![]() |
Potencijalni problem Seagate 320GB?
Nedavno sam uzeo SATA 320.0 GB SEAGATE, 7200.10 i kada pokrenem HD Tune vidim
http://img401.imageshack.us/img401/2...led1jt3.th.gif Brine me ovo označeno žutom bojom - Spin Retry Count mi je 100, a treshold je 97. Da li je to zabrinjavajuće? Je li to problem ili nema brige? |
Nemam pojma sta je to opce ali da te utjesim istu stvar mi pokazuje i kuci na 2 diska i u firmi na 3 diska tako da mislim da i nije neki problem :)
|
Citiraj:
|
Dovoljan problem za reklamaciju.
|
A nemojte se zezat, imam isto seagate,ali 250gb i bas tu mi pokazuje isto to.
Vjerujem,nadam se da to nije problem. Jer prije sam imao 250gb IDE disk i isto to je pokazivalo. BTW, na maxtoru kod skeniranje stanja diska mi je pronasao jedan kvadratic obojen u crveno,gdje kaze da su osteceni blokovi...e to jest dovoljan razlog za reklamaciju,koja je jos u tijeku. : quake2 : |
Što nisi pročitao ovo od McG-a?
To ukazuje na problem sa mehanikom hard diska i da, dovoljan je problem za reklamaciju. Ako se ta vrijednost počinje smanjivati, jednog jutra pališ komp i kaže insert boot media : suicide |
Imam seagate 120gb, ata star 2 godine i seagate sata 320 star pol godine i isto mi pise na oba. Pa nije valjda da nijedan disk nevalja i da svi moraju na reklamaciju, nemislim samo na svoje. Ali doslovno u brojku pise.
"100 100 97 0 Ok" |
joj sto ste bedasti.. ako je vrijednost 100, sve je ok..ako je 97 ili manja, onda je problem. Dajte ljudi, naucite citat s razumjevanjem
|
Citiraj:
|
Ali treba pratiti vrijednost, u slučaju da se počne smanjivati, onda je znak za uzbunu. Oprostite što se nisam dobro izrazio :)
Rendula, pa kod mene nije takva stavka žuta. Niti na WD-u, Hitachiju i na Fujitsu ;) hmmm...izgleda da svi Seagateovi imaju to. Onda nije razlog za reklamaciju... Ispričavam se stvarno, nisam znao da je kod svih Seagateova tako. |
Da,na to sam i sumnjao,jer sam imao prije 1-og i vidio treceg,pa zato i kazem da je sumnjivo,tj.ne vjerujem da bi to trebalo predstavljati opasnost. Ma nek rikne,ionako nist nije sigurno niti pouzdano vise. Hebote hardware...
|
Dečki,nemojte bespotrebno histrizirat.....ja sam odavno prestao gledat programe te namjene.....
|
Trenutno imam dva Hitachija i ne pokazuje mi to. Prije njih sam imao Seagate od 160 GB, 7200.7 serija, isto nije pokazivalo. Prije toga Maxtora 8 od 40 GB, također nije pokazivalo... Probaj reklamirat ili isprobat na drugom takvom disku.
|
Mislim da bezveze panicarite ;)
Ocigledno je to "normalno" za Seagate diskove, kao sto sam gore napisao na 5 mojih diskova to mi se uvijek pojavljivalo. Jucar sam iz dosade u firmi dignuo hdtach na jos 2 kompa, u jednom 3 diska u drugom 4 i vidi vraga svugdje je ta vrijednost zuta. SVI diskovi su Seagate, neki ata neki sata, starost od 3 godine do 2 tjedna |
Hvala ekipo! Sad sam puno mirniji. Toliko sam se gnjavio sa instalacijom nekih komponenti pa mi se baš nije dalo vraćati disk na reklamaciju.:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27. |