PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Novi Disk (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56525)

Ubleha 07.01.2007. 16:32

Novi Disk

Odlucio sam da nabacim jos jedan disk u racunar s obzirom na relativno los izbor diskova u sarajevu, a pogotovo na bezobrazne cijene i garanciju treba mi disk koji je sto pouzdani koliko god to moze biti u danasnje doba hiperprodukcije, molio bih za preporuku izmedu Hitachi 320GB, Seagate 320GB ili Western Digital 320GB koji od ova tri je naj kvalitetni.
Momentalno imam Hitachi diskove zadovoljan sam, ali bih mozda malo promjenio nije mi toliko vazna brzina koliko pouzdanost , unaprijed hvala ekipi za preporuke.

Mortal 08.01.2007. 23:36

Mislim segate. Ali svaki disk će dobro radit kad ga budeš dobro hladio.

igorba 09.01.2007. 00:07

Hitachi ili Seagate (7200.10 serija), nema greške ni s jednim. Pogledaj cijenu, garanciju (kod nas je na Seagate 5 godina, a na Hitachi 3)... inače, kao što je Mortal rekao.

p.s. Naravno, uvijek se može "zalomiti" loš primjerak, bez obzira na proizvođača, zato i služi garancija.

Codiac 09.01.2007. 00:16

hitachi vibrira
seagate nema aam
wd bi mogao imati s***an senzor temperature.

hitachi ima aam srednje je brz
seagate je najbrzi i nevibrira jako
wd je dosta brz nevibrira uopce najtisi je ali je topliji za nekih par stupnjeva.

ja bi uzeo wd-a ili samsunga ali to sam ja .

undo 09.01.2007. 02:48

Ako si zadovoljan s hitachijem i sad ih isto imas u kompu i sam velis da ti je pouzdanost najbitnija,onda njega opet uzmi posto nisi imao nikavih losih iskustava....ja isto imam hitachi i skroz sam zadovoljan,moj glas ide hitachiu disk je odlican.Ako si se zasitio hitachia definitivno razmisli o kupnji samsunga....

coconut 09.01.2007. 06:29

Od onih koje si predložio, Seagate svakako. Ako možeš negdje nabaviti Samsunga, to bi bio pravi pogodak.

Ubleha 09.01.2007. 08:35

Nabavio bih ja samsung ali ovdje je to jako tesko sto se tice Hitachija imam 3 komada dva u racunaru, a jedan u vanjskom kucistu zadovoljan sam sa njima mada bih volio malo promjeniti.
Kod nas je veliko sranje sto se tice garancije svi redom daju 1 Godinu kao da smo u africi mada nismo daleko od toga.
Evo sranja sinoc mi je riknuo MX1000 sada moram i to kupovati mozda se povalim za RX revolution ako me zena ne ubije.

igorba 09.01.2007. 12:30

Pa ako imaš nekoga tko često putuje ovamo, nek ti kupi u Hrvatskoj (zbog garancije). Ako nemaš... j****a. Mislim da ne možeš baš previše fulati, jer na ovakva pitanja ljudi redovito dobiju puno različitih odgovora. Kao što je Codiac- istaknuo, svaki brand ima nekih manjih mana, pa se možeš ravnati prema tome koja ti najmanje smeta. Sve su to dobri diskovi, ako ne naletiš baš na loš primjerak, čega je uvijek bilo i bit će. Ja osobno, od ovih što su ti dostupni, izabrao bih Seagate ili Hitachi.

Ubleha 09.01.2007. 12:34

Hvala vama na savjetima u svakom slucaju, mislim da cu uzeti WD radi mi kolega u toj prodavnici pa mogu dobiti malo popusta pogotovo sto moram i misa kupiti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:02.