PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Izrada adaptera za napajanje PCI-E kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56339)

JVC HX-Z10 05.01.2007. 10:47

Izrada adaptera za napajanje PCI-E kartice

http://www.spodesabode.com/content/article/pciepower/2

evo ovdje link.
Dajte molim vas samo vi koji imate taj kabel pogledajte jel to tocno i jesu li tako spojene zice? Tak da samo zuta sa molex-a ide na ove di je 12V il je nesto drukcije na pravom kablu??
Ajde pozurite, tih kablova sam samo u Formelu naso a tamo je sve rasprodano, pa bi si sam napravio ako je to to.

Wolverine 05.01.2007. 11:02

Ne ide crvena sa molex-a nego žuta (crvena je +5V a žuta +12V)

dakle u donja dva kuta ide po jedna žuta (jedna od svakog molex-a) a u gornji red idu tri crne (GND) s time da obe crne sa oba molexa idu u te tri rupe - dakle četiri crne u tri pina (po jedan u svakom kutu i dva u srednjoj rupi)

JVC HX-Z10 05.01.2007. 20:47

ma idiot sam, znam da ide zuta,opce neznam zasto sam napisao crvena, editirat cu to gore.
i jel u srednju gornju idu dvije GND? ne cini mi se to vazno al za svaki slucaj.

Bio sam danas i u Linksu, pa sam usput kupio i 2 Y Molexa pa sad imam sve za taj kabel.... probat cu to danas ili sutra ujutro i javit cu svakako dal sve stima,ak ce stimat mozete ovo i puknut u stiky jer kablovi su fakat rijetkost, a ne cini ih se tesko napravit. pa moze u stiky bit bar dok se ducani ne popune sa njima.

Wolverine 05.01.2007. 21:31

da u gornji srednji idu dva GND

dakle u gornjem redu su 4 crne žice s time da su u srednjoj rupi dvije a po jedna na krajevima a u donjem redu su dvije žute svaka u svom kutu a u sredini je prazno mjesto

JVC HX-Z10 07.01.2007. 02:59

evo mene:)

Napravio sam kabel i radi sve dobro, prava stvar!!

uglavnom da sve ovo skupa srocim zajedno pa da ak nekom jos kabel treba il ga se odluci radit da ima sve na jednom mjestu.

Trebaju vam dva zenska molex konektora i neko staro crknuto napajanje i malo izolirke i kljesta naravno.

Slika na mom linku gore je dobra i na donja 3pina(ona koja su blize PCB.a kartice) na krajnji ljevi i kranji desni ide +12V odnosno zuta zica sa molex.a
a u gornjem redu u krajnji desni ide GND(crna) koja je najbliza zutoj sa molex konektora, a krajnji ljevi ide GND(crna) koja je najbliza ljevoj zutoj na molex konektoru. a one dvije crne koje ostanu(odnosno dvije crne koje su najdalje od zute zice na molexu) idu zajedno u srednju.

Taj konektorcic koji se utakne u graficku se napravi vise manje kak je na linku gore i nacrtano, odrezu se 6-pinova sa onog velikog konektora sa napajanja, mislim da je 20-pina il 24...nije vazno, znate na sta mislim. e sad... taj konektor nikako nece pasati u graficku, i ako pogledate bolje nece pasati tocno onaj koji vam netreba, odnosno onaj izmedu dvije zute...
uzmite kljesta i iscupajte kabel iz tog pina i onda ga jednostavno odrezite u potpunosti, pazite da ste izvukli svo zeljezo prije da vam rezanje jednostavnije bude.

kad ste to izrezali uzmite dva zenska molexa i iscupajte crvenu zicu skupa sa zeljezom jer vam to netreba. ostalima sa vrhova skinite izolaciju, al pazite da ih ne iscupate iz lezista jer je vracanje toga dost krvavo. Onda skinite i izolaciju sa vrhova zica sa onog konektorcica kojeg ste napravili da ide u graficku.

