PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Ah taj Word (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5825)

BADSIM 10.09.2003. 16:36

Ah taj Word

Prilikom instalacije Offica 2000 pro stavio sam da mi instalira i Microsoft Equitation Editor (iliti uređivač jednadžbi) u WORDu.
Međutim nikako ga ne mogu naći i staviti na alatne trake. A probao sam sve čega sam se sjetio.
Jel zna neko?

CatKiller 10.09.2003. 17:00

odi na insert -> object i tu izaberi MS Equation Editor

choby 11.09.2003. 08:20

čovjek oće to imat gore među gumbićima...

dakle, desni miš na traku sa alatima, 'customize', 'commands', sa lijeve liste odabereš 'insert', sa desne scrollaš dole dok ne ugledaš alphu pod korijenom, odvučeš ju gore među alate i to je to.

Rivi 11.09.2003. 13:26

Daaaa, onda najbolje još da skenira formulu, pošalje je CK-u mailom (bar jpg), ovaj mu napiše formulu i vrati mailom natrag, jasno, u doc formatu.
Kao takvu, može je editirat lijevim dvoklikom. A kad piše novu, kopira ovu, i sadržaj mijenja. ;)

choby 11.09.2003. 13:39

Citiraj:

Originally posted by Rivi-[Seti.hr]
Daaaa, onda najbolje još da skenira formulu, pošalje je CK-u mailom (bar jpg), ovaj mu napiše formulu i vrati mailom natrag, jasno, u doc formatu.
Kao takvu, može je editirat lijevim dvoklikom. A kad piše novu, kopira ovu, i sadržaj mijenja. ;)

vidim da si oduševljen mogućnostima...

Rivi 15.09.2003. 14:07

E. ;) A nisam ja kriv šta mi padaju svakakve pizdarije napamet.

Ariva 29.07.2009. 07:58

Uređivač jednadžbi i grayscale

Imam problem!
Prelamao sam u InDesignu jednu knjigu iz hidraulike. Autor je dostavio tekst u Wordu, a kako u tekstu ima dosta formula i jednadžbi njih je autor slagao pomoću "uređivača jednadžbi" (MS Equation). Prvi je problem nastao kad ih je trebalo prebaciti u InDesign. Naime, InDesign je prepoznao samo tekst u Wordu, ali ne i jednadžbe koje je trebalo jednu po jednu kopirati ručno i unijeti je, po sistemu "copy paste" na određeno mjesto u tekst u InDesignu. Sve je bilo u redu sve dok nisam gotove PDF-ove za tisak dostavio u tiskaru. Cijela knjiga - knjižni blok - je u c/b tehnici, a te formule i jednadžbe bile su u RGB-u, što ja nisam mogao prepoznati dok ih frajer u tiskari nije "otkrio" pomoću separatora boja. To je naravno trebalo pretvoriti u "grayscale" (u otisnutoj knjizi ta bi mjesta bila mutna, kao da nisu "linkana") i oni u tiskari imaju poseban profesionalni program za to. No mene zanima sljedeće: 1) kako te formule i jednadžbe pisati pomoću uređivača jednadžbi da budu odmah u obliku "grayscale" (ja sam i sam pokušao na svom PC-u pisati u tom programu, ali svejedno jednadžbe ostaju u RGB-formatu); 2. ako su već tako napisane, može li ih se kako pretvoriti u već gotovu WORD dokumentu u "grayscale", ili možda kad su već unesene u INDesign; 3) postoji li kakvo rješenje kad se već napravi PDF, da se u PDF-u to radi, jer ovi u tiskari to rade, ali to i košta! Dakle kako te formule i jednadžbe rađene pomoću "uređivača jednadžbi" pretvoriti iz RGB-a u grayscale?
Hvala na pomoći

thopok 29.07.2009. 13:47

Citiraj:

Dakle kako te formule i jednadžbe rađene pomoću "uređivača jednadžbi" pretvoriti iz RGB-a u grayscale?
Možda je čak dobro nabavit i bolju verziju dotičnog? No svejedno
Printing Equations Black and White without Changing the Color
Koliko samo stara tema…:no2drug:

thopok 13.08.2009. 12:52

EDIT: U međuvremenu uklonjen post…

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18.