![]() |
konfiguracija sa core2duo
Malo si slazem konfiguraciju bez monitora,samo kućište.Nije bitna cijena.PC bi se koristio za rad u Autocadu,Archicadu i slicnim programima.Molim pomoć.
Zapelo mi je za oko ovo: MBO:Asus P5B Deluxe i965 RAM:DDR 1GB 800mhz Transcend PROC:Core2duo E6400 Ove komponente su mi najbitnije,molim savjet dali je to ok ili šta da promjenim za doticnu namjenu. Hvala! |
Ja bi jedino promjenio matičnu u Gigabytovu 965P-DQ6 i uzeo ili još gigu rama ili razdjelio taj giga u 2x512 rama. Razmisli koju grafičku češ uzet.
|
Citiraj:
a za te novce moze i razmislit o nekoj 975x ploci... opet opcija je i uzet neku jeftiniju plocu (ako se komp nece oc-at), pa uzet vise memorije ili potrosit na nesto drugo... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
to ibezmal2: Preporučio bih ti ovako nešto: Procesor: Intel Core 2 Duo E6400 Matična ploča: Asus P5B / Intel Bad Axe 2 Memorija: 2x1GB Super Talent CL5 800MHz / Super Talent CL4 800MHz Grafička kartica: X1650XT HDD: 320GB Seagate Barracuda, 16MB cache, SATA II, serija 7200.10 Optički pogon: Pioneer DVR-111D (ili neki LG ili NEC) Napajanje: Seasonic S12 380W / Fortron 400W Kućište: Antec Solo / Lian Li PC-7 Plus / Cooler Master Centurion 5 Takva konfiguracija će te koštati oko 7500-8000kn. Manje-više sve komponente imaš u Linksu, ali npr. ram ćeš morati uzeti negdje drugdje (preporučujem ti Acquisitum Magnum - www.adm.hr - tamo je Super Talent memorija najjeftinija, 2x1GB CL 5 košta 1800kn, a CL4 2100kn). Antec Solo također nemaju u Linksu (mogli bi imati u ADM), a trenutno nema ni Seasonic S12 380W. Što se samih komponeti tiče, ide ovako nešto: mislim da ti je najbolje uzeti Intel Bad Axe 2, ploča je odlična, i ima dobar OC potencijal. Ako ne nju, Asus P5B deluxe je ist ok, a mogao bi razmisliti i o Gigabyte DS3 ili DS4. Ja bih na tvojem mjestu probao ići na Intel. Super Talent memorija je odlična, ima jako dobre performanse i može se dobro overclockati (s niskim latencijama). Ja imam CL5 i ful sam zadovoljan, a ako planiraš veći OC možeš uzeti i CL4. X1650XT je dobra kartica, ia i ako se želiš igrati tu i tamo bit će ok. Za aplikacije koje si naveo grafička kartica nije važna, tako da bi komotno mogao uzeti i neku jeftiniju / slabiju karticu. Ako si siguran da se nikad nećeš igrati uzmi nešto jeftinije, i ušparanu lovu dodaj za još jedan disk i sl. Seagate Barracuda diskovi is serije 7200.10 su jako dobri (koriste vertikalan način zapisivanja što im povećava brzinu). 320GB model ima napovoljniju cijenu po GB, pa uzmi njega. Idealno bi bilo kad bi mogao uzeti Seasonic S12 380W, budući da je to napajanje izvrsno - snažno, stabilno, efikasno i vrlo tiho. trenutno ih nema na lageru, a stvarno ne znam kada će odnsono da li će opet doći. Za konfu koju sam naveo i Fortron 400W će biti ok (samo ne Blue Storm serija). Kod odluke oko kupovine kućišta veliku ulogu igra vanjski izgled kućišta, tako da ti tu ne mogu previše pomoći - preporučio sam ti neka kućišta koja imaju dobre karakteristike i IMHO izgledaju dobro. Moj favorit je Lian Li PC-7 Plus - kućište izgleda predobro, a budući da je Lian Li kvaliteta je neupitna. Ima dobar protok zraka, termalne karakteristike, nisku razinu buke itd. Košta nešto više od kućišta iz tog ranga (oko 750kn), ali mislim da se isplati dati toliko love za njega. Ukoliko ti je to kućište preskupo, uzmi Antec Solo - također kućište s jako dobrim karakteristikama (jako niska razina buke, a ima i dodatni sistem za pričvršćivanje diskova gumenim trakama radi smanjivanja vibracija). Cooler Master Centurion 5 je isto ok kućište, ali PC-7 i Solo su bolja IMHO. To je uglavnom sve. S ovom konfiguracijom dobijaš pilu od kompa, s niskom razinom buke i umjerenim temperaturama. Za namjenu koju si naveo je i više nego dobro, i komotno ćeš ga moći koristiti i preko 3 godine. Uz sve to takav komp ima i jako dobra overclcoking potencijal (E6400 možeš bez beda nafrljiti preko 3.2GHz). I ako nisi namjeravao OC-ati taj komp, razmisli i o toj mogućnosti, jerbo se C2D procesori jako dobro overclockaju, i možeš im dosta podignuti takt čak i bez diranja voltaže. |
Evo ja sam u petak kupio P5B non delux, ubo e6300 unutra, 2x512 Infineon533 + 1gb eudora 800mhz memorije i sve radi u dual channelu na 750mhz bez_ikakvih_problema! Brzo se boota, bio ukljucen Jmicron kontroler ili ne, zvuk je ok, nikakvih problema ova 3 dana koristenja, nikakvih!
|
Iako sam ATI-jevac, za svrhu projektiranja bih savjetovao neku grafu iz nVidijine ergele jer bolje rade s takvim aplikacijama. Za ploču može i neka jeftinjava tipa Asrock ConroeXFire i svakako 2Gb rama (npr. Kingmax 667).
|
Hvala svima na odlicnim savjetima,thanks!;)
|
Zaboravio sam pitati samo koji hladnjak da stavim na core2duo procesor.Sto manje zujanja normalno.
Hvala! |
Ako nećeš overclockati i stock cooler je ok. Inače uzmi npr Freezer 7 Pro, budući da ima dobar omjer uloženo / dobiveno. Ja ga držim na oko 1500-1700rpm i tih je, jedino postane poprilično glasan kad pređeš 2000rpm.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:41. |