PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ADSL i MaxTV modem pomoć!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56397)

LorD ClockaN 06.01.2007. 14:24

ADSL i MaxTV modem pomoć!!!

Ovako... Imam vremena do ponedjeljka da ovo sredim...

Imam Staru Kasdu 318-MUI koja nije u routerskom načinu rada i to mi paše... Naime kada koristim RapidShare onda ne moram dugo čekati za sljedeči download, nego se samo disconnectiram i opet connectiram da mi se promjeni IP i to je to...

Dobio sam jučer MAXTV (koj još nije u funkciji, pa zato i imam vremena do ponedjeljka). Dobio sam i ZyXEL P660-HW modem koji ima 2*LAN, 2*MAXTV i WLan. Namjerno sam tražio WLan jer mi je TV daleko od kompa. Uglavnom, probao sam preko WLana i sve šljaka, ali je modem u routerskom načinu i nemogu se disconnectirat sa veze normanlo tako da mi se promjeni IP. I ne propušta mi neki port koji mi koristi uTorrent.

Ovaj port bi i mogao riješiti, ali kada ja ugasim uređaj i opet ga upalim on dobije od T_Come drugi IP i onda opet moram raditi ProtForwarding za dotični port iz uTorrenta...

Pa sam ja mislio da mi stari modem bude spojen na ADSL, a ovaj novi preko LANa u njega i da mi šljaka MAXTV.

Da li je to moguće ili nešto slično?

hitno mi je

coconut 06.01.2007. 14:41

Mislim da ti takva kombinacija neće šljakati. Jedino bi mogla šljakati kombinacija kada bi imao odvojene kabele za adsl i maxtv te onda adsl stavio u kasdu, a maxtv u zyxela tj. bez fizičkog spajanja kasde i zyxela. Kod tvog primjera, kada bi se diskonektao adsl zbog rs-a, prekinuo bi i maxtv signal jer idu preko istog kabela do modema/routera.

LorD ClockaN 06.01.2007. 14:55

Koje sranje...

Znači zbogom RapidShare...

Kako da mu stavim da propušta port od uTorrenta...
Mučim se sa konfiguriranjem ZyXELa, ali mi ne ide

nicko 06.01.2007. 15:10

Prvo, ne kuzim kako se ne mozes disconectat??? Samo udjes u router i napravis disconect....
Drugo, i kad si disconectan, MaxTV ti radi...
Trece, za torrent namjesti port forwarding.

coconut 06.01.2007. 15:17

Što se tiče RS-a s routerom, savjetujem isprobavanje ProxySwitchera ili se pretplati na Premium Account. Vodi računa da postoje RS.com i RS.de koji nisu isti servisi. RS.com ima do 31.1. popust - 54EUR za godišnji account (inače 79EUR).

LorD ClockaN 06.01.2007. 15:20

Citiraj:

Autor nicko (Post 611167)
Prvo, ne kuzim kako se ne mozes disconectat??? Samo udjes u router i napravis disconect....
Drugo, i kad si disconectan, MaxTV ti radi...
Trece, za torrent namjesti port forwarding.

Kad bi bila opcija za disconnectat se to bi bilo super...

Nemam niti port forwarding opciju...

edit:
Sad sam našao da ima reset adsl line... :D

Znači radit će MAXtv i kad je diskonektan???

Još samo da uspijem skužit taj port forwarding. U NAT opcijama mu stavljam port koj mi treba, ali ne nam koju IP adresu treba staviti. Probao sam svoju, od utorrenta koju koristi, od routera kojojm je spojen na t-com, uglavnom uvik sa port testerom od utorrenta kaže da je blokiran taj port...

nicko 06.01.2007. 15:22

Ovako, ja sam taj wireless router dobio jucer, jos ga nisam rapsakirao, ali to cu napravit danas/sutra, pa ti javim kad vidim jel valja sto to....

daigu 06.01.2007. 15:22

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 611108)
Pa sam ja mislio da mi stari modem bude spojen na ADSL, a ovaj novi preko LANa u njega i da mi šljaka MAXTV.

Ne može.
Citiraj:

Znači zbogom RapidShare...

