![]() |
preporuka 24" dostupni kod nas
sta se nudi, sta se preporuca ?
|
koliko se love ima?
dell 2407WFP |
Taj Dell je zadni 24" model koji bih preporučio. 24" modeli svih drugih proizvođača su bolji (HP, Samsung, BenQ itd.). BenQ-a još nema, taj bi bio najbolji izbor, tako da ti preporučam HP, pa Samsung.
Ako ti se ne žuri previše s kupovinom 24" monitora, ja bi se na tvojem mjestu još strpio. 2007. dolazi puno monitora većih dijagonala na tržište, i izbor će biti puno bolji (dolaze 24" modeli sa S-IPS matricom, zatim 26" / 27" modeli itd.). |
Citiraj:
|
sta je toliko lose u 2407 ? Bilo bi najbolje kad bi se javio netko tko zapravo ima taj monitor. Jel mozda onaj dell od 30" bolji od ovog :D
Benq se i meni jako svida ALI nikako da dode kod nas. Ne zuri mi se previse ali ne zelim cekati vise od mjesec dana :) Nofci nisu problem, ali niti cu ih bacati u vjetar. |
istina da je dell 2407 imao nekih većih problema sa bandingom koji su sad većim djelom riješeni. Ali istina je i to da ima boje i sliku izvrsnu. HP i samsung su mislim svakako ispod 2407, ali šta kad nema viewsonica ili sličnih u hrvatskoj.
|
Hmm ja sam radi ona 2405 modelu (stariji) i nisam imao nikavih problema sa slikom. Doduse nisam pored njega imao nikoji bolji (2-3 19ce i jedna 20ka u blizini) da usporedim ali izgledao je sasvim fino, ostra slika dobra brightness i lijep design (IMHO). E sad 2407 moze biti samo bolji od starijed brata a kod 2405 jest bilo nekih problema sa nekim serijama kolko sam citao po netu (nisma primjetio na doticnom gdje sma radio nesto malo n anjemu) dok sam trazio 24ku.
Nedavno sam rjesio pitanje monitora za koju godinu i zadovoljan sam sa DELL 3007WFP :). Crna je FULL crna, boje odlicne (usporedio sa mojom 22" CRT iiyamom) a rezolucija - NIRVANA ;). Jedina mana za sad - treba ogroman stol imati :). |
pretpostavljam da ima vise serija 2407ce, koja je najnovija ?
|
A04, imaš ih u Kodeksu, ja sam prošli tjedan uzeo i prezadovoljan sam...
|
gledaj da ima S-IPS matricu i nemoš fulat.
|
Citiraj:
Citiraj:
evo iz iskustva mogu reć jer sam imao priliku malo raditi na tom monitoru, pogledat film, odigrat igru... monitor je PROSJEČAN, i nije ništa ekstra bolji od monitora sa TN matricom. jedino što mi se sviđa kod nejga je velika reza, ali ona je dvosjekli mač.... |
Zavisi sa čim uspoređuješ. Recimo, meni je razlika između Samsunga 225BW i mog Della OGROMNA!!! OK, i razlika u cijeni je ogromna...
|
Citiraj:
|
Nisam vidio 226bw u živo, doduše o njemu sam isto razmišljao, ali me naživciralo što se stalak ne može podešavati po visini, a aftermarket stalci su kod nas, ako ih i nađeš, jako skupi. A i zaključio sam da sam zadnji monitor koristio preko 5-6 godina (Samsung 959NF) te da mi je to isplativa investicija.
AFAIK, 226 je vrlo sličan 225-ici, samo što je backlight bleeding manji. |
Citiraj:
|
Citiraj:
malo je bolji, ali ništa EXTRA, prosječan korisnik neće ni primijetiti razliku u ničemu. boje su izraženije, ali ostatak ništa posebno. crna je jadna, slika je bljedunava i to je to. |
Meni slika uopće nije bljedunjava, dapače. Crna je odlična ukoliko nisi u mračnoj prostoriji.
Rezolucija je veća, monitor je veći, ima kompozitni, s-video i komponentni ulazu sa slikom u slici. Za prikazati HDTV (1080p) signal ti ipak treba 1920x1080 rezolucija i HDCP. Čitač memorijskih kartica (meni je ovo full praktično za koristiti, a i želim što više smanjti cable clutter oko kompa). 4 USB porta isto nisu naodmet (doduše bed je što se isključivanjem monitora gase i USB-ovi). Stalak je odličan i omogućuje podešavanje monitora po visini, što samsung nema. Uglavnom, ta dva monitora je IMHO totalno bespredmetno uspoređivati. Važno je kupiti ono što si možeš priuštiti i ono sa čim ćeš biti sretan. Da je Dell recimo 1k kn skuplji, a ne 3, što bi kupio? ;) |
ta dva monitora nisu velika razlika.
stojim iz anapisanog, svojim očima vjerujem. a nisam neka njubina baš pa da ne znam vidjeti razliku.... ;) a svi ti dodaci mi vrijede 0 bodova. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:43. |