PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Nova konfiguracija!! Mišljenja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56788)

Rexator 09.01.2007. 23:58

Nova konfiguracija!! Mišljenja

1 privitaka
Iskrena mišljenja ako nije problem, jer konfiguracija je nova i nije bila preskupa

CPU: Amd Athlon X2 4200+ Dual core
2x DDR2 KINGMAX 1Gb 800MHz
MBO ASUS M2N32 SLI Deluxe/ Wireless edition
VGA PCIEx BFG 7950 GX2 1Gb GDDR3
Napajanje HYPER TYPE R 530W MODULAR EDITION
HDD SEAGATE 80Gb S-ATA2 (sistemski)
HDD SEAGATE 200Gb S-ATA2 (dodatni)
MIŠ RAZER COOPERHEAD

Kritike dobrodošle ako su blage :-)

Dodana je i slika :)

hmmm 10.01.2007. 01:06

ti si to vec kupio? ovisi koliko si platio ali grafu si trebao 8800gts, mema je mogla 667, isto tako i core2duo.
inace posavjetujes se prije kupnje ne poslije, samo se mozes razocarat kad saznas stvari koje te prije nisu dirale. :)

Rexator 10.01.2007. 01:17

Citiraj:

Autor hmmm (Post 614495)
ti si to vec kupio? ovisi koliko si platio ali grafu si trebao 8800gts, mema je mogla 667, isto tako i core2duo.
inace posavjetujes se prije kupnje ne poslije, samo se mozes razocarat kad saznas stvari koje te prije nisu dirale. :)

kartica me koštala 2889,00kn, a Intela neću u konfiguraciji pa i da jedini proizvodi procesore, a mala je razlika u cijeni memorije a ne mislim ju clockat! : goood :

bobe 10.01.2007. 01:55

tralalalala..., pa ćemu onda ovaj tread, konfa nije loša tu nema šta, iako bi ja, a smatram i većina tu, za toliko para uzeo E6600 bez obzira na sve...: hello2 :

Razer 10.01.2007. 14:28

Po meni je najveći promašaj u cijeloj konfi, kupnja gx2, 8800gts je bolja solucija, ako već ideš davati tolike novce za grafu...
U vezi ostatka...kako kolega hmmm reče, mogao si staviti Kingmaxa 667, a i ovo sa diskovima mi nije jasno, zašto si uzeo dva? Bolje da si uzeo dva identična pa ih stavio u RAID ako već želiš neku brzinu...ili jedan veći sa 16mb cachea...no dobro, kako bobe reče, konfa je kupljena pa tako ovo baš i nema smisla...

McG 10.01.2007. 14:52

Citiraj:

Autor Rexator (Post 614453)
MBO ASUS M2N32 SLI Deluxe/ Wireless edition
VGA PCIEx BFG 7950 GX2 1Gb GDDR3
MIŠ RAZER COOPERHEAD
HDD SEAGATE 200Gb

NHF, ali...
Za ploču i grafičku si mogel složiti i bolje kombinacije. Kak su ti ljudi i rekli 8800GTS, ako si već tolko išel davati za grafičku. AM2 ploča imaš i daleko jeftinijih, a po pitanju performansi nisu ništ lošije od ove Asus. Miš si mogel pogledati i sprobati, npr. Razer Krait. Umjesto 200GB, mogel si zeti, npr. 250GB...bilo Hitachi, bilo Samsung. Razlika u cijeni je praktički zanemariva. Uglavnom mogel si skombinirati na 101 način, ali sad kaj-je, tu-je.

Rexator 10.01.2007. 16:42

Citiraj:

Autor Razer (Post 614913)
Po meni je najveći promašaj u cijeloj konfi, kupnja gx2, 8800gts je bolja solucija, ako već ideš davati tolike novce za grafu...
U vezi ostatka...kako kolega hmmm reče, mogao si staviti Kingmaxa 667, a i ovo sa diskovima mi nije jasno, zašto si uzeo dva? Bolje da si uzeo dva identična pa ih stavio u RAID ako već želiš neku brzinu...ili jedan veći sa 16mb cachea...no dobro, kako bobe reče, konfa je kupljena pa tako ovo baš i nema smisla...

diskovi su ostali od stare konfiguracije nisu novi zato nisu dva ista u RAIDU i upravo ugrađujem BFG PYSICS CARD u konfiguraciju!

