PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   preporuka za konfiguraciju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58063)

Caddy Master 21.01.2007. 23:33

preporuka za konfiguraciju

moze li preporuka za novu konfu. komp sluzi za surfanje, slusanje glazbe i MOZDA za pogledat koji film. trenutna konfa steka ko luda. e sad koji socket to vi odlucite. trenutna konfa je:

ASUS P4P800SE s478
Intel Celeron 1.7ghz
Radeon 9600
256 ddr pc-3200 400mhz
80gb hdd

ma nije bitno koliko love, nemoze biti nesto previse za komp koji sluzi samo za gore navedeno i nikad nece sluzit za igranje

SRV 21.01.2007. 23:39

Moras rec koliko je love u igri...;)

Caddy Master 22.01.2007. 00:06

nije bitno koliko para.
on sadasnje konfe ostaje kuciste, napajanje, hard, rami, znaci treba mi samo maticna i procesor

tomasini_ 22.01.2007. 01:28

Citiraj:

Autor Caddy Master (Post 625521)
...komp sluzi za surfanje, slusanje glazbe i MOZDA za pogledat koji film. trenutna konfa steka ko luda....

...256 ddr pc-3200 400mhz...

Kakav novi komp, tebi treba rama! Ubodi 512 MB i to ti je to.

antrax 22.01.2007. 01:28

cuj, tesko da ces naci nesto sto papa ddr memoriju agp graficke i nove procesore, ne tvrdim da je nemoguce, ali nije bas ekonomicno u svakom slucaju...

al evo recimo, zadovoljavalo bi kriterije svakako! + nisi ogranicen memorijom, osim njenom kolicinom mozda pa cak ni grafickom, sve ide s ovom kombinacijom...

22460 MBO ABIT, s. 775, IS 85, i845G, BUS 800 MHz, VGA, serial ATA, 5.1 zvuk, LAN, DDR 400, mATX 392,00
24

16993 Intel® Pentium® 4 531, 3.0 GHz, 1 Mb c., LGA 775, BUS 800 MHz, Prescott, EM64T, BOX 617,00 15 36

Oboje je iz hgspota... Amd nisam nasao neku ok plocu za pristojne novce ovak na brzinu tak da to nisam ni pisao jer nema smisla vise od ovoga placat.. Dapace, mozda jos da kupis celerona umjesto ovog pentiuma i to je to, al svakako preporuka JOS RAMa! ('come to think of it: to bi ti mozda i na staroj konfiguraciji rjesilo sporost...)

gorluk 22.01.2007. 01:29

Gle, nema apsolutno nikakvog razloga da ta konfa "šteka" (osim rama, o tome kasnije). Ja doma imam PIII 800MHz, 512MB rama s Win XP Pro gore, koji bez ikakvih problema istovremeno vrti Firefox (s hrpom otvorenih tabova), foobar / Winamp, 40tude Dialog, Thunderbird, Word, Comodo, NOD32, uTorrent / eMule itd., a preko sveg toga mogu otvoriti i VLC Player i pogledati film bez ikakvog štekanja.

Tebi ne treba novo računalo, već bolje konfiguriranje onog kojeg već imaš. 256MB rama je PREMALO, i zbog toga komp šteka. Ako imaš Win XP gore, samo Windowsi ti to sve pojedu. Prvo, podebljaj taj ram - pogledaj na tržnici, ili na hr.ponuda.hardver, lako ćeš naći ram koji ti treba, i uzmi minimalno još 256MB, a slobodno i više. Drugo, koliko često radiš novu instalaciju Windowsa, i da li instaliraš razno smeće gore, poput gluposti s Bugovih CD-a itd? To bi isto moglo pridonijeti štekanju, iako mislim da je kod tebe glavni krivac ram.