Zašto? Ugasi router, upali router i eto ti iste stvari. Tako ja bar radim kada je rapidshare u pitanju...
Citiraj:

Ovaj port bi i mogao riješiti, ali kada ja ugasim uređaj i opet ga upalim on dobije od T_Come drugi IP i onda opet moram raditi ProtForwarding za dotični port iz uTorrenta...
Ne moraš ga raditi opet. Jednom kada ga naštimaš radit će ti stalno. Koja god da je adresa koju ti dodijeli ISP port forwardingom ćeš usmjeriti promet sa public porta koje koriste torrenti na loalnu adresu tvog računala, koja bi uvijek trebala biti ista. Što će reći da bi trebao staviti statičku adresu, a port forwarding na Zyxelu imaš pod Firewall opcijama (WAN to LAN). Dodaš uTorrent port i ukucaš adresu računala na koje forwardiraš. Imam i ja to tajvansko čudo :D doma, ali nisam doma pa ti ne znam reći detalje ovako iz glave. Na uTorrentu isključiš opciju "Randomize port each time uTorrent starts" pod Connection.

daigu 06.01.2007. 15:26

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 611183)
Probao sam svoju, od utorrenta koju koristi, od routera kojojm je spojen na t-com, uglavnom uvik sa port testerom od utorrenta kaže da je blokiran taj port...

Može ti reći i kod otvorenih portova ako test prvo pinga adresu s koje se traži port scan jer po defaultu Zyxel firewall odbija ICMP echo request.

daigu 06.01.2007. 15:28

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 611183)
U NAT opcijama mu stavljam port koj mi treba, ali ne nam koju IP adresu treba staviti.

Nemoj sa time. Odi pod firewall rulz, WAN to LAN...

daigu 06.01.2007. 15:33

Citiraj:

Autor daigu (Post 611195)
Može ti reći i kod otvorenih portova ako test prvo pinga adresu s koje se traži port scan jer po defaultu Zyxel firewall odbija ICMP echo request.

Evo i meni kaže
Error! Port 63432 does not appear to be open.
A skidam sa uTorrenta...

Hrconja 06.01.2007. 15:34

gg mogao si 6 postova napisat al nvm lord klokan nabavi premium ^^

LorD ClockaN 06.01.2007. 16:17

Je kaže ti eror za DHT mreže. I ovako mi radi, ali onako naravno brže...

Imaš crveni uskličnik u status liniji od u torrenta...

Nikky 06.01.2007. 16:31

Rješenje je kao i obićno dosta jednostavno. Vidi ovdje. I zaboravi kinesko s * * e od Kasde, sve možeš rješiti sa ZyXEL - om.

daigu 06.01.2007. 16:35

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 611254)
Imaš crveni uskličnik u status liniji od u torrenta...

Ja nemam

LorD ClockaN 06.01.2007. 16:48

Citiraj:

Autor daigu (Post 611268)
Ja nemam

Meni je..., ali još nisam poštelao kako spada

@Nikky
Probavao sam baš to i dalje mi je uskličnik u uTorrentu.
Ovdje su mi rekli da ne idem preko NAT postavka nego drukčije.

Probat ću to drukčije kada dođem doma.

daigu 06.01.2007. 16:50

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 611285)
Meni je..., ali još nisam poštelao kako spada

@Nikky
Probavao sam baš to i dalje mi je uskličnik u uTorrentu.
Ovdje su mi rekli da ne idem preko NAT postavka nego drukčije.

Probat ću to drukčije kada dođem doma.

NAT ti pušta, ali ti firewall blokira WAN prema LAN...

LorD ClockaN 07.01.2007. 09:56

Probavao sam stavljati svakakve ruls, ali nikako da osposobim taj port u uTorrentu i da mi ikonica nije niti crvena, niti žuta...

Može malo detaljnije

LorD ClockaN 07.01.2007. 13:13

Napokon sam uspio...

Treba upisati port u NAT opcijama i propustit ga u Firewall/Wan to LAN opcijama tako da se doda poseban slučaj...

Hvala svima

Amdejac 07.01.2007. 21:13

Citiraj:

Dobio sam i ZyXEL P660-HW modem koji ima 2*LAN, 2*MAXTV i WLan.

E Mare, a jesu ti ga uvalili do jaja. :D
Znam iz osobnog iskustva.
Evo gledam ga na stolu i smišljam šta da napravim s njim.

LorD ClockaN 08.01.2007. 12:08

Dobro je da mi je ostao i stari modem koj radi kao vurica.

Uspio sam mu sve natjerat da radi, tako da sam za sada jako zadovoljan...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:57.