Razer 10.01.2007. 17:43

Citiraj:

Autor Rexator (Post 615009)
upravo ugrađujem BFG PYSICS CARD u konfiguraciju!

Vau...bravo...i šta imaš od toga, osim što ćeš baciti 2k kuna u vjetar

gorluk 10.01.2007. 18:32

Citiraj:

Autor Rexator (Post 614453)
Iskrena mišljenja ako nije problem, jer konfiguracija je nova i nije bila preskupa

----

Kritike dobrodošle ako su blage :-)

Ne znam zašto nisi pitao za savjet PRIJE kupnje, mogao si bolje izabrati komponente, kao što su drugi već primjetili.

Inače, razmišljanja poput "Intela neću u konfiguraciji pa i da jedini proizvodi procesore" su glupa IMHO, kad kupuješ (skupe) proizvode trebao bi emocije staviti na stranu i kupiti najbolje što ti se nudi u određenom budgetu. Ne znam kakav beef imaš s Intelom, ali C2D su izvrsni procesori, i trenutno su bolji izbor od Athlona. No dobro, tvoji novci (ili tvojih roditelja), tvoj život.

Što se tiče BFG PYSICS CARD, mogu samo zavapiti - ZAŠTO? Upravo si potrošio puno novca na poprilično nepotrebnu stvar. Mogao si prije malo pročitati o prednosti i manama takvih kartica, pa tek onda iskeširati, odnosno NE iskeširati te pare. Mogao si slobodno uzeti E6600 i stavit ga na policu (ili gađat pikadom, kad već ne voliš Intel).

Što je tu je, a mogu ti samo dati dobronamjeran savjet da u budućnosti pitaš prije kupovine, ne poslije, to ima puno više smisla.

nicko 10.01.2007. 19:11

I zasto si sad otvorio thread??
Da se hvalis kako ti imas najveceg u kvartu??:smoke:

McG 10.01.2007. 19:57

Citiraj:

Autor nicko (Post 615088)
I zasto si sad otvorio thread??
Da se hvalis kako ti imas najveceg u kvartu??:smoke:

Pusti, nije vrijedno truda.
Ja sam si mislil da ovo nije DFP, ali izgleda da je ova tema otvorena samo s tom namjerom.: nono : Nažalost...

Rexator 10.01.2007. 21:53

Gle dečki j. se meni za lovu physx card je MRAKKKK (probaj igrati ghost recon advanced warfighter) i sve Vam bude jasno, moj tata ima puno para i ja sam tu samo da trošim, a sad još ću kupit jednu konfu sa intelom e6800 i 2x BFG 8800GTX u SLI, i još sastrane 2x e6600 za pikado da ih gađam (drugi za svaki slučaj ako strelica prođe kroz prvi da mi ne ošteti Athlona FX60 koji čeka da ga ugradim... : wtf : : boxers :

Dottore 10.01.2007. 22:18

Citiraj:

Autor Rexator (Post 615117)
Gle dečki j. se meni za lovu physx card je MRAKKKK (probaj igrati ghost recon advanced warfighter) i sve Vam bude jasno, moj tata ima puno para i ja sam tu samo da trošim, a sad još ću kupit jednu konfu sa intelom e6800 i 2x BFG 8800GTX u SLI, i još sastrane 2x e6600 za pikado da ih gađam (drugi za svaki slučaj ako strelica prođe kroz prvi da mi ne ošteti Athlona FX60 koji čeka da ga ugradim... : wtf : : boxers :

zanimljivo štivo, kupi ga pa usporedi.. moj tata ima veliki minobacač. može pogoditi u tvoju kuću a da pretvori u hirošimu... : lol2 :

Dottore 10.01.2007. 23:09

Citiraj:

Autor Rexator (Post 615117)

zanimljivo štivo, kupi ga pa usporedi.. moj tata ima veliki minobacač. može pogoditi u tvoju kuću a da pretvori u hirošimu... : lol2 :

Zaramoth 11.01.2007. 00:07

OMG!!! Dajte, ljudi, zakljuchajte ovo i to chim prije, a sve u cilju ochuvanja ono malo mentalnog zdravlja koje je preostalo ostatku chlanova foruma!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:16.