![]() |
Veličina ikona, fonta i texta na većem LCD-u
Kupujem 19" ili 20" wide LCD pa me malo brine koliko je to ustvari sitno (pogotovo text) i da li se može rješiti na odgovarajući način.
Nisam baš "oko sokolovo" pa mi o tome ovisi da li uzimam 1440x900 ili 1680x1050. Trenutno sam na 17" Zamzung CRT-u pa se ne bi baš volio neugodno iznenaditi. 19" ili 20" mi ne igra toliko ulogu, bitan mi je što ugodniji rad. Bilo je govora da uobičajene fore (veličina fonta, DPI i slično) ne rade baš uvijek kako bi trebalo. Navodno je na Visti bolje rješeno.... |
Ja sam si uključio clear type,dpi na 120 i font tahoma i iskreno ne vidim nikakvu razliku naspram starog 17"crt-a. I u firefoxu sam si malo povećo veličinu fonta. Prvih 2-3 dana je trebalo malo navikavanja al sad nema nikakve razlike. Monitor je 940bw
|
Citiraj:
Za prva dva sam i pretpostavio da bi moglo biti ok (ipak 19" wide ima nešto manje pixela od 1280x1024 reze) Brine me ako se odlučim na 205BW kak bi to izgledalo na 1680x1050 tnx za info:) Kak si zadovoljan sa tim 940BW? |
Citiraj:
|
A je*iga, moram pazit kaj kupujem-nedajbože da su ženi karte ili GBA emulator presitni:p
|
Citiraj:
evo samo za vas napravit ču bogohuljenje :D sve na defaultu ... http://img45.imageshack.us/img45/5007/lunalz5.th.jpg ... ovakav desktop kod mene nije bio od 2001 : lol2 : |
Ma, prestar si ti za te moderne fore. Kupi si projektor, zavaljaj u fotelju i žeži.: goood :
|
Citiraj:
Mislim nije u redu da to nije stavio..... Citiraj:
|
A realno gledano nije baš sitno na XP-u al ono da se to podesit još,al je zato na Visti daleko bolje riješeno,taj Clear Type na Visti izgleda daleko bolje nego na XP-u(al na XP-u preko tuneup možeš isto tak podesit da to liči na nešt)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
evo nemam što drugo reći nego samo potvrditi. :) |
Ne znam vala, ja na LG L194WT nemam niti bleeding niti male kutove gledanja. Naprotiv, bleeding ne postoji, a kutovi gledanja su fenomenalni...
|
srv - mislim da nisi u pravu nikako, odnosno ne gledaš i ne kužiš na što mislimo kad se kaže na kuteve geldanja.
ne mislim ja da se slika ne vidi iz kosa, već polako mijenja boju, postaje žutkasta.... a bleed što mrkonja kaže, je skroz mali, ali se dade skužiti.... |
Kao sto sam napisao, bleeding-a nema. Uopce.
Kutovi gledanja naravno nisu 178/178(H/V), ali su bar 170/160(H/V). Nije ni moj monitor bez mane ;) |
dao bih se kladiti da ti nije ni toliki kut gledanja a da ne dolazi do promjene boje na ekranu, kontrasta ili čega već.
jer koliko sam ih god vidio LCD-a, nijedan nije imao deklarirani kut gledanja.... a da se pri tom boje lagano ne požute, ili izblijede ili nešto slično.... |
slazem se sa gabreom
jelc na tvome mjestu ja bi uzeo nesto bez tn matrice.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
G a b r O M : cheers2 |
@Jelc: kak si zadovoljan sa 205icom?
|
Citiraj:
Malo neta, malo Obliviona noćas-od jutra je žena visila na kompu... Danas navečer se budem malo bolje pozabavio sa njim pa javim dojmove:) |
Znaš kako to ide, prvo žena da vidi jel se paše uz namještaj a onda može ostatak hard testova :p
|
Citiraj:
Ima vremena, polako. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:05. |