d-link je žica od nehrđajučeg čelika, može biti i pocinčana koja spaja točku A sa točkom B. Oznaka d znači da se na tu žicu stavljaju "debrecinke" (one tanke ljute kobasice) dok za češnjovke i druge mesne prerađevine upotrebljavaju malo drugačiji linkovi. U ovom slučaju na Wireless možete zaboraviti jer kobasice padaju. :D |
evo, napokon je proradilo! dva siemensa se555 u WDS modu i sve savršeno radi..ap ostao viška.:)
|
Evo da ja priupitam neke stvari jer meni neće pa neće na net.
Imam 2xsiemens 555, i na oba je uključen repeater i vide se međusobno. Ip adrese su im 192.168.1.1 i 192.168.1.2 Problem je u tome što na net ide samo 192.168.1.1 a 192.168.1.2 neće ni primirisati internetu. Što još treba uštimat da proradi kako treba? Vidim da se spominje bridge mode, kako to podesit? Svaka pomoć :respekt::care: |
sve postavke u siemensima ti moraju biti jednake, trebalo bi raditi..kreiraj ponovo mrežu i naći će ti konekciju na prvom siemensu i pitati te dal ju hoćeš koristiti za pristup netu..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:13. |