PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Case mod (ako se moze tako zvati) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5830)

miato 11.09.2003. 12:02

Case mod (ako se moze tako zvati)

Evo i slika mog "moda" koji igrom slucaja nije uspio na vrijeme biti primljen na natjecaj za najbolji mod.
Puno truda nizasta, osim osobnog uzitka da imam kuciste kakvo sam oduvijek zelio :D
...
Cijelo kućište je od prozirnog 6mm plexija.
Tank za vodu također, sa izrezbarenim dupinom na jednoj strani,kapaciteta 6 litara.
S bočne strane je 120mm ventilator s grillom.
Prefarbani CD-ROM u crno, izrezan prozorčić i ugrađena plava ledica koja svijetli dok se čita CD.
Napajanje 300w codegen također prefarbano u crno, ventilator je zamjenjen s drugim (u boji) te je stavljen grill
U napajanju je i relay koji automatski pali pumpu za vodeno
ispod CD-ROM-a je kiler (od grijača kabine za auto) prefarban u crno
Blokovi za vodeno su Antini, prefarbani u crno, isto kao i crijeva
Na hardu je montiran 80mm ventilator
kablovi za napajanje i IDE kablovi su omotani crvenim izolirom.

miato 11.09.2003. 12:03

neznam jel se moze vise fajlova attachat u jedan post, pa idem ovak :)
cijelo kuciste

miato 11.09.2003. 12:05

sa desne strane

miato 11.09.2003. 12:07

odostraga :)

miato 11.09.2003. 12:08

lijeva strana

miato 11.09.2003. 12:09

1 privitaka
prednja strana

miato 11.09.2003. 12:10

i konacno kako izgleda to sve iznutra, bez poklopca

CatKiller 11.09.2003. 12:52

Zgodna gajba, šteta da slike nisu stigle na vrijeme :( , evo imaš moj glas.

choby 11.09.2003. 12:55

da li se to meni čini ili ti hard stoji nekak ukoso?

tor 11.09.2003. 19:16

Do jaja! Izgleda strašno. I da, zašto je HDD ukoso?:eek:

Paske 11.09.2003. 19:35

FAking kewl kučište.

Trud se vidim isplatio :cool:

Ipak - LCD je najbolji dio svega :D :beer:

matijas 11.09.2003. 19:50

That's one kick ass case!!

Steta kaj nije stiglo na vrijeme, ovo je materijal za prvo mjesto... :clap: :clap: :clap:

miato 11.09.2003. 20:20

hard je u koso jer sam zavrsavao kuciste 5 do 12, iliti dan prije maturalca :)
tak da nisam stigao napravit ono sto sam isplanirao za hard, a to je rastegnuti dva flaksa (ne obicna ribicka, nego neki koji je polugumenast, uglavnom da se rastezat malo) i na njih samo postavit hard, cime bi se sprijecile bilo kakve nepozeljne vibracije (bila je slicna ideja, cinimise od raka, ali sa znirancima za cipele :D )
no kad to sredim, kuciste je ko iz snova (barem mojih :D )
inace, ima li koja kritika osim tog harda?

choby 12.09.2003. 08:11

Citiraj:

Originally posted by miato
inace, ima li koja kritika osim tog harda?
kad već želiš biti gnjavljen...ovaj cd-rom bode oči. bilo bi za 5+ kad bi i njegovu masku napravio od plexa. ili nekaj iskemijao u tom smjeru

miato 12.09.2003. 08:41

Citiraj:

Originally posted by choby
kad već želiš biti gnjavljen...ovaj cd-rom bode oči. bilo bi za 5+ kad bi i njegovu masku napravio od plexa. ili nekaj iskemijao u tom smjeru
to sam i ja misio napravit, tocnije samo IZREZAT taj dio plexija, i zalijepit ga na tray od cd-roma... no kako je plexi dosta debeo, a taj komadic bi bio dosta velik, bojao sam se da si ne sjebem przilicu. A ovo sto se sad vidi, to je zapravo neki poklopac koji se dobiva sa Codegen kucistima (barem nekim, frend mi je poklonio ovog) :)

Psycho 12.09.2003. 12:49

kritike u vezi završne obrade, vidi se kako je plexi izgreban na rubovima, pogotovo na slici odostraga:)
nije neki uzas, ali bilo bi dobro da si to malo izbrusio sa brus papirom..po mogucnosti 500-icom..ili tako nesto..

ostalo..gj
a plexi na cd-rom ne pase..mozda jedino plava plastika u boji plexia..

miato 12.09.2003. 20:52

brusio sam ja to i sa 1200tkom... al nije mi se pretjerano dalo pridodavat paznje finesama, narocito ako ja sa straznje strane kucista, sto vidim gotovo nikada :)
inace, kuciste je mrak :) (uh sto sam skroman ;) )

MadBoY 12.09.2003. 21:35

ODLIČNO kućište!!!!!!

