![]() |
Ntfs ili Fat32 u Win XP Prof ??
Koje je od toga bolje i koja je razlika.
Imam Hitachi 120 Gb na 7200, 8 mb, i na njemu sam sa partition magicom napravio 3 particije u Fat32. Malo prije sam na jednom postu procitao da se u Win Xp stavi na NTFS, zašto ? Znam, puno pitam, ali dali je očita neka razlika u tome ili je to samo tako ?? Može li se to sada eventualno promjeniti a da se ne izgube podaci ? Hvala |
Re: Ntfs ili Fat32 u Win XP Prof ??
Citiraj:
inace, fat ili ntfs - sve je stvar ukusa i potrebe...ako ces raditi s velikim fileovima (nekompresirani video i slicno) onda NTFS, ako ne i ostanes na FATu - nema stete inace mozes to vrlo jednostavno promijeniti pomocu partition magica bez hubitka pdoataka.probaj pa ces sam vidjeti razliku (tj, neces je vidjeti ali probaj svejedno :)) |
ntfs ali napravi ga s win2k...ja sam imao problema s win xp-ovim ntfs-om..da li su problemi rjeseni ili ne ne znam stoga napravi to...to govorim za sistemsku particiju.ostale mozes puknuti bez beda na xp-ntfs..ja ti na prvoj particiji ima ntfs i win2k a winxp na fat32...ostalo je ntfs...ne vjerujem win xp ovom ntfsu
|
>tri particije ti je malo na 120 GB.....nebi skodila barem jos jedna
zasto????? fat32 osim ako ces imat fajlove vece od 2gb (ili mozda 4, nisam siguran), ili ako ti trebaju one mogucnosti da nekim userima na kompu disejblas mogucnost gledanja/kopiranja/delitanja pojedinih fajlova |
Citiraj:
ALi i inace meni nije jasno zasto bi netko htio imati vise od 2 partijice. I to su dvije samo zato da mogu jednu (sistemsku) formatirati po potrebi. Ja takodjer imam 120gb Hitachija i imam samo dvije particije: 20gb i 100gb. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Re: Ntfs ili Fat32 u Win XP Prof ??
Citiraj:
|
ntfs
|
Citiraj:
ostaje ti 111 gb particija - na tolikoj particiji je cluster size koliko???64 kb minimum....to poprilicno sjebe sve, povecava fragmentiranost i u konacnici jebe performanse |
Prednosti NTFSa:
Mane NTFSa (malo ih je, ali boli glava!):
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:59. |