![]() |
Video resize/crop
S kojim programom mogu promjeniti velicinu videa u .avi formatu (treba mi 320*240 , a sad je 320*338)???
I kako mogu izbaciti ono crno iznad i ispod filma (da izrezem samo film a crno izbacim)??? EDIT: Sa blazeMP sam promjenio velicinu ali mi fajl ima 2 GB , a imao je samo 10 MB prije promjene (trebao bi imati manje zato sto sam smanjio velicinu), kako da promjenim velicinu a da ostane isto mb-a??? |
moras kodirat nekim od codeca (divx, xvid i sl.). potrazi VobSub
|
VobSub codec??? LOL
Otvori u VirtualDubModu taj film, pod filterima imaš crop, i snimi u DivX/XviD format u dva prolaza. Trebat će ti encoder, ffdshow i ostali direct show filteri ne pomažu. |
FFdshow instalacija sadrži i VfW codec, tak da u principu ne treba ništ dodatnog za rad s Virtualdub-om.
|
U VirtualDubModu sam promjenio velicinu videa i opet mi ima 900 MB fajl a imao je 10 mb.
Za crop nisam nigdje mogao naci filter... EDIT: Evo sad sam konvertirao sa total video converterom taj fajl i ima 10 mb. Samo mi jos treba za crop... |
LOL@u domy. nisam ni mislio na "VobSub codec" i neznam kako si to uopce tako shvatio. codece sam mu preporucio divx i xvid, VobSub kao program kojim ce ih koristit da kodira svoj video...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
pardon, pomjesao sam nazive, mislio sam na VirtualDub koji si mu ti i preporucio.
|
Citiraj:
|
Imaš null transform...
|
Sve to ti radi Adobe Premiere Pro! Vidim po rezoluciji da ti treba program za obradu video spotova koje želiš uploadati na YouTube! Jel tako! :)
|
preporučam Sony vegas. inač, što se tiče veličine, ona ti ovisi o kompresiji - svaka kompresija nužno uzrokuje gubitak ivalitete, pa je uvijek bolje staviti veću veličinu fajla, tj, manju kompresiju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:30. |