PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Mp3? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5702)

tihomir 29.08.2003. 22:03

Mp3?

evo par pitanjaca o MP5...
da li se kod kodiranja sa audio cd-a u recimo 128 bitrejt skroz brišu ostali podaci(to su oni čiji nestanak omogućuje takvu veličinu MP5-ca) ili se oni negdje "sakriju"?
pitam jer bitio prebacit mp3-zu iz 128 bitrejta u 192(zbog izlaza na hi-fi)...

greg SE 29.08.2003. 22:15

Re: Mp3?

Citiraj:

Originally posted by tihomir
da li se kod kodiranja sa audio cd-a u recimo 128 bitrejt skroz brišu ostali podaci(to su oni čiji nestanak omogućuje takvu veličinu MP5-ca) ili se oni negdje "sakriju"?

par pitanja obicno znaci vise od jednog pitanja
inace, ukljuci mozak - da se samo sakriju koja bi bila korist od toga - imao bi vecliku datoteku lose kvalitete a sumljam da je to necija zelja
kodiranjem u 192 vjerovatno ces jos vise sjebati mp3ce

gpremec 29.08.2003. 23:49

Re: Mp3?

Citiraj:

Originally posted by tihomir

MPEG formati su komprimirani formati, drugim rijecima, dio kvalitete se izgubi. Znaci, ako prebacis MP3 iz 128k u 192k, zapravo neces nista postici, vec ces dobiti 128k MP3 koji je fizicki nesto veci.

greg SE 30.08.2003. 00:17

Re: Re: Mp3?

Citiraj:

Originally posted by gpremec
MPEG formati su komprimirani formati, drugim rijecima, dio kvalitete se izgubi. Znaci, ako prebacis MP3 iz 128k u 192k, zapravo neces nista postici, vec ces dobiti 128k MP3 koji je fizicki nesto veci.
osjetio si neodoljivu potrebu za ponavljanjem vec napisanoga ili cisto znas da to mrzim i zelis da se zivciram??? :D

MadBoY 30.08.2003. 01:08

Re: Re: Re: Mp3?

Citiraj:

Originally posted by greg SE
osjetio si neodoljivu potrebu za ponavljanjem vec napisanoga ili cisto znas da to mrzim i zelis da se zivciram??? :D
A šta ćeš. Čovjek voli utvrdit gradivo :D

tihomir 30.08.2003. 22:28

Re: Re: Mp3?

thnx...

gpremec 31.08.2003. 00:24

Re: Re: Re: Mp3?

Citiraj:

Zapravo nista od navedenog. Jednostavno sam svojim rijecima napisao sto mislim o tome, a da se pri tome nisam previse obazirao na to sto si ti napisao, pogotovo nakon pomalo bahato starta.
Ipak se kao moderator moram brinuti da ne bude pretjeranog vredjanja i omalovazavanja. Iskreno, imas ti mnogo znanja i iskustva, sklon si prakticnim rjesenjima (sto izuzetno cijenim kod ljudi), ali fali ti poprilicno takticnosti. Ne mozes hodati svijetom i vrijedjati 90% populacije, jer prvenstveno sam sebe neurotiziras, a to dovodi do cira na zelucu i takvih stvari.;)

greg SE 31.08.2003. 09:12

Re: Re: Re: Re: Mp3?

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Zapravo nista od navedenog. Jednostavno sam svojim rijecima napisao sto mislim o tome, a da se pri tome nisam previse obazirao na to sto si ti napisao, pogotovo nakon pomalo bahato starta.
Ipak se kao moderator moram brinuti da ne bude pretjeranog vredjanja i omalovazavanja. Iskreno, imas ti mnogo znanja i iskustva, sklon si prakticnim rjesenjima (sto izuzetno cijenim kod ljudi), ali fali ti poprilicno takticnosti. Ne mozes hodati svijetom i vrijedjati 90% populacije, jer prvenstveno sam sebe neurotiziras, a to dovodi do cira na zelucu i takvih stvari.;)

sorry ali koji bahati start?prvo ga lagano bez vrijedjanja upozorim na jezicnu pogresku a zatim mu predlozim da ukljuci mozak sto naravno u nasem jeziku ima preneseno znacnje koje bi bilo otprilike "razmisli malo bolje o tome".kako je "ukljuci mozak" dvije rijeci a "razmisli malo bolje o tome" ipak 4 rijeci, ako uzmemo u obzir cijene interneta kod nas puno je bolje koristiti skracene prenesene oblike......
natjeravsi me da to objasnjvama moja stednja minuta provedenih na netu je ispala beskorisna i sad sam bankrot.....:D

CatKiller 31.08.2003. 13:39

Re: Re: Re: Re: Re: Mp3?

Citiraj:

a "razmisli malo bolje o tome" ipak 4 rijeci
E nisu 4 nego 5 ;)

greg SE 31.08.2003. 13:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mp3?

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
E nisu 4 nego 5 ;)
nebudi picajzla, "o" nije prava rijec - rekao bi Ali G :D