![]() |
Instalacija Win98 problem
Bok svima,
Susjeda me molila da joj instaliram win98 i winXP na njeno novo računalo. I sad sam ja prvo instalirao Win98, međutim ne žele se podizati. Pojavi mi se onaj ekran "Loading Windows 98", i onda crni ekran sa oznakama iz Autoexec.bat(tipkovnica i sl). I zatim stane. A u Safe modu se normalno dignu..... Što bi još mogao napraviti ? Probao sam instalirati win opet, al mi se opet javio isti problem. Da li je moguće da Win neznaju što da rade budući da je u igri SATA disk, al nije mi jasno kako sam ga normalno instalirao na C particiju ? Konfiguracija: P4 3.0 256 MB ram Asus matična ploča 80 GB SATA disk |
Vjerojatno matična ploča ne podržava te Windowse i možeš se slikat. Probaj instalirat XP i preko VMwarea (virtual machinea) instalirat Windows 98.
|
A baš mora 98? Mislim, to je ono malo previše za susjedu. Sumnjam da se bavi neznam čime da joj treba 98 baš...
|
A što če joj uopče 98-ica?
|
Citiraj:
Ne bi moglo biti još što osim toga ? na cd-u od matične postoje driveri za win98 vjerojatno reda radi ali....) Win98 joj treba zato što njen knjigovodstveni program radi samo pod Win98....:( |
Jel probala compability mod?
|
Je, pa ne možeš to samo tako desni klik i com. mod. Ima par fora za natjerat takve stvari pod XP-om ali to jako ovisi o programu samom. Treba prilagoditi i dodati par varijabli u user i system dijelu, dodati ispravne putanje u linku od programa. Uglavnom, ze*ebancija velika.
A što ne probaš s drugim diskom? IDE mislim. |
Citiraj:
Hvala na savjetima, budem probao..... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:41. |