![]() |
Smije li komp stajati na balkonu?
selim se ovih dana, i ima priliku staviti komp na lođu. normalno monitor i tipkovnica bi išli u stan, ali bih komp mogao staviti van.
da li bi mo to što smetalo? ako temperatura padne ispod nule, ili velika vlaga u zraku? što mislite? |
nista mu ne bi smjelo biti, meni je balkon skaldiste komponenti, jedino kaj lim zna zahrdjat vani :D
|
Ja sumnjam da mi je to jednom unistilo disk. Ne mogu tvrdit da je tako, ali ipak mislim da ga je to ubilo.
|
aj još netko, jer bi mi ovo riješilo veliki problem mjesta us tanu, a komp bi bio nečujan... vjerojatno bi onda i radio 24/7/365 dana u godini....
ali me strah tih niskih temperatura i Vlage.... ?? |
Brijem da bi veci problem bio kada bi ga hladnog izvana uneso u toplu prostoriju, onda bi se navlazio :confused:
|
Meni komp koji sluzi kao router stoji vec dvije godine na balkonu u kutiji.Do sada nikad nije bilo problema i sve radi 24/7.Mislim da bi najveci problem mogla biti vlaga u zraku zato sam taj komp stavio u kutiju i obljepio sve rupe duct tapeom da bude sto vise zatvorena.Ventilacija i zagrijavanje mi nisu problem jer se radi o celeru 400 s max 10-15% opterecenja.
|
da, ali ja svoga ne mogu izolirati da bude bez zraka.... to bi se sve skuhalo unutra u roku 30 minuta
|
Ne, ne- Ne možeš samo tako bez posebnih, industrijskih kućišta strpat comp na otvoreno. Vlaga, promjene temperatura, prašina - mislim da nebi dugo preživio.
|
prašina, nije problem. ali ovo, padne snijeg, vani vlaga 90%...
mislim da ipak moja ideja pada u vodu.... |
Eto sahranismo je :D
ako bi tisi komp, nema ti druge do stisavanja. |
Ja sam stavljao i kompove u kutije za struju i to dosta jace od ovog mog ali je problem kvalitetno rijesit ventilaciju preko ljeta.Preko zime se dosta grije i zato mu ne smeta vlaga u tolikoj mjeri da bi se nesto pokvarilo u nekom razumnom roku ali ljeti nastaju problemi jer se temp. zna dici i do 80 u kutiji.
|
srv - ma tih je meni komp i sada jako. svi koji su bili kod mene mogu potvrditi.
nego sam ja htio apsolutnu tišinu, a i višak prostora bi mi jako dobro došao.... ovako ću najvjerojatnije krenuti u slaganje barebone konfiguracije... da mogu staviti na stol kućište... plosnato desktop me ne privlači.... :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:05. |