![]() |
fantomsko zujanje iz kucista
Nesto mi u kucistu full cudno zuji.Provjerio sam da nie koji vent prozujao ali svi su oke.Zvuk je slican zujanju dalekovoda,ali nije jednolican vec kao da nest vibrira.Ne cuje se jako ali me zato uzasno iritira jer je inace konfa poprilicno tiha (osim tog blesavog zvuka cuje se jedino sum protoka zraka).Kuciste je ThermalRock ocean dome aluminijsko,a ventovi su svi dflt thermaltakeovi kaj dodu s kucistem i enermax-ov vent na cooleru od proca.Prvo sam posumnjao da diskovi mozda ne vibriraju u onim railovima,al misli da nije to.Najveci je problem kaj nemogu locirati od kud dolazi taj zvuk.Kad slusam s bocne strane dobijem dojam da dolazi iz cijelog kucista.
Any clues any1? |
provjeri napajanje pa javi jel se cuje.
|
napajanje nije.....krcka malo enermax kad nafrljim vent do kraja,al to nije to.....
|
e onda nemrem ovak na daljinu... moram cut, moze biti i napajanje...
|
Da ti možda HDD ne vibriraju jako pa cijelo kučište rezonira? Mislim, ako nisu ventovi, onda je jedino to. A kučište ti je još aluminijsko tako da su velike šanse...
|
imo sam sličan problem. zujo mi je vent od matične tj. grebo je od onaj zaštitni limič
|
Ma ziher hardovi vibriraju pa kad pogode ferkvu kučišta onda to bude dosta neugodno
|
ma na to i ja sumnjam.....valjda u kucistu nema vise nikakvih pokretnih dijelova osim ventova i hdd-a........budem probao diskove iskljuciit pa cu vidjet jel je disk il nije......ako je ima tko kakav prijedlog kako to rijesiti?
|
Citiraj:
|
ma opipaj diskove dok rade, a možeš ih stavit u spužvu kako je to domy_os napravio ili kupiti disk silencere
|
probao sam na dodir i disk koji je u rail-u vibrira dok drugi koji je usarafljen vibrira,al skroz malo pa sumnjam bi kuciste od njega vibriralo......
nemogu sad ugasit komp pa cu kasnije probati metodom eliminacije vidjet jel je to to il nije.... |
Odšarafiš diskove i drži ih u rukama dok komp radi (ili ih tutni na neku spužvu), pa ćeš vidjet dal su oni problem ili ne...
|
Ma samo ugasi komp, izvadi napajanje iz diskova i tak upali pa će ti sve bit jasno.
|
POgledaj možda ti zuje zavojnice na ploci.Meni se to događalo na jednoj ploci.Malo sam zalio zavojnice vrucim ljepilom i nisu vise zujale
|
ma diskovi su.....sad jos samo moram smislit kako smanjiti te vibracije....probat cu sa spuzvom pa javim rezultate navecer.....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:56. |