PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Novi Rekorder (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5685)

Shimomura 27.08.2003. 15:51

Novi Rekorder

Novi crv, Sobig.F dobio je neslavnu titulu najbrže širećeg sa svojih preko milijun kopija u samo 24 sata od pojavljivanja na Internetu. Sobig.F nalazi se u svakom sedamnaestom poslanom mailu, što je također rekord!:D

Lignja 27.08.2003. 16:05

Re: Novi Rekorder

Citiraj:

Originally posted by Shimomura
Novi crv, Sobig.F dobio je neslavnu titulu najbrže širećeg sa svojih preko milijun kopija u samo 24 sata od pojavljivanja na Internetu. Sobig.F nalazi se u svakom sedamnaestom poslanom mailu, što je također rekord!:D
wau
ludnica

MisterM 27.08.2003. 17:08

Re: Novi Rekorder

Citiraj:

Originally posted by Shimomura
U mom ne:D uvijek friški NAV i ZoneAlarm:smoke:

tihomir 27.08.2003. 21:24

Re: Re: Novi Rekorder

Citiraj:

Originally posted by MisterM
U mom ne:D uvijek friški NAV i ZoneAlarm:smoke:
wicked:D

ZMAJ 27.08.2003. 21:51

...

Sta on radi??
Koje portove da zatvorim??

MadBoY 28.08.2003. 00:29

Kako uspijete "nabavit" te viruse???
Ja sam dosad pokupio samo 2x virus (oba puta trojanci) ali mojom krivnjom jer sam skidao SMS Bomber :D .
Inače nekoristim nikakav Vatrozid ili antivirusni program.

MisterM 29.08.2003. 22:16

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Kako uspijete "nabavit" te viruse???
Ja sam dosad pokupio samo 2x virus (oba puta trojanci) ali mojom krivnjom jer sam skidao SMS Bomber :D .
Inače nekoristim nikakav Vatrozid ili antivirusni program.

Pa recimo za Blastera je bilo dovoljno da odeš na web!!!! Svakakva sranja idu webom, mailom....... Ak nemaš firezid a od nekoga pa i poznatog dobiš malog gada/crva/virus i on još executabilan kaj onda? Mislim da bar neku osnovnu zaštitu treba imati i ne zato jel bu ti neko čital fajlove nego da ti ne ruši komp.

Trash 30.08.2003. 15:29

Re: ...

Citiraj:

Originally posted by ZMAJ
Sta on radi??
Koje portove da zatvorim??

Sobig.F je klasicni e-mail virus koji iskoristava ljude koje koriste Outlook za razliku od Blastera koji iskoristava gresku u RPC-u na 135/TCP portu. Dakle, osim klasicnih savjeta (maknite se sa Outlooka, updateajte anti-virus definicije i slicno) ne moze se pomoci.

Za *malo* bolje slozena racunala i mreze svi takvi i slicni virusi bi trebali biti bezopasni, ali nazalost, zbog hrpe nezasticenih racunala i propagacije Sobiga sa svojim SMTP engineom i Blastera opcenito se mrezni promet zagusio tako da su svi vise-manje osjetili.

Lignja 30.08.2003. 18:56

Re: Re: ...

Citiraj:

Originally posted by Trash
Sobig.F je klasicni e-mail virus koji iskoristava ljude koje koriste Outlook za razliku od Blastera koji iskoristava gresku u RPC-u na 135/TCP portu. Dakle, osim klasicnih savjeta (maknite se sa Outlooka, updateajte anti-virus definicije i slicno) ne moze se pomoci.

Za *malo* bolje slozena racunala i mreze svi takvi i slicni virusi bi trebali biti bezopasni, ali nazalost, zbog hrpe nezasticenih racunala i propagacije Sobiga sa svojim SMTP engineom i Blastera opcenito se mrezni promet zagusio tako da su svi vise-manje osjetili.

fala na korisnoj edukaciji

Kova 18.09.2003. 01:13

Outlook Expres nedam !! :)

Treba mi to !

Reci mi 1 bolji program u kojem mogu i newse čitati i odustajem od njega ! :)

Inače do sada sam samo pokupio Blastera !

Mad?! Kada nemaš antivirus, niti neznaš da ga imaš!
Pola mailova koje dobijem, kao sada novi microsoft Patch zaraženi su virusom ! I odmah izbrisani, a to ne bih znao da nemam Nortona!

Trash 18.09.2003. 02:15

Citiraj:

Originally posted by Kova
Outlook Expres nedam !! :)
Treba mi to !

Treba i meni milijun eura, pa ipak mogu bez njih :D Ako bas zelis integrirani mail/news klijent, odgovor na tvoje patnje je Mozilla.

Citiraj:

Reci mi 1 bolji program u kojem mogu i newse čitati i odustajem od njega ! :) Inače do sada sam samo pokupio Blastera !

Jedan previse.

Bl@de 19.09.2003. 00:17

Ja ne znam za vas ali u 7 god koliko imam komp nisam pokupio ni jedan virus/trojan/ i slicno smetche.
:smoke:

msvrtan 19.09.2003. 01:36

Citiraj:

Originally posted by Blade_chaos
Ja ne znam za vas ali u 7 god koliko imam komp nisam pokupio ni jedan virus/trojan/ i slicno smetche.
:smoke:

he he to sam i ja rekao prije tri cetiri godine i u roku mjesec dana imao virus...neki bezopasni fala bogu..

greg SE 19.09.2003. 10:05

Citiraj:

Mad?! Kada nemaš antivirus, niti neznaš da ga imaš!
Pola mailova koje dobijem, kao sada novi microsoft Patch zaraženi su virusom ! I odmah izbrisani, a to ne bih znao da nemam Nortona!

ja nemam nikakav AV (ako nesto i pokupim jednom godisnje tu je hausecall :)
inace - nebi znao da ti od MSa imaju virus???onda si vrlo naivan da nekazem nesto grublje.inace, sad dolaze vrlo bolje upakirani, mail ima layout microsoftova weba i gomila ljudi ga je popusila jer sam danas dobio 30 komada (jebenih 3 MB)....naravno da nisam zarazen iako nekoristim nijedan AV, zasto?jer nisam glup da pokrecem stupidne attachemnte s ekstenzijama tipa doc.scr ili da popusim da mi MS salje neki patch na mail i to s arese na yahoou ili nekom drugom free serveru...

Cyclops 11.10.2003. 12:47

Kod mene kombinacija ZoneAlarma i Avant Browsera radi čuda!
Šoraju se za klopanje virusa :argue:

horza 11.10.2003. 21:14

ja mislim da imam killer kombinaciju za internet.

browser: MyIE2 (odličan popup killer - jako podesiv)
mail: PocoMail (odličan spam filter - ubija na serveru)
news: 40tude (meni najbolji)
firewall: Agnitum Outpost (opako jednostavan i učinkovit)
antivirus: NOD32 v2 (najbolji i totalno najzahvalniji AV)

sve je naravno najfriškije i up-to-date
ali svakome je njegovo najdraže :-)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:07.