Sad samo jednostavno spojite odgovarajuce zice...evo jos jednom cu objasnit to.
Uzmimo ta dva molexa zenska i recimo da je jedan ljevi i drugi desni
LJEVI
-Zutu sa ljevog spojimo sa zicom koja ide na ljevih 12V na grafickoj
-Prvu crnu zicu do te zute spajamo sa zicmo na konekorcicu koja ide ravno iznad ove ljeve od 12V
-Crnu koja je najdalje od zute ostavimo u zraku za sad...
DESNI
-zutu spojimo sa zicom na konektoru koja ide u desnih 12V na grafickoj
-Prvu crnu do te zute spojimo na zicu koja ide ravno iznad desne zute
-i sad....ovu crnu koja je najdalja spajamo skupa sa onom crnom koju smo gore ostavili u zraku i onda na zicu koja ide u sredinu izmedu dvije crne.

Obljepite spojeve izolirkom da se ne spoje dok radi i to bi trebalo bit to.

Eto mislim da je dost vazno ovo, jer su kablovi fakat rijetki, a kolko sam cuo i skuzio ne isporucuje ih se vise sa novijim PCI-E karticama , a moze ih se dost jednostavno napravit pa evo, zasto ne :)

Ovo sam pisao oko 3 ujutro i malo sam lud tak da mozda ima gresaka i neceg nerazumljivog il nesto.....
uglavnom ako se tko bude odlucio za izradu a ne na trazenje kablova kojih fakat nema nigdje. slobodno nek pita, pa cu mu pomoci kolko mogu :)

tutix 07.01.2007. 04:43

E ovo ti je odlično, e ako ti nije problem stavit možda slikicu kako ti to na kraju izgleda ako imaš fotić, jer sa onog linka baš ne kužim.

Ja zbog korisnosti sadržaja i činjenice da je skoro nemoguće za kupit to izgleda, glasam za sticky, ak to ne prođe, barem imaš rep point od mene.:beer:

JVC HX-Z10 07.01.2007. 05:14

da, i mislio sam slikat, al nemam trenutno sa cim... mislim da mi se cura sutra u Zagreb vraca pa cu od nje pobrat fotoaparat, onda cu skinut izolirku i poslikat ljepo:beer:

Quake2 07.01.2007. 10:22

Jedno pitanje.Šta ako u gornjem srednjem ne staviš dva gnd,nego npr u lijevi gornji dva gnd?Ne bi trebalo niti problema?

JVC HX-Z10 07.01.2007. 13:57

to nisam isprobavo, al sam i ja o tome razmisljao...
To je GND...mislim da nebi trebalo biti problema...al opet,nisam mogo nac instrument da malo po tome proprckam i usporedim sa pravim kabelom,
moze dost toga bit,neznam kak to tocno ide kroz napajanje, mozda je taj GND bez ove crvene od +5V skroz u zraku ako idu zasebno isto kao i onaj srednji pin na kartici u doljnjem redu kaj nicem ne sluzi,a mozda je GND ko i svaki drugi i svejedno je...na nekoj slikici od molexa GND stoji kao i svaki drugi al opet kazem,

nisam siguran i savjetujem da radis po onome kak sam i ja radio... nece te nista puno vise posla kostat a ides na sigurno. :)

Quake2 07.01.2007. 16:46

Pa već jedan sam napravio,stavio sleeving i sve,a spojio sam ako se ne varam na lijevi gornji dva gnd

JVC HX-Z10 07.01.2007. 17:06

koja dva? ova dva koja su i na 'stock' kablu skupa ili nek druga kombinacija.
Moze bit da ova dva koja su skupa moraju bit skupa uvijek... a moze bit i da je svejedno koji je koji....a mozda si jednostavno imao srece :)
Ja sam radio ovak kak sam gore pisao i iza tog stojim 100% da je dobro jer meni radi, za druge kombinacije, nisam ziher...

Quake2 07.01.2007. 17:08

No nisam spojio kabel,tak da ne znam da li radi.Sad ga ni ne želim spojit :D

JVC HX-Z10 07.01.2007. 19:03

pa cuj, nebi ni ja spajao...
raskopaj ga i prespoji zice to ti je najbolje da ti ne stoji bezveze nesto kaj neznas dal radi.

JVC HX-Z10 02.02.2007. 00:50

Evo mene sa slikama:) nikak da skupim vremena i poslikam to,al evo natjerao sam se.
gore sam ih stavio u onaj post di sam sve objasnio.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27.