Vjeruj mi, nema apsolutno NIKAKVE potrebe da uzimaš novi komp (ili jači rabljeni) - za tvoje potrebe taj komp je i više nego dovoljan. Nemoj bacati pare, već podebljaj ram i to je to (ako ćeš i onda imati problema sa štekanjem, javi se, pa ćemo vidjeti da li te nešto u soft / hard konfiguraciji j*be.

antrax 22.01.2007. 01:40

ima razloga, ako proc nije bio adekvatno hladen, tj ako nije adekvatno hladen jer je hladnjak pun prasine onda pocne stekat zbog onog svog preskakanja taktova, odnosno praznog hoda da se ne unisti, moze biti da je dugo izlozen bio previsokim temperaturama proc pa da ne radi kako spada, opet dolazi do stekanja (desilo mi se to s p166mmx, drugi p200 je radio ko grom dok je moj stekenjao nonstop nakon godinu dana rada bez coolera - krepao a posto je samo mali ventic to na malo malo aluminija ni ne hladi, nisam ni skuzio dok nije zezat poceo jednog dana) i kojesta drugo, neki problemi s maticnom mozda?!

al svakako bi najjednostavnije bilo vise rama stavit jer toga fali, iako bi komp MORAO raditi normalno skoro i sa 256mb pod zadanim uvjetima..
Ovo s win i kojekakvim freeware i shareware programcicima stoji, ali ako se za net koristi dosta, mogucnost kojekakvih spyware-a i adware-a i mozda virusa ako nema zastite!

provjeri to sve prije nego ides kupovat nesto novo jer za IE, winamp i bs player je tvoj komp i vise nego sposoban pokrenuti i fino vrtiti sve u isto vrijeme!

gorluk 22.01.2007. 01:58

Citiraj:

Autor antrax (Post 625641)
ima razloga, ako proc nije bio adekvatno hladen, tj ako nije adekvatno hladen jer je hladnjak pun prasine onda pocne stekat zbog onog svog preskakanja taktova, odnosno praznog hoda da se ne unisti, moze biti da je dugo izlozen bio previsokim temperaturama proc pa da ne radi kako spada, opet dolazi do stekanja (desilo mi se to s p166mmx, drugi p200 je radio ko grom dok je moj stekenjao nonstop nakon godinu dana rada bez coolera - krepao a posto je samo mali ventic to na malo malo aluminija ni ne hladi, nisam ni skuzio dok nije zezat poceo jednog dana) i kojesta drugo, neki problemi s maticnom mozda?!

Normalno, to se podrazumijeva. Rekao sam "nema razloga" općenito gledajući taj hardver. Uostalom, jesi li pročitao do kraja što sam napisao? I sam sam rekao da postoji mogućnost da ga nešto softverski li hardverski j*be. Ipak, ovdje se sigurno barem djelomično radi o ramu, a mogu biti i strunuti Windowsi, i naravno problemi koje si ti naveo. Ram bi trebao nadograditi u svakom slučaju, tako da mu je najbolje kupiti barem još jedan 256MB stick, i onda potražiti eventualne probleme.

dDario 22.01.2007. 02:12

Ovisi koliko programa se vrti odjednom, ako su stvarno samo WinXP / Internet / Media Player - to bi Celer 1.7 sa 256MB trebao vrtit bez problema.

Možda bi trebalo malo počistit Windowse i programe koji su gore.

BmwMPower 22.01.2007. 02:18

Jednostavno kupi umjesto nove ploče i procesora (sasvim nepotrebno) 2x512mb rama i itekako ćeš vidjeti i osjetiti razliku. Nebo i zemlja. 256mb su ogromna gnjavaža sa xp. Neces pogriješiti nikako. A možeš čak i novi win staviti i eto ti veselja ;)

tomasini_ 22.01.2007. 03:10

Ljudi, ovdje govorimo o konfiguracijama. Ubodi rama, pa vidi. Ako i dalje bude štekalo, obrati se na nekom drugom dijelu foruma.

Caddy Master 22.01.2007. 11:05

ma stvarno neznam sta mu je. ventilatori ocisceni neki dan, win instalirani jucer, ima bit defender 10 i spyware doctor, pregledano. ocisceno. mozda je do napajanja, neznam koje je unutra. slusam winamp i otvaram IE a on steka ko lud i zvuk krci nenormalno. probat cu danas stavit sa svog kompa 512 DDR pa da vidim kako ce se ponasat.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:53.