Srky 13.09.2003. 01:45

Svaka cast, evo :beer: za trud. :clap: :clap: :clap:

miato 13.09.2003. 08:17

Citiraj:

Originally posted by Srky_866
Svaka cast, evo :beer: za trud. :clap: :clap: :clap:
dobra je ta :beer: :)

Psycho 14.09.2003. 19:12

kuciste je stvarno kul, samo me zanima sta vise ne planiras nabavljati nove kartice aka mrezne i ostale..jer sam vidio samo otvor za grafulju..

btw..zasto si koristio plavi plexi?

gnjavim te zato jer zelim saznati nesto konstruktivno:D
btw(1)..mogao bi i osvjetliti delfina:D

miato 14.09.2003. 20:40

bas sam razmisljo o tim karticama, i skuzio da mi fakat, nijedna ne treba :)
ISDN TA je vanjski, mrezna je ob, neka luda zvucna mi ne treba, jedino mozda neki dsl ili cable modem, al dok to dodje tu do samobora, vise necu imat desktop kompjuter :D :D
a ako bi mi ikad zatrebao jos koji pci slot, lako izrezem dodatnu rupu (dremel u ruke, usisivac pokraj i deri :) )
plavi plexi je cisto iz zajebancije, a i da mi se uklopi sa bojom zidova u sobi :D
delfina sam mislio osvijetlit sa onim ledicama iz mobitela (1206, ful dobro bijelo svjetlo) al mi se nije dalo jos i to spajat, tocnije nije bilo vremena ...
btw, ono kaj si mislio da nisam dobro obradio rub, vjerovatno si mislio na spojeve izmedju donje ploce i ovih okomitih, a to se zapravo vidi ljepilo :smoke:

_GT 14.09.2003. 23:37

Citiraj:

Originally posted by miato

plavi plexi je cisto iz zajebancije, a i da mi se uklopi sa bojom zidova u sobi :D
btw, ono kaj si mislio da nisam dobro obradio rub, vjerovatno si mislio na spojeve izmedju donje ploce i ovih okomitih, a to se zapravo vidi ljepilo :smoke:

Plavi je cool!:cool:
S cime si lijepio, silikonom?

btw. steta kaj ti frend nije poslao slike, ili dobro za nas ostale? :rolleyes:

Al svejedno, fino izgleda!:beer:

Rulac 15.09.2003. 00:07

sigurno bi bila dobra konkurencija s time :)

miato 15.09.2003. 16:18

Citiraj:

Originally posted by _GT
Plavi je cool!:cool:
S cime si lijepio, silikonom?

btw. steta kaj ti frend nije poslao slike, ili dobro za nas ostale? :rolleyes:

Al svejedno, fino izgleda!:beer:

lijepio sam nekim ljepilom u tubi, kao "za plastiku", kosta 7kn :D
a tank za vodu sam jos dodatno sa unutarnje strane premazao prozirnim silikonom (na spojevima, dakako)
sto se tice frenda... htio sam ga ...:fuming: (nije vazno)
al da... definitivno bi bila uzarenija atmosfera (ovako vas dvojica ste znali da cete dobit neku nagradu), da je frend poslao, bilo bi nas troje za 2 nagrade :D :D

Master Neo 15.09.2003. 19:11

Stvarno jako dobro, vrijedno pohvale za trud! Imas moj glas :-) (da si se prijavio) ! No de ti meni reci kako ti radi vodeno, koja temp... i ostalo , dal si zadovoljan?

Psycho 15.09.2003. 19:49

enivej gj..

nagradna je over....a taman sam nasao vremena za pravi mod..a saki:D

miato 16.09.2003. 20:11

thanx psycho
@master neo
vodeno solidno sljaka, kad se upali komp, temp drzi jedno pola sata na jedno +4 od sobne, a onda se vise manje linearno zagrijava 3° / pola sata i stane na jedno 45°
no potrebno je naglasit da su blokovi na gpu / cpu / nb, gdje nb uzasno puno topline proizvodi...
uglavnom, jako sam zadovoljan... a pumpa.. eto... cuje se malo neko zujanje, no jos uvijek je tise od venta kojeg sam imao prije toga (neki titan)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:34.