![]() |
IBM 40GB (60GXP?) krepao, help!!!
nedavno mi je krepao (BIOS ga nije vidio) stari WD od 1.6 GB, i već se ja oprostio od njega i jučer se ja sjetio tog diska i ajd da vidim jel ima sta novo, upalim komp, BIOS ga VIDI (i to pravi kapacitet), odem u recovery consolu, napravim particiju preko cijelog diska od 1.6 GB iako tamo pise da disk ima 335656 MB?!, restartam komp, i u windowsima (2000) formatiram novu particiju i sve normalno radi!!!
danas sam uzeo IBM 40 GB (mislim da je to 60 GXP serija, ak nije neka me netko ispravi!) koji je isto tako krepao, uz iste simptome, prije nekih godinu dana, misleći da će mi ista stvar proći s njim... upalim komp i BIOS ga vidi, no neznam zasto sam ja taj put ugasio komp (stvarno se nemogu sjetiti zasto sam bio kreten i ugasio komp) i nakon toga NEMA sanse da bi ga procitao! i sad neznam sta da radim, jel ima netko nekakvu ideju kako da natjeram da ga BIOS procita ili da ga na neki drugi nacin formatiram? :mad: :grrr: |
jesi kad probao neki od tih diskova odnijeti kod frenda i vidjeti da li kod njega radi? jer ovo sto si opisao bas i ne izgleda simptomaticno za krepavanje diska.
obicno ti se pojave bad sectori, kojih onda ima sve vise i vise... a ne da ti odjednom disk nestane iz biosa. |
sad pricamo o IBM-u.ok?
WD sam naveo samo kao primjer kako sam rješio slican problem! taj disk je krepao kod mene, al je bio posuden od frenda.on kaze da nije nista cudno primjetio, al mu ja bas pretjerano ne vjerujem.kaze da ga je formatirao prije nego ga je dao meni, ja sam ga stavio i nista... taj disk je prije toga bio kod mene i počeo je "klikati" i već sam vidio da neće dugo (to je bilo mozda tjedan dana prije nego sto je otegnuo papke). ja sam imao disk, kao sto pise u sigu, IBM 60 GB 60GXP serija, i on je isto tako krepao bez ikakvih znakova, nikakvi bad sektori ili nesto slicno, samo je poceo klikati i ujutro ga BIOS vise nije vidio, svi podaci su bili gore, smrc... sad je ista stvar s ovim! |
zaboravih...
bio je on kod puno frendova i nigdje nista... ja sam ga probavao na staroj ploči i sad sam htio probati da vidim sta će ova nova reci i opet nista! |
Imam iskustvo sa smrti IBM 40 GB , BIOS ga je prepoznavo ali nije se dao dignut, tj stalo je na poruci "Verifying DMI pool data..."
i nikam dalje , ni kao u slave sa drugim diskom, ni sa boot CD i floppyem, dok ga nisam ostavo na dugo dugo vremena. Prorado bi nakon nekoliko sati kliktanja i podigao windoze. Tako sa spasio dio podataka (na 4 CD od cca 20 GB koliko je bilo zauzeće: programe, windowse i nešto prije skinutih nisam uzimao, a dio je ostao nevidljiv) tako da sam uglavnom zadovoljan ali kopranje je znalo trajati po cijelu noć... Zato strpljenja, ako vrti i klikta pokuajga ostaviti barem desetak sati možda progleda nasamrti.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:18. |